دوران تصمیم گیری پشت درهای بسته گذشته
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم، شفافیت در همه امور را از برنامه های اصلی خود عنوان کرد و گفت: دوره تصمیم گیری پشت درهای بسته، گذشته است و معتقدم که باید بر اصل گفت و گو و مشورت با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه تاکید کرد. به نقل از ایرنا، سید عباس صالحی روز شنبه در جلسه بررسی برنامه ها و صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت شهیدان ایران اسلامی از شهدای انقلابی، دفاع مقدس و شهدای مدافعان حرم بخصوص شهید حججی، از دکتر روحانی رئیس جمهوری برای اعتماد برای واگذاری سکانداری این وزارتخانه، تشکر و قدردانی کرد.
گوهر هویت ایرانی، سه ضلع دارد
صالحی گفت: جامعه ایرانی با دین مداری، معنویت گرایی و اخلاق گرایی هزاران سال زیسته است و ورود اسلام این شعله را پرفروغ تر و قدسی تر کرده است، مهر اهل بیت بر جان و خاک این سرزمین نقش بسته است و تار و پود ایران را مهر اهل بیت فراگرفته است.
وی گوهر هویت ایرانی را در سه ضلع تعریف کرد و گفت: فرهنگ، هنر و ادب اولین ضلع، دین مداری توحیدی و اخلاق و معنویت نیز دومین ضلع آن و ضلع سوم هم مهر و معرفت اهل بیت است.
چهار اصل مبنایی در وزارت ارشاد
صالحی برنامه های دولت دوازدهم در حوزه فرهنگ و هنر را با مدیریت چهار سال گذشته خود گره زد و گفت: روش مدیریتی چهار سال گذشته در معاونت فرهنگی را اینگونه دنبال کردم که اعتقاد عمیق به چهار اصل اساسی دین، نظام اسلامی و انقلاب و رهبری، قانون و اخلاق دارم و این چهار اصل، مبنای مدیریت در حوزه ارشاد خواهد بود.
وی افزود: مرحله دوم، شفافیت در همه مراحل تصمیم گیری و اجرایی است و لذا دوره مدیریت پشت درهای بسته و در غیاب مردم گذشته است و ما معتقد به مشارکت جمعی گفت و گو محور با اصحاب فرهنگ و هنر هستیم.
صالحی سومین محور را واگذاری فعالیت های هنری به بخش صنفی دانست و گفت: در دوره چهار ساله معاونت فرهنگی با نگاه جدی این مسیر را دنبال کردم و چهارمین محور عبارت است از تمرکززدایی و معتقدم خلاقیت های ایرانی در همه ایران است و با همه اقوام و مذاهب و ادیان و با همه سلیقه ها.
تمام برنامه های ارشاد متکی بر اسناد بالادستی است
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم، برنامه های خود را متکی بر اسناد بالادستی دانست و گفت: برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس برنامه فرهنگی دولت، برنامه ششم توسعه و سایر اسناد بالادستی خواهد بود، البته شاید حجم برنامه های امسال که قرار بود در ۱۶ صفحه بیاید، کامل نباشد ولی همه اسناد بالادستی مورد مطالعه دقیق قرار گرفت.
وی افزود: سه هدف را در برنامه های خود دنبال می کنم که صیانت و حمایت از محصولات فرهنگی و هنری و دیپلماسی فرهنگی است و این سه هدف، هفت عرصه را در برمی گیرد.
وزارت ارشاد ۴۶ برنامه دارد
صالحی همچنین گفت: با بررسی های فراوان و فرصت های حوزه فرهنگ و هنر به ۱۴ مساله رسیدیم که این مسائل به ۴۶ برنامه تبدیل شد.
وی افزود: وزارت ارشاد، هشت حوزه کاری دارد و از نمایندگان می خواهم این تنوع کاری را با دقت بیشتر مطالعه کنند که اولین حوزه کاری مربوط به دین، قرآن و عترت است که سازمان های اوقاف وامور خیریه، حج و زیارت و مانند آن را شامل می شود.
