آخرین خبرها از انتخابات 1400؛

کدام گزینه

علی روغنگران

در میانه دعوای مجلس و دولت، به نظر می‌رسد بخشی از اصولگرایان، کاری به دعوای دو قوه ندارند و تمرکز خودشان را روی برنامه‌های مهم تری گذاشته‌اند. هفته دوم آذرماه، هفته انتخاباتی اصولگرایان بود؛ تحرکات جامعه روحانیت مبارز بیشتر شد؛ احتمال حضور علی لاریجانی قوت گرفت و سفرهای انتخاباتی سعید محمد انجام شد.

علی لاریجانی می‌آید

علی لاریجانی حضورش را به ائتلاف اصولگرایان موکول کرده است. لاریجانی سیاستمدار صبوری است و او نیز مانند هاشمی رفسنجانی تا لحظه آخر دستش را رو نمی‌کند. عمده فعالان سیاسی معتقدند او حتما به انتخابات ورود می‌کند و تحلیل خود را بر پایه کاندیداتوری او مطرح می‌کنند. در جدیدترین اظهار نظر، قدیری ابیانه درباره لاریجانی گفته قطعا یکی از نامزدهاست و اگرچه الان استقبالی از او وجود ندارد، اما ممکن است که شرایط، افکار عمومی تغییر کند و در گذر زمان نحوه مواجه‌اش با مشکلات و پاسخگویی درباره عملکردش در گذشته و نشان دادن یک رویکرد ولایتمدارانه و جذب آرای نیرو‌های انقلاب، شرایط را برایش تسهیل کند. قدیری معتقد است اگر لاریجانی نتواند نیرو‌های انقلاب را نسبت به نامزدی خوش قانع کند موفقیتی نخواهد داشت؛ کما اینکه عملکرد او در ماجرای برجام و تصویب 20 دقیقه‌ای برجام یکی از نقاط ضعفش بود.

دیدار رستم قاسمی با امام جمعه یک کلان شهر

رستم قاسمی که از او به عنوان نامزد انتخاباتی نام می‌برند اخیرا به یکی از شهر‌های جنوبی ایران سفر کرده و با امام جمعه یکی از کلانشهر‌های ایران هم دیدار کرده است. بعضی نزدیکان قالیباف معتقدند این سفر برای حمایت از قالیباف صورت گرفته و رستم قاسمی قصد جدی برای حضور در انتخابات را ندارد. اما نزدیکان رستم قاسمی معتقدند که او می‌تواند گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری باشد. منتقدان رستم قاسمی می‌گویند در حالی که در آمریکا جو بایدن پیروز انتخابات شده، حضور چهره‌هایی همچون رستم قاسمی فضا را بیش از گذشته متشنج می‌کند بنابراین مصلحت آن است که از چهره‌های معتدل‌تر حمایت شود.

جامعه روحانیت مبارز به دنبال محوریت انتخاباتی

جامعه روحانیت مبارز که هفته اول آذر ماه درگیری کلامی با علی نیکزاد نائب رئیس مجلس داشت، در هفته دوم تمرکز خود را روی موضوعات دیگر گذاشته است. سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفته در جلسه‌ای که جامعه روحانیت مبارز برگزار کرده، از احزاب خواسته شده نامزد‌های مدنظر خود را انتخاب کنند تا ساختاری برای ورود به انتخابات شکل بگیرد. او خبر داده که ما افرادی که در قامت نامزدی هستند، مورد بررسی قرار می‌ دهیم تا بعدا که صلاحیت افراد مورد تایید قرار گرفت، به راحتی بتوان آن‌ها را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده آماده کرد؛ قرار شد احزابی که ذیل جبهه پیروان خط امام و رهبری قرار دارند هم در همین فرایند نفرات خود را به جامعه روحانیت مبارز معرفی کنند.

سفر سعید محمد به کرمان

با اینکه کرونا بازار سفر‌های نامزد‌ها به استان‌ها را تعطیل کرده، سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به کرمان رفت. تسنیم خبر داده سعید محمد ابتدا به مزار سردار شهید قاسم سلیمانی رفته است. سفر سعید محمد به کرمان برای امضاء تفاهمنامه همکاری استانداری کرمان و قرارگاه خاتم بوده که لایروبی رودخانه‌ها و احداث سیل‌بند توسط قرارگاه انجام شود. سعید محمد در روزهای گذشته به حلقه کرمانی‌ها نزدیکتر شده است؛ این اتفاق برای او شاید پایان خوشایندی نداشته باشد؛ چه آنکه افکار عمومی استقبال چندانی از تفاهم سعید محمد و مهدی جهانگیری نکرد.

قالیباف منتظر اصولگرایان نمی‌ماند

حضور قالیباف در انتخابات هزار اما و اگر دارد. برخی نزدیکانش می‌گویند طالعش برای ریاست جمهوری نوشته نشده است. خود او اما چنین اعتقادی ندارد. هرچند فعلا قالیباف باید به درگیری‌اش با دولت برسد و وقت اضافه‌اش را صرف کنترل عجیب‌ترین مجلس ایران کند، اما نزدیکانش می‌گویند او همه چیز را تحت کنترل دارد و به موقع برای انتخابات ورود خواهد کرد. ناصر ایمانی درباره حضور قالیباف در انتخابات 1400 گفته «او کاندیدا شدن خود را منتفی نکرده، اما اینکه بخواهد حتما کاندیدا شود، بحث دیگری است. گاه کسی مطلقا نفی می‌کند و می‌گوید که من کاندیدا نخواهم شد، اما این هم ممکن است که فرد دیگری رد نکند و منتظر بماند که صحنه چطور خواهد شد. اگر فضای عمومی بر رای آوردن او باشد، چندان منتظر جناحش نمی‌ماند.»

 

در میانه دعوای مجلس و دولت، به نظر می‌رسد بخشی از اصولگرایان، کاری به دعوای دو قوه ندارند و تمرکز خودشان را روی برنامه‌های مهم تری گذاشته‌اند. هفته دوم آذرماه، هفته انتخاباتی اصولگرایان بود؛ تحرکات جامعه روحانیت مبارز بیشتر شد؛ احتمال حضور علی لاریجانی قوت گرفت و سفرهای انتخاباتی سعید محمد انجام شد

 

قالیباف چند روز پیش برای دولت خط و نشان تندی کشید و با پس زدن لایحه بودجه این پیام را رساند که مجلس دست نشانده نیست و او قرار است آن را به راس امور برگرداند. بسیاری از حامیانش از این ماجرا برای تبلیغ بیشتر او استفاده کردند و از شجاعت او مطلبی نوشتند.

سکوت اعتدال و توسعه

اگرچه شنیده می‌شد که حزب اعتدال و توسعه نوبخت را به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست جمهوری مطرح خواهد کرد، اما فعلا این حزب تصمیم به سکوت گرفته و جلساتش را چراغ خاموش برگزار می‌کند. چهره‌های حزب نیز وقتی که سکوت هم می‌کنند، نوبخت را تقویت می‌کنند؛ چه آنکه اکبر ترکان از اعضای حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به این سوال که برنامه‌های آنها برای انتخابات سال آینده چیست، گفته «درباره کار‌ها و برنامه‌های حزب اعتدال و توسعه، نوبخت صحبت می‌کند و غیر از او، قرار نیست بقیه صحبت کنند.»

ترکان درباره برنامه‌های حزب برای انتخابات گفته هنوز درباره این مسائل گفتگویی صورت نگرفته و حتی فرصتی برای تشکیل جلسه رخ نداده است. حتما تا ماه‌های آینده، جلسه و برنامه‌هایی خواهند داشت.

واکنش رسولی به لیست کارگزاران

حزب کارگزاران چندی پیش لیست بلندبالایی از کاندیداهای احتمالی مورد حمایتش منتشر کرد. بعد از انتشار لیست 19 نفره کارگزاران حسن رسولی در کانالش نوشت «اعلام لیست پرشمار نامزد‌های بالقوه انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم شتاب‌زده بود. در فرایند سیاست‌ورزی انتخاباتی اصلاح‌طلبانه، این مرحله نخستین نیست. تدوین و تصویب نظریه، سازمان و راهبری انسجام‌بخش و مورد وفاق تمام ظرفیت‌های مرام اصلاحی، مقدم بر این مرحله است. شأن و جایگاه نهادینه‌شده جریان فکری ما از یک سو و پشنهاد فرد یا افرادی به مردم گرفتار در معیشت و سلامت روزمره خویش، برای قرار گرفتن در دومین مرتبه مدیریت اداره کشور (رئیس‌جمهور) از سوی دیگر، مستلزم پرهیز از شوخی‌انگاری این مهم است. بر این اساس باور دارم این نگاه تقلیل گرایانه نسبتی با اصلاحات ندارد.»

تکذیب دیدار فتاح با خاتمی

پرویز فتاح یکی از گزینه‌هایی است که گفته می‌شود حتما به انتخابات ریاست جمهوری 1400 ورود خواهد کرد. هفته گذشته برای بار دوم شایعه شد که فتاح با سیدمحمد خاتمی دیدار کرده است. دیدار پیشین تکذیب شد و درباره دیدار دوم جواد امام گفته «اگر اصولگرایان ملاحظاتی دارند مبنی بر اینکه می‌خواهند فتاح را حذف کنند ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد. فتاح هیچ نسبتی با جریان اصلاحات نداشته و ندارد بنابراین دیداری بین خاتمی و فتاح صورت نگرفته است از این رو بهتر است، اصولگرایان تسویه حساب‌های داخلی خودشان را روشن‌تر بیان کنند و این موضوع را با این توهمات خودشان مرتبط نسازند.»

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *