اینجا برای از تو نوشتن هوا کم است…
غلامرضا طریقی از موفق بودن عمل جراحی و انتقال استاد محمدعلی بهمنی از آی سی یو به بخش عمومی خبر داد.
وقتی سخن از اساتید غزلسرایی معاصر به میان می آید، بی شک نام استاد محمدعلی بهمنی یکی از اشخاصی است که از خاطر میگذرد. شاعری آرام و متین که آثارش اعم از غزل و ترانه، اشعاری قابل توجه و مورد استقبال خاص و عام است چراکه در طول زندگی خود تلاش داشته است تا به فرهنگ عمومی مردم و البته آداب و رسوم و سنتهای آنها احترام بگذارد و اشعارش را از زبان خود آنان بسراید. وی در حوزه ترانه سرایی نیز کارنامه پرباری دارد و همه ما، غالبا با بخشی از ترانههای او که حاصل نبوغ ذاتیاش است، آشنایی داریم. بدون تردید نام و ترانه او با بیش از هزاروصد کار اجرایی در حافظهها ماندگار شده است.
به گزارش روزنامه «صبح امروز» و به نقل از ایرنا، استاد محمدعلی بهمنی یکی از تأثیرگذارترین شاعران و غزلسرایان عصر و زمانه ما بشمار میرود و در پیوند نسل جدید با غزل بهعنوان یگانه پرچمدار فرهنگ، ادب و شناسنامه ادبیت ادبیات کشورمان نقش و سهمی انکار نشدنی دارد. بعد از عارضه قلبی که اواخر پاییز سال ۱۳۹۹ گریبانگیر او شده بود و او را وادار به عمل آنژیو کرد، درنهایت با وخامت بیشتر اوضاع جسمانی، پزشکان دستور به عمل قلب باز وی دادند.
عملی که در نهایت با تمام سختیها روز ۲۳ فروردین صورت گرفت. برای آگاهی از حال این شاعر، مدرس، غزلسرا و عضو ارشد کارگروه شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با غلامرضا طریقی، شاعر، منتقد ادبی و از دوستان محمدعلی بهمنی گفتوگو کردیم.
تاکید پزشکان بر سپری کردن دوران نقاهت در منزل
غلامرضا طریقی درباره عمل جراحی با اشاره به آنکه بهمنی طی دو، سه ماه گذشته به دلیل مشکلات جسمی که سرمنشأ آنها مشخص نبود تحت درمان بودند گفت: البته پیشاز این یکبار عمل آنژیو را انجام داده بودند اما دلیل بروز مشکلات اخیر در حوزه تنگی نفس و تحلیل رفتن قوای جسمانی آقای بهمنی که طی چند وقت اخیر گریبانگیر وی شده بود توسط پزشکان نامعلوم بود.
وی افزود: پزشکان معتقد بودند این مشکلات نباید از عارضه قلبی باشد و بیشتر باید مربوط به مشکلات تنفسی باشد تا اینکه چند وقت پیش بعد از مشورت با چند پزشک متخصص، یکی از پزشکان حاذق تشخیص مشکل دریچه قلب را برای آقای بهمنی داد. اما با توجه به دلایل مختلف چون نزدیکی به ایام عید، شرایط شیوع کرونا و سن استاد تصمیم گرفته شد لازم است جراحی با دقت بالایی گیرد. بنابراین قرار شد جراحی بعد از تعطیلات عید در فرصت مغتنمی صورت صورت بگیرد.
برای اولینبار چند قدم راه رفتند
این منتقد ادبی ادامه داد: اما با بدتر شدن حال آقای بهمنی، ضعف جسمانی و تعدد مبحث تنگی نفس که کاملا او را خانهنشین کره بود و حملات مداوم قلبی، عملاً باعث شد تا شرایط عادی زندگی از او سلب شود و به همین دلیل در گفتوگو و مشورت با جراح، ۱۰ روز پیش ایشان در بیمارستان بستری شد. در نهایت ۲۳ فرورردین عمل قلب باز و ترمیم دریچه قلب قرار گرفت و روز ۲۴ فروردین با بهبود نسبی شرایط بعد از عمل و برای ریکاوری در بخش آی سی یو بیمارستان بستری شدند. خوشبختانه روز ۲۷ فروردین (مصادف با روز تولد استاد بهمنی) از بخش آی سی یو به بخش عمومی منتقل شدند و برای اولینبار چند قدم راه رفتند.
وی یادآور شد: طبق گفته پزشک بهتر است چند روزی را در بیمارستان باشند هرچند تاکید پزشکان آن است که حضورشان در بیمارستان کم شود و به سبب شیوع کرونا دوره نقاهت را در منزل بگذارانند.
نقش استاد بهمنی در آشتی مخاطبان با غزل معاصر
طریقی که سابقه برگزیده شدن در جشنواره شعر فجر را دارد درباره تاثیرگذاری استاد محمدعلی بهمنی در جریان غزل معاصر تصریح کرد: فکر میکنم مهربانی، کرنش استاد و آنکه طی چند وقت اخیر درگیر کارهای شورای شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارهای اجرایی بودند باعث شده تا نسلهای بعد از ما به اندازهای که ما درباره اهمیت وی در غزل معاصر حرف زدیم، دیدیم و نوشتیم بهره کمتری بردهاند و اگر اغراق نباشد باید بگویم نسل جدید از اساتیدی چون آقای بهمنی غافل شدند.
وی ادامه داد: آقای بهمنی یکی از مهمترین چهرههای غزل امروز به شمار میرود. با وجود تمام اسمهایی که همه ما نسبتبه آنها ارادت داریم، آقای بهمنی درک بیشتری از همه بزرگترهای ما داشتند. غزلهای او بسیای از مخاطبان امروز را با غزل آشتی داد زیرا غزلهای او با مخاطب بیشتری ارتباط برقرار کرد.
غزل امروز مدیون کوششهای محمدعلی بهمنی است
این شاعر و داور پیشین جشنواه شعر فجر اظهار داشت: نسل ما در آن زمان با وجود کنگرههای شعر و قصه جوان که برگزار میشد بیشتر با غزل معاصر و شیوههای پرداخت به آن آشنا شدند و اساساً همه شاعران همنسل ما و شاید چند سال جوانتر از ما آنجا به شکوفایی رسیدند. در حقیقت حرکت بسیار جدی که در غزل امروز ما اتفاق افتاده مدیون آن روزهاست و گمان میکنم سرمنشأ همه آن حرکتهای جدی که در غزل دهه هفتاد به بعد ادامه داشت مدیون فعالیتها و کوششهای استاد محمدعلی بهمنی است.
محمدعلی بهمنی، ۲۷ فروردین ۱۳۲۱ در بندرعباس متولد شده است. باغ بلال، در بیوزنی، عامیانهها، گیسو، کلاه، کفتر، گاهی دلم برای خودم تنگ میشود، شاعر شنیدنی است، عشق است، نیستان، این خانه واژههای نسوزی دارد، من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم و غزل زندگی کنیم از مجموعه شعرهای منتشر شده این شاعر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.