اسلحه ما دانش است

معاونت ایجاد و توسعه‌ فن‌آور پارک علم و فناوری گفت: جنس شرکت‌های ما بیشتر جنس شرکت‌های مبتنی به دانش بوده و بر سرمایه‌ انسانی است و به همین سبب شاید کم‌ترین تاثیر را شرکت‌های مجموعه پارک در خصوص تحریم‌ها می‌پذیرند

به گزارش «صبح امروز« داوود تفضلی ظهر روز سه‌شنبه در نشست خبری دستاوردها و برنامه‌های آتی این پارک افزود: مراکز تحت مدیریت متخصصین حرفه‌ای و با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط کارآفرینان پشتیبانی شده و کارآفرینانی که در قالب واحدهای نوپای فعال در زمینه‌های مختلف منتهی به فناوری تشکیل شده و اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فن دارند.

وی تصریح کرد: افراد برای پذیرش در مراکز رشد متقاضیان باید ايده‌ی نو و فناورانه (نتیجه یک فعالیت پژوهشی) با قابلیت ایجاد کسب و کار را ارائه کرده وترکيب نيروی انسانی متخصص متناسب با زمينه فعاليت واحد و نیزارائه‌ی برنامه كاري متکی بر شناخت بازار را داشته باشند.

تفضلی اظهار داشت: علاوه بر ۵ مرکز رشد در شهر مشهد  نیز در شهرستان‌های نیشابور، گناباد و تربت حیدریه نیز مرکز رشد پارک علم و فناوری وجود دارد و زمانی که شرکت‌ها در مراکز رشد، رشد پیدا کردند وارد مرحله‌ی امور موسسات پارک می‌شوند.

وی در خصوص سیر مراحل پذیرش این‌گونه توضیح داد: اگر یک هسته‌ تیم کاری و یا شرکت تقاضای جذب پارک را داشته باید مراحل پذیرش را را طی کند و پس از پذیرفته شدن در پارک می‌توانند خدمات آموزشی و مشاوره‌ای استفاده کنند که بخشی از این خدمات خدمات مالی و سرمایه‌ای است که به صورت وام و تسهیلات به شرکت‌ها پرداخت می‌شود.

تفضلی ادامه داد: یکی دیگر از خدمات پارک علم و فناوری خدمات استقرار است که مکانی برای استقرار کارگاه به آن‌ها تعلق می‌گیرد و یکی دیگر از حوزه‌های اصلی خدماتی ما بحث آموزش و مشاوره است و بیشتر بر روی آموزش کسب و کار فعالیت دارد و به نوعی پارک بستر سازی جهت ارتباط پایدار بین مجموعه‌ی شرکت‌ها با بازار هدف انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: مراکز رشد فناوری پارک علم و فناوری خراسان به منظور بهره برداری بهره‌ورانه از توانمندی‌های موجود در منطقه‌ خراسان و با توجه به زیر ساخت‌های لازم در توسعه‌ فناوری از نظر سخت افزاری، نرم افزاری و ظرفیت‌های تخصصی موجود در پارک راه‌اندازی شده‌اند.

ثبت ۳۰۰ شرکت در پارک علم و فناوری

وی مطرح کرد: یکی از بخش‌های حوزه‌ کاری این پارک حوزه‌ ثبت اختراعات و مالکیت فکری بوده و در حال حاضر ۳۰۰ شرکت در این مجموعه و مراکز رشد و امور موسسات پارک خراسان عضو هستند و در مجموع از ابتدای تاسیس پارک در سال ۸۱ تا به امروز از ۷۰۰طرح حمایت کردیم.

تفضلی بیان کرد: در مجموع ۷۰۰ شرکت تحت حمایت ما بوده که در ابتدای ورود می‌توانند حتی شرکت نباشند و تیم کاری  بوده و در ابتدا پذیرش شده و این سیر را طی کردند و حدود بالای ۴۰ درصد نرخ موفقیت در شرکت‌ها را داشته تا بتوانند مراحل را طی کرده و وارد بازار شده و گسب و کار دائم شکل بگیرد و از این میان ۳۰۰ تا ۳۵۰ شرکت توانستند وارد بازار دائم شوند.

وی ادامه داد: ما یک هسته‌ فن‌آور و یک تیم کاری و یا یک شرکت نو پا که ایده‌ نو و فن‌آورانه داشته باشد را پذیرش کرده و در یک بازده زمانی شش ماهه طی دوره‌ی رشد مقدماتی باید یک‌سری فعالیت‌ها از جمله ثبت حقوقی شرکت را انجام دهند و برنامه‌ی کسب و کار خود را نوشته و نمونه‌ تجاری از محصول و یا خدمتی که قصد ارائه دارد را ساخته که قابلیت عرضه به بازار را داشته باشد.

تفضلی مطرح کرد:  اگر شرکتی بتواند دوره‌ مقدماتی را با موفقیت طی کند وارد دوره‌ی رشد سه ساله شده و باید بتواند در این مدت بازار عرضه‌ خود را گسترش داده و طبق برنامه‌ کاری که ارائه دادند و در طی سه سال باید به اهداف خود برسند و بر مبنای شاخص‌های اقتصادی، فن‌آوری  و شاخص‌های سازمانی شرکت ارزیابی و در صورت موفقیت شرکت ثبت می‌شود و اگر خواهان همکاری با پارک باشد می‌تواند به‌عنوان شرکت همکار جذب پارک شده و در قسمت واگذاری اراضی به شرکت‌ها زمین واگذار کرده و در این مرحله شرکت‌ها می‌توانند کار ساخت‌و ساز را انجام‌دهند.

وی افزود:  هم اکنون 30 شرکت فعال در مراکز رشد پارک علم و فناوری خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند که حوزه فعالیت آنها فناوری‌های فرهنگی و نرم است.

تفضلی گفت: مراکز رشد فناوری جامع، فناوری اطلاعات و ارتباطات، انرژی، فناوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی، فناوری‌ های فرهنگی زیارت، مرکز رشد فناوری نیشابور، مرکز رشد فناوری گناباد و مرکز رشد فناوری تربت حیدریه هشت مرکزخراسان رضوی هستند.

وی افزود: با تصویب اساسنامه جدید، پارک‌های علم و فناوری پردیس‌های تخصصی در این پارک‌ها شکل می‌گیرد که در یک زمینه تخصصی به فعالیت پرداخته و این مراکز تحت مدیریت متخصصین حرفه‌ای و با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه‌های جدید توسط کارآفرینان پشتیبانی می‌کنند.

تفضلی در خصوص تاثیر تحریم‌ها توضیح داد: قطعا تاثیر تحریم‌ها هم به شکل فرصت بوده ونیز به شکل تهدید است و شرکت‌ها گاها برای تامین مواد اولیه‌ای که به خارج از مرزها وابستگی داشته که در این حوزه الان مشکلاتی را پدید آورده و نیز بحث تامین ارز یکی دیگر از مشکلات شرکت‌های ما است.

وی اظهار داشت: اما جنس شرکت‌های ما بیشتر جنس شرکت‌های مبتنی به دانش بوده و بر سرمایه‌ انسانی است و به همین سبب شاید کم‌ترین تاثیر را شرکت‌های مجموعه پارک در خصوص تحریم‌ها می‌پذیرند.

پارک‌هایی در دل دانشگاه

تفضلی افزود: پارک‌ها به طور معمول در کنار دانشگاه‌ها و یا در دل وانشگاه‌ها شکل گرفته و به نوعی جزئی از فضای شهری و دانشگاهی هستند و یک مدل دیگر پارک‌ها که از جنس پارک‌های صنعتی هستند در مجاورت شهرک‌های صنعتی تشکیل می‌شوند ولی قطعا یکی از لازمه‌ها و هدف‌های پارک ارتباط دائم و پایدار با دانشگاه بوده چرا که نیروی انسانی که برای ایجاد کسب و کار می‌آید از دانشگاه تامین می‌شود.

مراکز رشد قلب تپنده پارک علم‌وفناوری

مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری گفت: قلب تپنده پارک‌های علم و فناوری مراکز رشد هستند و به عبارتی موتور محرک اولیه این پارک‌ها مراکز رشد هستند.

سید ایمان شریعتی افزود: عملا پذیرش اولیه‌ ایده‌ها و طرح‌ها و هسته‌های تحقیقاتی که فارغ التحصیلان شکل می‌دهند در این بستر رشد پیدا می‌کند و پارک با چتر خیلی بزرگ‌تری خدمات را از طریق مراکز رشد به شرکت‌ها داده و در ادامه‌ فعالیت نیز پارک دوستان را رها نکرده و می‌توانند در مجموعه‌ی پارک مستقر شوند.

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های پارک استان خراسان به عنوان یک امتیاز که در کم‌تر پارک سطح کشور بوده مراکز رشدی است که در شهرستان‌ها فعال کرده و توانسته در این مناطق اکوسیستم و ظرفیت آن‌هارا فعال کنند.

شریعتی اظهار داشت: ساختاری که ما در شهرستان‌ها در مجموعه‌ پارک دیدیم ساختاری بوده که به صورت مستقل کار می‌کند و به عنوان یک مجموعه‌ بزرگ است و در نیشابور ۱۰ هکتار زمین در اختیار پارک فناوری و ۴ هکتار زمین نیز در دست پارک فناوری گناباد است.

وی بیان کرد: در تربت حیدریه  یک مدل جدیدی را به کار بردیم که دانشگاه به عنوان یک سازمان همکار بستر را برای پارک علم و فناوری در تربت فراهم نموده و یکی از ظرفیت‌های خوبی که در مراکز رشد این مدلی دیدیم نقش سازمان همکار را خیلی جدی گرفتیم.

شریعتی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳۰ شرکت فعال در پارک فناوری مشغول به فعالیت هستند  که ۳۰۰ نفر به صورت پاره وقت و تمام وقت در این ۳۰ شرکت به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

image_print
2 پاسخ
  1. stefiamma
    stefiamma گفته:

    Relative Risk of Breast Cancer in Physically Active Women Compared to Inactive Women, RR 95 CI priligy 30mg tablets However, its use in the routine management of women with breast cancer who are starting treatment with tamoxifen has been hampered by conflicting evidence regarding associations between cytochrome P450 CYP 2D6 single gene polymorphisms SNPs, tamoxifen metabolism, and breast cancer outcomes

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *