نیمنگاهی به نیم فصل پرحاشیه لیگ برتر فوتسال؛
همه مدعیان!
نیم فصل لیگ برتر فصل فوتسال در حالی به پایان رسید که از ابتدا با حواشی در راس مدیریت و متن لیگ همراه بود.
هر سال مسابقات لیگ برتر فوتسال برگزار میشود و امسال هم طبق تقویم ورزشی سازمان لیگ در سال 99-98 کمیته فوتسال فصل جدید لیگ برتر باشگاههای کشور از تیرماه با حضور ۱۴ تیم آغاز شد و همچنین امسال دومین سالی است که مرحله پلی اف برگزار میشود. لیگ برتر امسال در حالی استارت خورد که عدهای از مربیان و باشگاهها مخالف برگزاری پلیاف به شکل سال گذشته بودند.
تغییرات در راس کمیته فوتسال
از طرفی علی کفاشیان رئیس کمیته فوتسال و کاظم سلیمانی دبیر کمیته فوتسال به دلیل قانون بازنشستگی مصوبه مجلس جای خود را به محمد حسن انصاری فرد به عنوان رئیس سازمان لیگ فوتسال و کمیته فنی و آرش جابری هم به عنوان دبیر کمیته فوتسال دادند.
انتخاب پرهیزکار به عنوان رئیس کمیته فوتسال بر خلاف اساسنامه بوده است
طبق اساسنامه کمیته فوتسال که با صراحت به این موضوع پرداخته باید یک نفر هم به عنوان رئیس کمیته فوتسال و هم به عنوان رئیس سازمان لیگ باشد که تا قبل از استعفای کفاشیان وی مسئولیت هر دو را بر عهده داشته و سکاندار فوتسال ایران باشد .اما اینبار بعد از رفتن کفاشیان و انتخاب انصاری فرد به عنوان رئیس سازمان لیگ وی باید ریاست کمیته فوتسال را هم بر عهده میگرفت، متاسفانه اینگونه نشد و برخلاف اساسنامه و در تصمیمی عجیب از سوی مهدی تاج ریاست فدراسیون فوتبال داود پرهیزکار را به عنوان سرپرست کمیته فوتسال انتخاب کرد که از ابتدای این انتصاب و تا به امروز این موضوع مورد اعتراض بعضی از پیشکسوتان فوتسالی قرار گرفته است اما تاج همچنان از پرهیزکار حمایت میکند و بر تصمیم و انتخاب خود اصرار دارد.
از همان ابتدای شروع لیگ حواشی و اتفاقات زیادی را شاهد بودیم
بعد از استعفای کفاشیان و سلیمانی لیگ برتر فوتسال در تاریخ 15 تیر استارت اولیه خود را زد و در اولین دیدار و افتتاحیه لیگ 99-98 دو تیم اهورای بهبهان و مس سونگون ورزقان به مصاف هم رفتند.البته شروع فصل جدید لیگ برتر از همان ابتدا حواشی و اتفاقات زیادی داشت در ابتدا باشگاه های لیگ برتری نسبت به کیفیت توپهای مسابقات اعتراض خود را اعلام کردند به این دلیل که توپهای بازیهای سال گذشته کیفیت لازم را برای انجام مسابقات نداشته است هر چند که سازمان لیگ فوتسال سال گذشته زیربار این موضوع نرفت اما امسال با آمدن انصاریفرد به سازمان لیگ متوجه به بیکیفیتی توپها شد و سازمان لیگ در بیانیه ای اعلام کرد تعداد۳۰۰ عدد از توپهای جدید را از طریق گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) ترخیص کردیم و آنها در اختیار تیمها و هیاتهای فوتبال استانها و عوامل برگزاری مسابقات قرار دادیم.
بعضی از باشگاهها به خاطر مشکلات مالی و اقتصادی یک هفته قبل از شروع لیگ اعلام آمادگی کردند
موضوع مهم دیگری که در لیگ امسال وجود داشت بحث مشکلات مالی و اقتصادی باشگاهها بود که از همان ابتدا تیمها با تاخیر تمرینات خود را یک هفته قبل از برگزاری مسابقات شروع و به سازمان لیگ اعلام آمادگی کردند. باشگاه های ارژن شیراز، ستارهگان ورامین، شاهین کرمانشاه، اهورای بهبهان، آذرش بندرعباس و..از جمله تیمهایی بودند که در آستانه شروع لیگ یا تمرینات خود را تازه آغاز کردند و یا قرارداد بازیکنان و مربیان خود را یک هفته قبل از شروع لیگ به ثبت رساندند. این مشکلات و نابسامانیها و ناهماهنگیها به وضوح در هفته نخست و ادامه لیگ برتر نمایان بود.
مشکلات مالی اقتصادی باشگاه ها باعث شده که بازیکنان فوتسال کوچ اجباری داشته باشند
البته مشکلات اقتصادی و مالی باشگاهها به همین جا ختم نشد این مشکلات باعث شده بود که بازیکنان با کیفیت کوچ اجباری به خارج از کشور داشته باشند و رفتن این بازیکنان به این باشگاهها باعث شد که کیفیت لیگ را تحت شعاع خود قرار دهد.آنهم رفتن بازیکنان ملیپوش و غیرملیپوش باکیفیت به کشورهای درجه 3 و یا 4 آسیا مثل اندوزی چین تایپه و… باشد. شرایط مالی و اقتصادی قراردادهای بازیکنان فوتسال در ایران آنقدر خراب است که این بازیکنان حاضرند در باشگاههای درجه 3 یا 4 آسیا حضور یابند.
باشگاههایی که ملی پوش زیادی دارند از درخواست ناظم الشریعه گلهمند بودند.
با توجه به این مشکلات باشگاه مس سونگون ورزقان قهرمان لیگ برتر سال گذشته ایران و آسیا باید در مسابقات جام باشگاه های آسیا و جهان به مصاف حریفان آسیایی و تیمهای قارههای مختلف خود در تایلند رفت.ازطرفی دیگر تیم ملی فوتسال باید برای حضور در جام ملتهای آسیا و رقابتهای انتخابی جام جهانی، آماده شوند. این موضوع باعث شد که از همان ابتدای شروع لیگ سید محمد ناظم الشریعه سرمربی تیم ملی از سازمان لیگ و باشگاهها درخواست میکند تا بازیکنان دعوت شده به این تیم را در دو روز ابتدایی هر هفته اجازه دهند در اردوی تیم ملی حاضر شوند.که مورد موافقت سازمان لیگ قرار گرفت اما باشگاههایی که ملی پوش زیادی دارند از این موضوع گلهمند بودند. این موضوع در حالی است که تعدادی از باشگاهها نسبت به انتخاب بازیکنان تیم ملی که چرا بازیکنان ما در این تیم حضور ندارند اعتراض داشتند.
فدراسیون فوتبال هیچ توجهی به اعتراض و حمایت مدیران باشگاهها از انصاریفرد نکرد
اوایل مرداد محمدحسن انصاریفرد بعد از انتصاب محمدرضا ساکت به عنوان عضو کمیته فنی و توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی از طرف مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال از سمت خود به عنوان رئیس کمیته فنی و توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی و ریاست سازمان لیگ استعفا داد .بعد از استعفای انصاری فرد وحید شمسایی عضو دیگری از کمیته فنی توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی استعفای خود را اعلام میکند بعد از این استعفاها تعدادی از مدیران باشگاهها بیانیههایی به حمایت از انصاری فرد صادر میکنند اما باز هم هیچ توجه از سوی فدراسیون فوتبال به این موضوع نشد.
نه فدراسیون فوتبال و نهکمیته فوتسال به دنبال حل پخش مستقیم بازیهای لیگ و کمک به باشگاهها نیستند
البته سوالی که مطرح است با توجه به این شرایط اقتصادی که باشگاهها دارند چرا رقابتهای لیگ برتر فوتسال به صورت زنده از تلویزیون پخش نمیشود اگر این کار انجام میشد تا حدودی اسپانسرهای مالی حاضر میشدند در فوتسال سرمایهگزاری کنند.اما متاسفانه هیچ کسی نه در فدراسیون فوتبال و نه کمیته فوتسال به دنبال حل این موضوع و کمک به باشگاهها نیستند.
در نیم فصل اول شاهد درگیری بازیکنان با هم و همچنین ضرب و شتم داور و یا فحاشی هواداران به تیمها بودیم
نیم فصل اول لیگ برتر فوتسال در سال 99-98 علاوه بر آن حاشیه ها و اتفاقاتی که در متن پیش رو گفته شد مسائل بدتری در نیم فصل اول نیز شاهد بودیم.در بعضی از بازیهای لیگ هر روز شاهد درگیری بین بازیکنان تیمها مربیان و هواداران بودیم. موضوع مهمتری که وجود دارد ضرب و شتم داوران توسط بازیکنان در بعضی از بازیها نیم فصل بوده است.البته بینظمیهایدر زمان برگزاری مسابقات در استانهای مختلف هم به موارد بالا افزود شد تا اوضاع بسیاری آشفته به نظر برسد. در همین راستا پروندههای بسیاری در مورد این بینظمی ها به کمیته اخلاق ارسال شده و باید دید این کمیته چه رای برای این باشگاهها صادر میکند.
همه تیمها امسال مدعی قهرمانی هستند
روز چهارشنبه پایان نیم فصل اول لیگ برتر بود این موضوع در حالی است که تیم مس سونگون به دلیل حضور در جام باشگاههای آسیا و جهان ۴ دیدار معوقه دارد امسال بر خلاف سالهای گذشته که فقط دو تیم مس سونگون و گیتی پسند مدعی قهرمانی بودند تیمهای دیگر نیز مدعی هستند در یک بررسی اگر نگاهی به جدول لیگ کنیم متوجه می شویم که تیمها با صدرنشین 2 الی 3 امتیاز یا کمتر یا بیشتر از هم فاصله دارند به جز چند تیم آخر جدول لیگ که وضعیت خوبی ندارند.
میانگین بازیهای 3 تیم بالای جدول حدودا 1.5 امتیاز از هر بازی است
تیمهای گیتی پسند، سن ایچ ساوه، فرش آرا با ۲۳ امتیاز از ۱۳ بازی تنها میانگین حدودا ۱.5 امتیاز از هر بازی را کسب کرده اند.اما مس با انجام ۹ بازی میانگین نسبتا خوبی نسبت به 3 تیم بالا جدول دارد حدودا 2 درصد میانگین و اگر این تیم بتواند از ۴ بازی باقیمانده خود در نیم فصل فقط ۵ امتیاز کسب کند به صدر جدول میرسد. و اگر از همین تعداد بازی بیش از ۷ امتیاز کسب کند میتواند جزء مدعیان اصلی و جدی در مرحله پلی اف باشد.
با این حال در پایان باید منتظر بود و دید که در نیم فصل دوم و مرحله پلیاف رقابتهای لیگ چه اتفاقاتی روی می دهد و در نهایت از متن این حواشی و اتفاقات چه تیمی به عنوان قهرمانی لیگ دست یابد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.