معاون سابق وزارت بهداشت پاسخ می‌دهد؛

چگونه طب سنتی دستاوردهای علم پزشکی را مخدوش می‌کند؟

معاون بهداشت سابق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در بین فعالان طب سنتی افراد ناصالح زیاد است و اگر فعالیت این افراد در نظام سلامت گسترش پیدا کند، بسیاری از دستاوردهای طب مدرن از جمله حذف بسیاری از بیماری های واگیر مخدوش می شود.

به گزارش روزنامه «صبح امروز» به نقل از ایرنا، علی اکبر سیاری با بیان اینکه «در طب سنتی هم مثل طب مدرن افراد ناشایست وجود دارند، اما خطرش از طب مدرن بیشتر است» اظهار کرد: درواقع این خطر به دلیل آن است که بیشتر امکان فریب مردم عوام را دارد. متأسفانه در سال‌های گذشته این عوام‌زدگی بیشتر شده و پر رنگ کردن طب سنتی در نظام سلامت می‌تواند دستاوردهای علم پزشکی را که در کشور داشته‌ایم، از بین ببرد.

طرفداران طب سنتی مخالف واکسن هستند

وی افزود: با استفاده از علم مدرن پزشکی در سال‌های گذشته، دستاوردهای بسیار بزرگی داشته‌ایم مثلاً از طریق واکسیناسیون بیماری‌های زیادی مثل سرخک، کزار و… ریشه کن شده، در حالی که طرفداران طب سنتی مخالف واکسن هستند. توجه به نگاه این افراد همه دستاوردهای طب مدرن را از بین می‌برد، البته در بین طرفداران طب سنتی افراد عاقل و با سواد هم هستند که عمدتاً در دانشکده‌های طب سنتی فعالیت می‌کنند اما افراد ناصالح هم در بین آنان زیاد است.

موافقم ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی نیستم

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی کشور گفت: موافق این کار نیستم، زیرا حتماً به دستاوردهای نظام بهداشت و درمان کشور در کنترل و مهار بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های واگیر لطمه می‌زند، زیرا از یک طرف تعداد کافی متخصص با صلاحیت و سالم طب سنتی که بتواند در شبکه گسترده بهداشتی کشور فعالیت کند نداریم و از طرف دیگر افراط و تفریط در بین این افراد زیاد است.

وی با اشاره به اپیدمی کرونا توضیح داد: کنترل و مهار بیماری کووید ۱۹ به همکاری مردم بستگی دارد، اگر مردم بپذیرند که این بیماری یک خطر برای سلامت همگانی است و اصول بهداشتی را رعایت کنند، دست‌هایشان را مدام بشورند و به محض خروج از خانه ماسک بزنند می‌توان این اپیدمی را کنترل کرد. مهار کرونا یک اقدام دستوری نیست، اول مردم باید قانع شوند و بدانند که این بیماری شوخی بردار نیست و هیچکس مصون نیست تا با مسئولان نظام سلامت همکاری کنند.

سیاری با بیان اینکه «اگر مردم خطرات و مرگ آوری این بیماری را بشناسند و به خصوص درباره خطر مرگ این بیماری برای افراد سالمند یا افراد دارای بیماری مزمن و عوامل خطر اطلاعات کافی داشته باشند و متعهدانه به اصول بهداشتی پایبند باشند» تصریح کرد: مردم بایستی دستمال یا ماسک خود را به طریق بهداشتی دفع کنند، مهمانی نروند و فاصله‌گذاری را رعایت کنند، می‌توان این اپیدمی را کنترل کرد. سیستم بهداشت باید به مردم آموزش دهد، امکانات لازم را برای تست زیاد فراهم کند و امکانات کافی را برای اینکه مردم تماس بگیرند و علائم بیماری خود را اعلام کنند فراهم کند.

معاون امور بهداشت سابق وزارت بهداشت با اشاره به امکانات شبکه بهداشتی کشور بیان کرد: این امکانات تا حدی در شبکه بهداشتی کشور ایجاد شده، اما همه این اقدامات باید با هم و هماهنگ و کامل انجام شود، هم مردم باید آگاه و اقناع شوند و هم امکانات بیماریابی و هدایت و مدیریت بیماران در شبکه بهداشتی و بیمارستانی کامل باشد.

وی درباره میزان اقناع مردم برای رعایت اصول بهداشتی افزود: اگر مردم به اندازه کافی اقناع شده بودند و رعایت می‌کردند که بیماری این قدر پیشرفت نمی‌کرد و این همه آمار فوتی بالا نمی‌رفت، نیازی به تعطیلات نبود، مرگ روزانه بالای ۴۰۰ نفر بر اساس اعلام وزارت بهداشت نشان می‌دهد که به اندازه کافی پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده است. این افراد تازه کسانی هستند که تست آن‌ها مثبت شده است، عده زیادی هم هستند که تست آن‌ها مثبت نمی‌شود یا اصلاً امکان مراجعه پیدا نمی‌کنند.

کرونا در گروه‌های سنی کودک و نوجوان دیده می‌شود

متخصص طب اطفال درباره وضعیت ابتلای کودکان به کرونا توضیح داد: این بیماری در همه گروه‌های سنی کودکان تا نوجوانان هم دیده می‌شود، البته شدت بیماری در کودکان به اندازه بزرگسالان نیست مگر مواردی که کودک یا نوجوان یک بیماری زمینه‌ای یا اختلال داشته باشند، مثلاً کودکانی که پیوند کلیه یا کبد شده باشند، یا بیماری‌های مزمن مثل دیابت یا نارسایی‌های کبد و بیماری‌های تنفسی، گوارشی یا سرطان داشته باشند.

وی افزود: هیچ گروه سنی از بیماری کووید ۱۹ مصون نیست، همه افراد در معرض خطر هستند. اگر چه کودکان به این بیماری با شدت کمتری مبتلا می‌شوند، اما می‌توانند ناقل باشند و بدون هیچ علامتی بیماری را به والدین و دیگران منتقل کنند. ما هم در بیمارستان کودکان مفید هر روز تعداد زیادی از کودکان مبتلا به کرونا را مشاهده و بستری می‌کنیم و بخش مخصوص کووید کودکان داریم.

دل درد و اسهال از علائم کرونا در کودکان

سیاری ادامه داد: کودکانی که علائم گوارشی مثل دل درد، یا زرد، تب، اسهال و استفراغ دارند باید از نظر کرونا بررسی شوند ولی معمولاً بیماری کووید ۱۹ در کودکان خفیف است و علائم شدید ندارد. با این حال کودکانی که مشکلات مزمن تنفسی دارند، زمانی که ویروس کرونا وارد بدن آنان می‌شود، ماده سیتوکایین، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، کلیه، کبد، ریه، مغز را تخریب می‌کند و به همه این ارگان‌ها آسیب می‌زند در این صورت کودک دچار تشنج و نارسایی تنفسی می‌شود و حتی موارد فوت کودکان بر اثر کرونا هم داریم.

image_print
96 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *