سخن‌گوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی مطرح کرد:

معیشت فعالان سفر در خطر

سخنگوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی گفت: ما فعالان حوزه گردشگری در حال حاضر در مخمصه‌ای بزرگ قرار گرفتیم، کارمندان این حوزه بیکار شده‌اند و باید تدبیری برای کمک به ما بیندیشند.

مجید فرقانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت اقتصادی تاسیسات گردشگری و آژانس‌های مسافرتی در پی شیوع چندماهه کرونا در کشور، اظهار کرد: با وجود اینکه دفاتر مسافرتی و دیگر تاسیسات گردشگری حدود 6 ماه است که تعطیل هستند، دولت تصمیمی جدی در این خصوص نگرفته است؛ برای تمام مشاغل دیگر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برنامه‌هایی را اعلام کرده اما متاسفانه به لغو برنامه‌هایی در حوزه سفر پرداخته است.

وی گفت: با توجه به برنامه لغو سفرها هزینه کارمندان در این حوزه، اتوبوس‌های بین شهری، راهنمایان گردشگری و… را چه کسی قرار است پرداخت کند؟ ضمن این که قرار بود تسهیلات مالی به کارگزاران این بخش تعلق گیرد که این مورد نیز تا امروز به هیچ دفتر مسافرتی پرداختی نشده و تنها در حد حرف باقی مانده است.

فرقانی افزود: از یک طرف محدودیت‌هایی برای سفرهای داخل و خارج استان در نظر گرفته و اعمال شده است و از طرف دیگر به دلیل بیماری کرونا سفرهای بین‌المللی نیز تعطیل است و عملا دفاتر مسافرتی فلج شده‌اند، در حقیقت بیش از 90 درصد دفاتر خدمات مسافرتی به حالت ورشکستگی رسیده‌اند و هیچ امیدی به آینده ندارند.

سخن‌گوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به این موضوع، خواسته ما این است که دولت برای این مهم راه‌ حلی پیشنهاد کند و تدبیری بیندیشد. اگر قرار به کمک است، با ارائه تسهیلات بانکی کمکی به فعالان این حوزه صورت گیرد، اگر نه اجازه دهند برنامه‌های سفرها با پروتکل‌های خاص انجام شود، تمامی کارمندان این حوزه بیکار شده و دیگر هیچ امیدی وجود ندارد که تا سال آینده بتوان نیروهای آموزش دیده در این حوزه را دوباره جذب کرد.

وی مدعی شد: سازمان تامین اجتماعی نیز که وعده‌هایی برای تخفیف‌های بیمه‌ای داده بود، تاکنون اقدامی نکرده و در حال حاضر ما فعالان حوزه گردشگری در مخمصه‌ای بزرگ قرار گرفته‌ایم، البته در دیگر نقاط جهان از جمله ایتالیا، فرانسه و کشورهای دیگر، سفرها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز شده است و همزیستی مسالمت‌آمیز  با کرونا را در پیش گرفته‌اند؛ به هر حال نمی‌توان تا ابد منتظر ماند و به بهانه تمام شدن این بیماری سفرها را به تعویق انداخت.

سخن‌گوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی در خصوص ارائه پیشنهادات در این حوزه اضافه کرد: پیشنهادات فعالان این حوزه از طریق انجمن ایران هم به اطلاع وزیر مربوطه رسیده و هم در قالب‌های متفاوتی در اختیار مسئولان قرار گرفته است، اما نتیجه‌ای در بر نداشته و اقدامات تنها در حد جلسات و بخشنامه‌هایی بی‌نتیجه بوده است، در حال حاضر هویت سفر برای کل سال زیر سوال رفته است.

فرقانی ابراز عقیده کرد: به عنوان یکی از فعالان این حوزه پیشنهاد می‌کنم سفرها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خاص انجام شود، چرا که تجمع در تاسیسات گردشگری از تجمع در یک باشگاه ورزشی بیشتر نیست.

وی عنوان کرد: در همین راستا اگر قرار است مشاغلی تعطیل باشند، این تعطیلی باید شامل حال همه مشاغل شود؛ وگرنه نمی‌شود که یک جامعه چند هزار نفری در استان که از یک سیستم ارتزاق می‌کنند را از کار محروم کنیم و تنها وعده دهیم که مشکلات این حوزه حل خواهد شد.

سخن‌گوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی ادامه داد: بلاتکلیفی سفر در حوزه گردشگری بدترین ضررها و زیان‌ها را برای فعالان این حوزه به همراه داشته است، چرا که در صورت مشخص شدن اوضاع می‌توان تصمیم‌های متفاوتی مانند  تغییر شغل و… گرفت.

قطارهای مسافربری با نصف ظرفیت به مشهد می‌آیند

هم چنین مدیرکل راه‌آهن خراسان گفت: کوپه قطارهای مسافربری عازم مشهد از دیگر نقاط کشور و بالعکس با هدف جلوگیری از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا تنها با ۵۰ درصد از گنجایش مسافری خود در این مسیر رفت و آمد می‌کنند.

مصطفی نصیری‌ورگ افزود: به منظور رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچنان قطارهای با کوپه ۶ تخته با سه مسافر و قطارهای با کوپه چهار تخته با ۲ مسافر در مسیر مشهد تردد می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این همه شیوه نامه‌های بهداشتی در رابطه با پیشگیری از شیوع کرونا در داخل واگنها، ایستگاه ها و اماکن ایستگاهی مانند نمازخانه ها و سرویسهای بهداشتی بین راه و ایستگاه راه آهن مشهد رعایت شده و مکانهای مذکور به صورت مداوم ضدعفونی می شوند.

مدیرکل راه‌آهن  خراسان گفت: شمار مسافران ورودی و خروجی به مشهد در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال کاهش داشته است.

مسوولان راه‌آهن خراسان در خصوص میزان ورود مسافر از طریق ناوگان ریلی به مشهد و یا شمار قطارهای مسافربری در این مسیر اطلاعاتی ارائه نکردند.

رییس قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در خراسان رضوی در آخرین مصاحبه خود با خبرنگار ایرنا گفت: این استان از لحاظ شیوع ویروس همه‌گیر کرونا در وضعیت هشدار قرار دارد و تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی زائران و مجاوران مورد تاکید است.

دکتر سید محمدحسین بحرینی افزود: طی هفته نخست شهریور ماه امسال روند نزولی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان رضوی متوقف شده و این زنگ خطری برای افزایش دوباره تعداد بیماران کووید ۱۹ به شمار می‌رود.

پیش از این طی فروردین ماه فعالیت قطارهای مسافربری در مسیر مشهد در پی کاهش تقاضا برای سفرهای نوروزی بخاطر بحران بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا، از روزانه ۹۴ رام ابتدا به سه رام کاهش یافت و در ادامه طی رخدادی بی‌سابقه حرکت قطارهای مسافربری در مسیر مشهد پس از ۶۲ سال، روز نهم فروردین ماه ۱۳۹۹ متوقف شد.

پارسال ۱۴ میلیون و هزار و ۹۳ مسافر در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد جابه‌جا شدند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن یک درصد کاهش داشت.

بیشترین میزان کاهش مسافر راه‌آهن خراسان مربوط به اسفند ماه پارسال است که علت آن نیز کاهش تقاضای سفر به دلیل شیوع بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا بود.

۲۳ ایستگاه راه‌آهن در شبکه ریلی خراسان دایر است و در حالت عادی روزانه ۹۴ رام قطار مسافربری و ۱۰ رام قطار باری در این مسیر ریلی به صورت رفت و برگشت حرکت می‌کنند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۳۸۲ هزار و ۷۷۲  نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۲ هزار و ۴۴ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون  ۳۳۰ هزار و ۳۰۸ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *