تحمل عقاید، پیش شرط همبستگی ملی

در دهه پنجم انقلاب باید بیش از گذشته قدر انقلاب را بدانیم و به یاد بیاوریم که رمز توفیق ما در صحنه‌های مختلف وحدت و همبستگی ملی بوده است. شاخصه اصلی وحدت و همبستگی ملی گفت وگو و تقویت اشتراکات است آنچه که امروز به واسطه برخی سوء تفاهم‌ها باعث شده است بین برخی یاران انقلاب فاصله بیفتد دور شدن از اصل محوری گفت و گو است به همین دلیل و به خاطر احساس خطری که از فاصله بین یاران انقلاب احساس می‌شود فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی طرح گفت وگوی ملی را اعلام کرد. اگر فرد یا افرادی به اصل گفت وگو اعتقادی نداشته باشد و معتقد باشند جریانات مختلف سیاسی نمی‌توانند با یکدیگر گفت‌وگو کنند باید در انقلابی بودن آنها تردید کرد. در این رابطه با دو تن از فعالین سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا که اصالتا خراسانی هستند، گفت و گویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

 

حسین کاشفی، فعال اصلاح طلب خراسانی با بیان اینکه در انتخابات رياست‌جمهوري كه ٢٩ ارديبهشت ماه سال جاری اصلاح‌طلبان همان طور كه از قبل گفته بودند نقش موثري ايفا كردند، گفت: برای جناح اصلاحات آينده كشور و حل مشكلات و مسائل اساسي ايران مطرح بود و به منافع ملي توجه كردند. همه اصلاح‌طلبان از شخصيت‌هاي ملي جریان اصلاحات تا نهادهايي نظير شوراي عالي سياستگذاری، فراكسيون اميد، احزاب و ساير شخصيت‌ها با تمام ظرفيت خود وارد ميدان شدند.
معاون اسبق وزارت نفت در دولت اصلاحات با اشاره به  دغدغه اصلی اصلاح‌طلبان که پيشرفت و توسعه كشور است، گفت : به همين دليل آنها بدون هيچ شرط و شروطي وارد كارزار انتخابات شدند. اين ارتباط موثر با دولت در دادن پيشنهاد بايد حفظ شود. دولت كارش را انجام مي‌دهد و خوب است كه در همه زمينه‌ها كمك شود تا عملكرد دولت هم بهبود يابد. اين كمك مي‌تواند مشورتي، انتقادي يا عملياتي باشد.

وی ادامه داد : بعضي از مشورت‌ها از طريق سازمان يافته نظير شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان منتقل مي‌شود. اين شور نقش موثري در انتخابات مجلس، شوراها و رياست‌جمهوري داشته است. بنابراين شوراي عالي سياستگذاري يك تشكل است كه مي‌تواند اين نقش انتقال نظرات و مشورت‌ها را ايفا كند.
کاشفی با اشاره به نقش تاثیرگذار فراكسيون اميد اظهار کرد: اينگونه نيست كه اصلاح‌طلبان خود را محدود و منحصر به يك كانال ارتباطي كنند و برخي نظرات و پيشنهادات نيز به دليل شرايط زماني بايد به موقع منتقل شود، از اين جهت شخصيت‌ها و احزاب اصلاح‌طلب نيز مي‌توانند از ظرفيت‌هاي‌شان استفاده كنند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد هدف اين تعامل است. آنچه امروز به عنوان تعامل ميان اصلاح‌طلبان و دولت ناميده مي‌شود هدفش تامين بهتر منافع ملي و كمك به دولت است تا مسائل و مشكلاتي كه كشور با آن روبه‌رو است بهتر حل شود.

وی افزود:  دولت به ويژه بايد اين بستر و زمينه را فراهم كند و به استقبال تعامل با عقبه سياسي حاميان خود بود. دولت نه تنها براي اصلاح‌طلبان بلكه براي ساير نخبگان و شايستگان بايد فضايي فراهم كند كه آنها نيز بتوانند نقطه نظرات خود را منتقل كنند.

کاشفی خاطر نشان کرد: نتيجه اين فرآيند افزايش ضريب همبستگی اجتماعی و انسجام ملي است. كشور متعلق به همه شهروندان است و با دخيل دانستن آنها در اداره كشور مي‌توان به وحدت بيشتري در داخل دست يافت و اين وحدت مي‌تواند مقدمه پيروزي‌هاي بيشتر دولت و تحقق برنامه‌هاي آن باشد. در نتيجه از اين طريق به آرمان‌هاي‌مان سريع‌تر و بهتر دست پيدا مي‌كنيم.

 

دعوت از منتقدان منصف و خیرخواه

حمیدرضا ترقی، نماینده اسبق مشهد در مجلس با بیان اینکه چندین بار آقای رئیس جمهور دو جناح را به مناسبت های مختلف دور هم جمع کردند، اما متاسفانه یک جناح آداب تعامل را بلد نیست، گفت: وقتی در چنین جلساتی خط قرمز نظام زیر سوال می رود، نمی توان به نتیجه بخش بودن گفت و گوی ملی امیدوار بود.

وی ضمن بیان این مطلب ادامه داد: طبیعتا اگر اصولی مانند ولایت مطلقه فقیه، ضدیت با استکبار و این مسائل همچنان مورد شک و تردید باشد، نمی توان درمورد گفت و گوی ملی سخن گفت. در شرایط فعلی، همچنان در مورد مسائلی مانند ضدیت با استکبار و حکومت دینی اختلاف نظر وجود دارد. ترقی از انتقاد ناپذیری برخی مسئولان ادامه داد: کسانی که در مصدر قدرت هستند باید به انتقادات اهمیت دهند. اگر با منتقدین برخورد چکشی صورت گیرد و با الفاظ تحقیر کننده خطاب شوند، نمی توان از گفت و گوی ملی سخن گفت. باید از منتقدان منصف و خیرخواه دعوت به عمل آید و نظر آنها را شنید. در این صورت می توان به راهگشایی گفت و گوی ملی امیدوار بود.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با اشاره به خط قرمز ها در این گفت وگوی جناحین گفت: خط قرمزها را که گروه ها نباید تعیین کنند، این مسائل باید از جانب رهبری و نظام مشخص شود. گروه های سیاسی کاره ای نیستند که از خودشان خط قرمز در بیاورند. این فعال سیاسی اصولگرا همچنین درمورد تعارض منافع گروه ها با منافع ملی گفت: مشخصا باید همه گروه ها منافع ملی را سرلوحه خود قرار دهند، اما مسئله این است که این منافع را مگر کسی جز رهبر باید تعریف کند. مقام معظم رهبری هم منافع ملی را تعریف کرده اند، اگر گروه ها تعاریف رهبری را در نظر بگیرند؛ امکان تعامل مهیا خواهد شد.

 

سیدمهرداد امیرکلالی

image_print
7 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *