گفت‌وگو نیازمند فرهنگ‌سازی است نه دستور

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی گفت: اینکه دستورالعملی فراهم شود تا استانداران را موظف کند که گفت‌وگو را ایجاد کنند، عملی نیست چراکه گفت‌وگو نیازمند فرهنگ‌سازی است.

جواد آرین‌منش در خصوص ابلاغ منشور گفت‌وگوی سیاسی به استان‌ها، اظهار کرد: راه‌حل کاهش منازعات سیاسی و اجتماعی و ایجاد تفاهم بین مردم و مسئولین گفت‌وگو است، مقام معظم رهبری سال‌های زیادی است که مسئله کرسی‌های آزاداندیشی را مطرح می‌کنند. کرسی‌های آزاداندیشی یعنی ایجاد یک فضای سالم برای تضارب آرا، تعامل بین مردم و مسئولین و ایجاد مفاهمه بیشتر در مسائل کشور.

وی افزود: با توجه به اینکه ایران از سلایق مختلف، خرده فرهنگ‌های گوناگون و اقلیت‌های متنوع فرهنگی، دینی، مذهبی و سیاسی برخوردار است، لازمه دست یافتن به گفتمان ملی و ترجیح دادن مصالح ملی بر منافع فردی، گروهی و جناحی، گفت‌وگوی بین مردم و مسئولین و بین جناح‌های سیاسی و سردمداران احزاب و گروه‌های مختلف پیرامون مسائل مختلف کشوری است.

آرین‌منش با بیان اینکه ایران با چالش‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مواجه است، عنوان کرد: باید از ظرفیت‌های مردم برای حل مشکلات کشور استفاده کرد. همان‌طور که انقلاب اسلامی مرهون مشارکت مردم در حوزه‌های سیاسی بود و اگر مردم نبودند انقلاب نیز نبود. اکنون هم اگر مردم نباشند تداوم انقلاب میسر نیست. انقلاب اسلامی مرهون مشارکت مردم در عرصه‌های سیاسی، راهپیمایی‌ها و اداره جنگ و سایر بخش‌ها بود.

وی ادامه داد: امروز هم حل مشکلات اقتصادی و سیاسی نیازمند رسیدن به یک گفتمان ملی و مشارکت مردم در صحنه‌های مختلف و تصمیم‌گیری‌ها است. متاسفانه احزاب سیاسی در کشور از رشد لازم برخوردار نبودند و تا به حال مورد حمایت مسئولان عالی‌رتبه نظام قرار نگرفتند. در حالی که یک کشور دموکراسی و مردم‌سالاری بدون احزاب اساساً بی معنا است. نمی‌توان انتخابات داشت اما حزب نداشت. احزاب تا به حال مظلوم واقع شده و در حاشیه رانده شدند و متاسفانه رشد لازم را پیدا نکردند.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه وجود احزاب سیاسی می‌تواند در زمینه گفت‌وگو نقش‌آفرینی کند، تصریح کرد: باید احزاب سیاسی در کشور رونق پیدا کنند و راهکارهای گفت‌وگوی مناسب را اتخاذ شود. گفت‌وگو با فرمان و دستور عملی نیست، اینکه دستورالعملی فراهم شود تا استانداران را موظف کند که گفت‌وگو را ایجاد کنند.

وی افزود: گفت‌وگو نیازمند فرهنگ‌سازی است. یعنی بسترها و زمینه‌های فرهنگی لازم باید فراهم و امنیت احزاب و گروه‌ها را ایجاد شود. برای اینکه مردم، شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی نظرات صریح خود را بیان کنند، حتماً باید اعتمادسازی صورت گیرد. افرادی که قصد دارند اظهارنظر کرده و دولت و مسئولان عالی‌رتبه نظام را نقد کنند، باید اطمینان داشته باشند که از امنیت لازم برخوردار هستند و در یک حاشیه امن قرار دارند و فردی متعرض آن‌ها نخواهد شد.

آرین‌منش ادامه داد: گاهی فرد و یا حتی نماینده مجلس پیرامون مسائل کشور اظهار نظر می‌کند و بعد به جرم نشر اکاذیب باید در دادگاه جواب دهد. اگر چنین وضعیتی باشد گفت‌وگو ایجاد نخواهد شد. گفت‌وگو زمانی به وجود می‌آید که افراد احساس آزادی کنند و احساس کنند به خاطر بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود مورد مواخذه قرار نمی‌گیرند.

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی با بیان اینکه حرکت مردم در یک مسیر نیازمند هماهنگی است، عنوان کرد: هماهنگی با زور میسر نیست، بلکه با گفت‌وگو امکان‌پذیر است و افراد باید با هم مفاهمه داشته باشند تا به درک مشترکی نسبت به مسائل برسند. اگر درک مشترک ایجاد شد، رفتارهای مشترک را نیز شاهد خواهیم بود بنابراین گفت‌وگو مؤثر خواهد بود.

 

 

منبع: ایسنا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *