دستگیری پنج نفر در پرونده خودروهای وارداتی
دادستان تهران در خصوص آخرین وضعیت پرونده خودروهای وارداتی گفت: یکی از متهمان که زن میباشد، پیش از تشکیل پرونده قضایی از کشور خارج شده و سه متهم روز پنجشنبه گذشته (۲۸/۴/۱۳۹۷) و دو متهم دیگر روز یکشنبه (۳۱/۴/۹۷) دستگیر شدهاند.
عباس جعفری دولتآبادی روز سه شنبه در تبیین بروز تخلفات در حوزه ورود خودروهای وارداتی، با انتقاد از عدم نظارت لازم توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بر روند ثبت سفارشها افزود: عدم اقدام به موقع وزارت صنعت، معدن و تجارت موجب گردید حداقل ۶۴۸۱ خودرو در بازههای زمانی «سالهای ۹۵-۹۶» ثبت سفارشها به نحو غیر قانونی وارد کشور شود که ۱۹۰۰ خودرو به گمرکات وارد شده و بیش از ۴۰۰۰ خودرو به طور کلی اظهار نشده است.
این در حالی است که وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت پس از گذشت 6ماه یعنی در تاریخ ۲۴/۴/۱۳۹۶ ممنوعیت ورود خودروهای خارجی را به هیأت دولت پیشنهاد داده بود و البته اجرایی شدن این تصمیم نیز تا ۲۸/۴/۱۳۹۶ به طول انجامید که نتیجه آن، ثبت مجدد سفارشها از سوی عدهای در همین دوره چهار روزه بوده است.
زخم باز میشود اما پاک نمیشود
دادستان تهران در پی تبیین روند شکلگیری پرونده خودروهای وارداتی، اظهار داشت: در اینگونه پروندهها زخم باز میشود، پاک نمیشود؛ چرا که نفوذ به عمق آن هزینههای زیادی در پی دارد، اما مداخلهکنندگان در هر مقام و رده که باشند تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.
جعفری دولتآبادی همکاری دستگاههای نظارتی، امنیتی و قضایی در کشف لایههای پنهان این پرونده را ضروری خواند و در خصوص آخرین وضعیت پرونده خودروهای وارداتی اظهار داشت: یکی از متهمان که زن میباشد، پیش از تشکیل پرونده قضایی از کشور خارج شده و سه متهم روز پنجشنبه گذشته (۲۸/۴/۱۳۹۷) و دو متهم دیگر روز یکشنبه (۳۱/۴/۹۷) دستگیر شدهاند.
دادستان تهران ابراز امیدواری کرد: عملکرد قوه قضاییه در پرونده واردات خودرو، مصداقی برای اطمینان دادن به مردم باشد که بدانند دستگاه قضایی با هیچ کس عقد اخوت نبسته است.
توزیع سکه دولتی اوضاع را بدتر کرد
جعفری دولتآبادی در خصوص افزایش قیمت سکه، به تصمیم دولت دائر به ورود هفت میلیون و ششصد هزار سکه طلا به بازار اشاره کرد و پیرامون تاثیر این اقدام در وضعیت بازار سکه اظهار داشت: دولت تصمیم گرفت سکه طلا وارد بازار کند که از آرامش نسبی برخوردار بود و این اقدام، مراجعه افراد را برای خرید سکه در پی داشت.
بنابراین قوه قضاییه در اتخاذ این تصمیم نقش نداشته و این اقدام دولت که با هدف مهار نقدینگی اتخاذ شد، تاثیر معکوس گذاشت؛ به گونهای که برخی افراد با پس انداز های نقدی و حتی فروش املاک خود به بازار سکه روی آوردند. در حال حاضر که توزیع آن و همچنین جلوگیری از تحویل سکه ها آسیب هایی به دنبال خواهد داشت.
فساد در بانکها؛ باز کردن حساب برای مردگان
نکته ای که جعفری دولتآبادی در شکلگیری پروندههای فساد اقتصادی به آن اشاره کرد، نقش برخی بانکها است که در توضیح اظهار داشت: امروزه برخی بانکها بزرگترین بستر اقدامات در پروندههای فساد اقتصادی هستند و این که برخی بانکها برای افاغنه، متهمان پروندههای اقتصادی یا افراد متوفی حساب بانکی باز میکنند.
در جهت حفظ سود و منفعت است غافل از این که اقدامات پولشویانه توسط این افراد موجب میشود نقدینگی در لایههای مختلف پنهان شود؛ به گونهای که اقدامات دستگاه قضایی در کشف ماهیت پولشویانه این وجوه دشوار گردد.
خرید و فروش دلار با کارت ملی اجارهای
جعفری دولتآبادی افزود: بر اساس گزارش پلیس و بررسیهای دادستانی، دلالان و تعدادی از صرافان بر اساس کارتهای ملی افراد و به نام آنان ارز دولتی دریافت داشته و سپس به نرخ ازاد فروختهاند و حسب گزارش پلیس ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کارت ملی توسط این افراد مورد استفاده قرار گرفته است که تاکنون از تعدادی صرافان و دلالان تحقیق به عمل آمده است. وطبق تحقیقات انجام شده در قبال وجوه کلانی که نصیب دلالان و صرافان شد.
وجوه اندکی به دارندگان کارتهای ملی پرداخت شده است. برای مثال در یک مورد، دلالی با استفاده از پانزده فقره کارت ملی دیگران ۶۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار ارز دریافتی از این طریق را در بازار آزاد فروخته اما سه میلیون تومان به عنوان حق الزحمه به دارندگان کارت ها پرداخت کرده است.
وی به پرونده متهم مظلومین به عنوان یک نمونه در این راستا اشاره کرد و با استناد به گزارش وزارت اطلاعات و پلیس مبنی بر این که متهم اخیر و بستگان و آشنایان وی حسابهای بانکی متعددی داشتهاند، به گونهای که حتی با مسدود شدن حسابهایی با مبلغ ۳ میلیاردی، معترض نگردیدهاند افزود: عدم مراجعه این افراد به بانک برای رفع مسدودی از حساب بانکی خود، رو نشدن دست پولشوها است.
انتهای خبر/
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.