صالحی از اهالی قلم، نشر و کتاب به عنوان دومین حوزه کاری یاد کرد و در ادامه به هنر شامل تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی، سینما، رسانه شامل رسانه های محتوایی، فضای مجازی و بازی های رایانه ای اشاره کرد.
فرهنگ و هنر در چارچوب اقتصاد مقاومتی
وی با بیان اینکه برنامه های ۴۶ گانه را در چند بسته عرضه خواهد کرد، افزود: بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر در چارچوب اقتصاد مقاومتی، یکی از مهمترین مسائلی است که به آن خواهم پرداخت و معتقدم فرهنگ، یک ضلع جدی از اقتصاد مقاومتی را تشکیل می دهد.
صالحی افزود: در حوزه فرهنگ و هنر، این اتفاق راحت تر و سریعتر میسر است و برنامه من برای بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر در سه شاخه پیشنهاد می شود که از جمله می توان به تمرکز زدایی جغرافیایی و فروش محصولات فرهنگی اشاره کرد.
توجه به دیپلماسی فرهنگی و اقتصاد فرهنگ
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه و اهتمام ویژه به دیپلماسی فرهنگی و اقتصاد فرهنگ و هنر را به عنوان بسته چهارم برنامه های خود یاد کرد و گفت: همگان باورم کنیم که سرمایه ایران، نفت نیست بلکه فرهنگ و هنر و دانش ایرانی ما سرمایه است.
بهبود کسب و کار حوزه فرهنگ و هنر با سه شخص اصلی
وی در ادامه با اشاره به برنامه هایش برای بهبود کسب و کار حوزه فرهنگ و هنر، از مانع زدایی، تمرکززدایی دولتی و جغرافیایی و همچنین تاکید و تصحیح قانونی بر خلاقیتهای فرهنگی به عنوان سه شاخصه اصلی برنامه های ارائه شده به مجلس شورای اسلامی نام برد.
تاکید بر محور گفت و گو و مشارکت حداکثری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
صالحی تصریح کرد: باید به سمت گفت و گو و گسترش آن و همچنین مشارکت بیشتر حرکت کنیم زیرا از الزامات اصلی گسترش دیپلماسی فرهنگی، بالا بردن سطح تعامل و گفتوگو است.
تاکید بر جلوگیری از مداخله های غیر مسئولانه در حوزه فرهنگ و هنر
وی تصریح کرد: باید از افکار و اندیشههای مختلف استفاده و آنها را به هم نزدیک کرد اما جلوی مداخله های غیرمسئولانه و غیر رسمی را نیز باید گرفت.
صالحی ادامه داد: قاطعانه باید جلوی مداخلات دستگاههای غیرمرتبط را گرفت زیرا این مداخلات فقط به اعتبار و اقتدار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضربه نمیزند بلکه اقتدار و اعتبار کل نظام و حاکمیت را خدشهدار خواهد کرد.
تلاش برای حضور محصولات فرهنگی در بازارهای جهانی
به گفته وی باید برای حضور محصولات فرهنگی ایران در بازارهای جهانی کوشید و مشارکت ایرانیان خارج از کشور را در تعاملات فرهنگی و خصوصا دیپلماسی فرهنگی ارتقا دهیم.
تاکید بر گفتگو تعامل با اهالی فرهنگ، هنرو رسانه
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ارتقای نقش حاکمیتی وزارت ارشاد را نیز در برنامه خود در نظر دارد، گفت: راه رسیدن به این مساله گفت و گوی اهالی فرهنگ با خود و کنشگران دین و سیاست و امنیت و مردم است.
تاکید بر مشارکت همه دستگاههای فرهنگی کشور با وزارت ارشاد
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر اینکه باید مشارکت دستگاههای فرهنگی دیگر و همکاری آنها با این وزارتخانه نیز افزایش پیدا کند، تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمیتواند در حوزه فرهنگ و هنر گام بردارد، هرچند کانون مرکزی این مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی سخنان خود را با این جملات به پایان داد: «من سیدعباس صالحی، فرزند حوزه و دانشگاه، تمامی اعتبار خانوادگی و سرمایه وجودی خود را در کف گذاشته ام تا سهمی در اعتلای دین و اخلاق و فرهنگ و هنر کشور داشته باشم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.