بودجه‌ریزی نیازمند واقع نگری است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: انتشار بیش از حد اوراق تعهدزا در دولت سبب افزایش بدهی‌ها و حجم دولت می‌شود. دولت برای تامین مالی، هزینه‌هایی بیش از حد توان خود در نظر گرفته و با افزایش حجم و بحران بدهی در سال‌های آینده روبه‌رو خواهد شد، بنابراین از دولت می‌خواهیم نسبت به برنامه‌ریزی بودجه نگاه واقعی داشته باشد که مجبور به انتشار این اوراق نشود.

غلامحسین شافعی روز یکشنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا افزود: امروز رفتار نامعقولانه و عربده جویانه در هیچ جای دنیا به نتیجه نمی‌رسد و این رفتار چه در داخل و چه در خارج واکنش‌های درستی را به همراه داشت.

وی ضمن محکوم کردن هر گونه تعرض به نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی درباره در ادامه دستور کار امروز نشست هیات نمایندگان به نحوه ارایه بودجه ۹۷ پرداخت و گفت: آنچه در خصوص بودجه‌ریزی در کشور ما آشکار است این است که بودجه سنواتی همواره با کاستی‌هایی همراه بوده که عدم توجه به این کاستی‌ها در سال‌های اخیر همواره مشکلاتی را به وجود آورده است.

شافعی افزایش حجم دولت و تنگ شدن فضای فعالیت بخش خصوصی را بزرگترین مشکل به وجود آمده از این امر عنوان کرد و افزود: چنان‌چه دولت بخواهد بودجه را بر اساس درآمدهای غیر واقعی و منابع مالی غیر قابل وصول بریزد با مشکل افزایش بدهی و کسری بودجه مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به صدور بخشنامه بودجه از ابتدای مهرماه در دستگاه‌های مختلف گفت: دولت تا آخر آذرماه با دریافت برنامه‌های بخش‌های مختلف خود اقدام به تبیین بودجه ۹۷ و ارایه آن به مجلس می‌کند، در این میان خواسته  بخش خصوصی این است که این امر بر اساس درآمدهای واقعی باشد. چراکه بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ۹۷ درصد بودجه‌های جاری تحقق یافته، اما تنها ۶۹ درصد بودجه‌های عمرانی تحقق یافته است. این یعنی برای هر پروژه عمرانی دو برابر بودجه صرف شده است.

رییس اتاق بازرگانی ایران به مساله دیگری که در سال‌های اخیر تقریبا مورد غفلت واقع شده اشاره کرد و اظهار کرد: ما برای دست‌یابی به اهداف نیازمند هماهنگی بین برنامه بودجه، برنامه ششم توسعه و اهداف اقتصاد مقاومتی هستیم.

شافعی مساله دیگر  را که سبب افزایش بدهی‌ها و حجم دولت می‌شود انتشار بیش از حد اوراق تعهدزا در دولت خواند و گفت: دولت برای تامین مالی، هزینه‌هایی بیش از حد توان خود در نظر گرفته  و با افزایش حجم و بحران بدهی در سال‌های آینده روبه‌رو خواهد شد، بنابراین از دولت می‌خواهیم نسبت به برنامه ریزی بودجه نگاه واقعی داشته باشد که مجبور به انتشار این اوراق نشود.

این مقام مسئول در اتاق بازرگانی درباره جذب فاینانس توسط دولت نیز گفت: دولت باید در این باره محتاطانه عمل کند، به این دلیل که این تامین مالی ریسک بالایی به همراه دارد و دولت برای پرداخت اصل و سود آن‌ها با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین توصیه ما به دولت جذب سرمایه‌گذاری به جای فاینانس برای تامین استفاده کند.

شافعی با تاکید بر این‌که دولت در حال حاضر با افزایش در میزان بدهی‌ها و عدم موفقیت در سیاست‌های خصوصی‌سازی مواجه است ادامه داد: مورد دیگر که دغدغه بخش خصوصی است رویکرد دولت در افزایش درآمدهای مالیاتی است.

رییس اتاق بازرگانی ایران از تشکیل ستادی در اتاق بازرگانی برای بررسی بودجه ۹۷ خبر داد و خاطر نشان کرد: اقتصاد موفق اقتصادی دانش بنیان، عدالت محور، درون زا و پیش رونده است و دستیابی به این اقتصاد دور از دسترس نخواهد بود، به شرطی که اسباب و وسایل آن توسط آحاد مردم و سپردن اقتصاد به بخش خصوصی و کاهش تصدی گری دولت فراهم شود. بنابراین از همه صاحب نظران می‌خواهیم که نسبت به همراهی ستاد بودجه تشکیل شده در اتاق ایران جهت رسیدن به برنامه بودجه‌ای بهتر و جلوگیری از افزایش بدهی و حجم دولت اقدام کنند.

image_print
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *