جنجال در مجلس

صحن علنی مجلس روز گذشته را متشنج و با هیاهوی بسیاری پشت سرگذاشت اما این هیاهو نه در پشت تریبون و نطق‌های منطقی بلکه درست در کف مجلس و همراه با پلاکاردهای اعتراضی و طومارهای بلند پارچه‌ای همراه بود.

تعدادی از نمایندگان که اکثرا عضو فراکسیون ولایی مجلس هستند به محض ورود مجلس به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT با در دست داشتن پلاکاردهایی و پهن کردن چندین طومار در صحن فضای مجلس را متشنج کردند.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی روز یکشنبه مجلس زمانی که وارد بررسی کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم شد، متشنج گردید. چند نماینده عضو فراکسیون ولایی طومارهایی را در صحن مجلس و حتی روی مانیتورها در اعتراض به بررسی این لایحه پهن کردند.

این اقدام با اعتراض علی لاریجانی رئیس مجلس مواجه شد، وی خطاب به این افراد گفت: مجلس جای این کارها نیست. مجلس جای بیان، گفت و گو و بحث است به‌جای این کارها صحبت کنید و در نهایت یکدیگر را قانع کنید تا مجلس رای دهد.

در این هنگام طوماری جلوی لاریجانی انداخته شد که او آن را پایین انداخت و به این اقدام اعتراض کرد که پژمانفر خطاب به او گفت، شما خلاف آیین نامه عمل می کنید. لاریجانی در پاسخ به او گفت این کارهای شما خلاف آیین نامه است به جای آن صحبت کنید نه این که مجلس را از نظم عادی خارج کنید.

علیرغم اعتراضات تعدادی از نمایندگان و حتی رییس مجلس، اعضای فراکسیون ولایی پهن کردن طومارها در صحن مجلس را ادامه دادند به طوریکه حتی مانیتورهای مجلس نیز قابل دیدن نبود.

به گزارش آخرین خبر لاریجانی نمایندگانی چون قاضی‎زاده و کریمی‎قدوسی را مخاطب قرار داد و با عتاب گفت: این کار خلاف آیین نامه است، جمع کنید! وسط سخنان آقای نقوی، این چه کاری است که می کنید؟ در مجلس حقوق می گیرید که رای دهید و بحث کنید. بروید با صحت بقیه را راضی کنید. با زور که نمی شود کسی را راضی کرد!

در ادامه رئیس مجلس یکی از طومارها را که در کنارش به سمت پایین در جایگاه هیات رئیسه پهن شده بود، بالا کشید، جمع کرد و به زمین پرت کرد. مازنی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید نیز یکی از طومارها را که در هیات رئیسه گذاشته شده بود پایین انداخت. اما برخی نمایندگان در وسط صحن در اعتراض ایستاده بودند و پلاکاردهایی را در دست گرفته بودند.

در قسمت دیگری از مجلس، نمایندگان دور عراقچی جمع شده بودند و پیرامون CFT بحث می‌کردند.

در خلال تمامی این اتفاقات، عراقچی در جایگاه هیات رییسه حاضر شد و مشغول صحبت با رییس مجلس شد، صحبت‌هایی که بعد از آن مشخص شد درباره گرفتن نظر دولت پیرامون مسکوت ماندن دو ماهه این لایحه بود.

در هنگام این بحث‌ها نمایندگان بسیاری در جایگاه هیات رییسه حاضر شده بودند و تعدادی از آنها تقاضای مسکوت ماندن را امضا کردند، موضوعی که در نهایت نیز به تصویب مجلس رسید.

وقتی که قرار شد که تقاضای مسکوت ماندن در مجلس بررسی شود، یک مرتبه طومارها از صحن جمع شد و همه نمایندگان معترض روی صندلی‌های خود نشستند، گویی اینکه توافقی بین برخی از نمایندگان با گرایش‌های مختلف به وجود آمده بود، شاهد این ادعا بیان تقاضای مسکوت ماندن از سوی غلامرضا تاجگردون عضو فراکسیون امید است.

همچنین کاظم جلالی رییس فراکسیون مستقلین ولایی نیز در طول صحبت‌های نمایندگان با عراقچی حضور پررنگی داشت و حتی در مواردی توضیحاتی را هم به نمایندگان می‌داد.

دو هفته گذشته نیز زمانی که قرار بود این لایحه در مجلس بررسی شود جنجالی را اعضای فراکسیون ولایی راه انداختند که نتیجه آن به بررسی این لایحه در کمیسیون امنیت ملی و ارائه گزارش به صحن علنی شد. این بار نیز ظاهرا جنجال آنها ثمربخش بود چون باعث شد که بررسی CFT‌ دو ماه در مجلس به تعویق بیفتد که البته روز گذشته خبرهایی از سوی برخی از اعضای فراکسیون ولایی در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه اگر قرار به تصویب این لایحه در مجلس باشد، آنها از صحن خارج شده تا با آبستراکسیون جلوی این موضوع را بگیرند.

بلاخره با مسکوت ماندن این لایحه تمامی سر و صداها تمام شد ولی یک سوال باقی می‌ماند آیا انجام چنین اتفاقاتی در مجلس که قبلا هم نظیرش را در آتش‌زدن پرچم ایالت متحده مشاهده کرده‌ایم در شان چنین جایگاهی می‌باشد. آیا منطق مجلس برای پرداختن به چنین مسایل مهمی انجام این دست امور است؟ نمایندگانی که با رای مستقیم مردم برای تصمیم گیری در بالاترین سطح مشورتی در کشور انتخاب شده‌اند بجای بحث و گفت‌وگوی منطقی متوصل به چنین اموری می‌شوند تا جایی که رییس مجلس از عباراتی چون «در مجلس حقوق می گیرید که رای دهید و بحث کنید. بروید با صحت بقیه را راضی کنید. با زور که نمی شود کسی را راضی کرد.» استفاده می‌کند.

image_print
2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *