درجلسه مدیرکل میراثفرهنگی خراسان رضوی با دبیر کل مجمع مجالس آسیایی بررسی شد:
جذب سرمایه گذار از طریق مجالس کشورهای آسیایی
در جلسه با حضور مدیرکل با دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جذب گردشگرسلامت و سرمایه گذار برای حوزه گردشگری خراسان رضوی از طریق مجالس کشورهای آسیایی مورد بررسی قرار گرفت.
گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این جلسه گفت: هم اکنون 2141 تاسیسات گردشگری در استان فعال است که 35 هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود 80 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در استان 32 منطقه نمونه گردشگری مجوز فعالیت گرفته اند که 13 منطقه دارای سرمایه گذار است و 19 منطقه نمونه گردشگری نیز بدون سرمایه گذار است.
مکرمی فر اظهارکرد: خراسان رضوی دارای 17 روستای هدف گردشگری است که البته یک روستا به شهر تبدیل شده است.
وی درباره وضعیت سرمایه گذاری خارجی در حوزه گردشگری ، میراث فرهنگی و صنایع دستی اظهار کرد: نماینده اداره کل در مرکزخدمات سرمایه گذاری مستقر شده و در سال 96 با ثبت 3 شرکت با سرمایه گذاری 25365 میلون دلار و در سال 97 با ثبت 6 شرکت 23205 میلیون دلار سرمایه خارجی جذب شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به پویایی و فعال بودن پروژه های گردشگری در این استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون 271 پروژه با حجم 77 هزار میلیارد ریال با میانگین پیشرفت فیزیکی 50 درصد در حال اجراست که 10 هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
مکرمی فر با اشاره آغاز پروژه بررسی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: چندین رویداد و همایش در حوزه سرمایه گذاری با دو هدف جذب سرمایه گذار و تمرکز زدایی سرمایه گذاری از مشهد مقدس، طی سال گذشته برگزار شد و در گام بعدی مشاوری برای شناسایی فرصت های سرمایه گذاری استان انتخاب شد که منجر به شناسایی 130 فرصت در 120 منطقه استان شد.
وی افزود: برنامه ما توسعه متوازن سرمایه گذاری در سطح استان و حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید در شهرستانها و روستاهاست که شناسایی فرصت ها نیز مبتنی بر این سیاست ها ، مطالعات فرصت های سرمایه گذاری انجام شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: 70 درصد فرصت های سرمایه گذاری شناسایی شده در حوزه گردشگری، 29 درصد در حوزه میراث فرهنگی و 31 درصد در حوزه صنایع دستی است.
وی گفت: حجم کل سرمایه گذاری مورد نیاز پروژه ها به میزان 16 هزار میلیارد و 160 میلیون ریال با اشتغال 19 هزار و 535 نفر پیش بینی شده است.
وی در ادامه آلبوم فرصت های سرمایه گذاری خراسان رضوی و ظرفیت های گردشگری استان به ویژه گردشگری سلامت به دکتر محمدرضا مجیدی دبیرکل مجمع مجالس کشورهای آسیایی ارائه شد.
در ادامه این جلسه محمدرضا مجیدی دبیرکل مجمع مجالس کشورهای آسیایی گفت: هر گردشگر سلامت وارد کشور می شود بین 3 تا 5هزار دلار معادل 80 بشکه نفت ارز آوری دارد که با توجه به سیاست های کاهش وابستگی بودجه به فروش نفت، گردشگری یکی از راه های کسب درآمدهای ارزی است.
سفیر و نماینده سابق جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با بیان این که گردشگری ایران میراث پایه است ادامه داد: همه نگاه ما به گردشگری است، معتقدیم صنعت گردشگری پیشران و تحریم شکن است.
مجیدی با بیان این که مهم ترین مشکل ما عرضه ضعیف با زبان بین المللی است، ادامه داد: باید از ظرفیت های بخش خصوصی کمک بگیریم و چاره ای نداریم جز این که گردشگری و اقتصاد مردم پایه شود.
وی هم چنین با اشاره به ظرفیت های گردشگری سلامت در خراسان رضوی اظهار کرد: این استان با توجه به این ظرفیت ها می تواند پیشرو باشد.
در ادامه مقرر شد ظرفیت های گردشگری و فرصت های سرمایه گذاری برای معرفی از طریق مجمع مجالس کشورهای آسیایی در اختیار دبیر کل قرار گیرد و خراسان رضوی در رویدادهای مرتبط با این مجمع به معرفی ظرفیت های گردشگری و فرصت های سرمایه گذاری این استان بپردازد.
گفتنی است: در جلسات با دبیرکل مجمع مجالس آسیایی ، معاون سرمایه گذاری اداره کل ، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل و اعضای هیئت مدیره انجمن گردشگری سلامت خراسان رضوی حضور داشتند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.