وقتی داور خراسانی به مهاجرت فکر می‌کند؛

تصمیمِ فغانی!

علیرضا فغانی داور خراسانی بین‌المللی فوتبال ایران تصمیم گرفته است برای رفاه خانواده‌اش به استرالیا مهاجرت کند و به این ترتیب دیگر شاهد قضاوت‌های او در لیگ برتر ایران نخواهیم بود. اتفاقی که به هیچ وجه برای فوتبال ایران خوب نیست، زیرا بهترین داور آسیا دیگر قادر نخواهد بود در استادیوم‌های ایران به میدان رود و سوت بزند. البته کمیته داوران موضع‌اش درباره این لژیونر شدن کمی متفاوت است و معتقد است فغانی باز هم می‌تواند در فوتبال ایران قضاوت کند.

با وجود این که فغانی تصمیم گرفته به استرالیا برود و احتمالا برای لیگ این کشور قضاوت کند، اما این قضیه ربطی به مسائل و حواشی داوری او ندارد. تصمیم او برای مهاجرت به استرالیا کاملاً شخصی است و به هرحال داوری او را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. کمیته داوران قادر به این مسئله نبود که جلوی او را بگیرد و مانع رفتنش به استرالیا شود. البته بحث داوری در ایران و نماینده بودن او آن قدر برای فغانی مهم بود که صحبت‌هایی را با تاج برای ادامه فعالیتش تحت تابعیت ایران انجام داد.

توضیح فغانی

علیرضا فغانی ضمن توضیح درباره دلایل مهاجرت‌اش به استرالیا، در مورد آینده شغلی‌اش و نیز علت اصلی فضای تنش آمیز در فوتبال ایران توضیح داد.

داور بین المللی فوتبال ایران، در مورد مهاجرتش به استرالیا و شرایط ادامه حضورش در فوتبال دنیا به عنوان داور، اظهار کرد: از زمانی که به یاد دارم دنبال اهداف و رویاهایم بودم و در این زمینه همسر و فرزندانم با کم و کاست‌ها و نبودن‌هایم کنار آمدند و شاید اگر همکاری و همراهی آنها نبود این اتفاقات خوب برایم رخ نمی‌داد.

وی ادامه داد: توجه به استعدادها اهمیت بسیار بالایی دارد و اگر برنامه‌ریزی برای استعداد ‌پروری وجود داشته باشد به طور حتم شاهد کاهش مهاجرت‌ها و کوچ کردن‌ها خواهیم بود و می‌توانیم به بهترین شکل از شکوفایی استعدادها در درون یک کشور بهره‌مند شویم.

این داور شناخته شده فوتبال ایران با اشاره به این‌که ۴۰ سال در شهر ری زندگی کردم و کنار مردم این منطقه زندگی خوبی داشتم و از شرایطم لذت بردم، گفت: در حال حاضر زمان دانشگاه رفتن پسرم و مدرسه رفتن دخترم فرا رسیده است و با توجه به شرایطی که در کشور استرالیا فراهم شد به فکر مهاجرت افتادم و با توجه به این‌که اقامت استرالیا را داشتم تصمیم گرفتم به این کشور مهاجرت کنم و اگر از اقامت اروپا برخوردار بودم به این قاره می‌رفتم.

داوری را دنبال می‌کنم

فغانی در مورد ادامه‌ فعالیت‌اش به عنوان داور در رشته فوتبال، خاطر نشان کرد: به طور حتم داوری را دنبال می‌کنم و مصمم‌تر از قبل در این حوزه فعالیت خواهم کرد هرچند در شرایط فعلی بیشتر ترجیح می‌دهم در کنار خانواده باشم.

وی در پاسخ به این‌که آیا در تورنمنت‌های بین‌المللی به عنوان داور ایرانی قضاوت خواهد کرد یا خیر؟ اظهار کرد: در مورد این‌که به عنوان داور بین‌المللی ایرانی در تورنمنت‌ها حضور پیدا کنم در گذشته صحبتی را با آقایان تاج و رفعتی داشتم و به تازگی با آقای ممبینی صحبت کردم و مشکلی برای فعالیتم به عنوان داور بین‌المللی ایرانی در تورنمنت‌ها وجود ندارد.

این داور بین‌المللی فوتبال ایران در پاسخ به این‌که آیا در لیگ فوتبال استرالیا قضاوت خواهد کرد یا خیر، بیان کرد: در این رابطه هنوز صحبت خاصی صورت نگرفته است و در ابتدای امر ادامه تحصیل فرزندانم و پس از آن داوری مدنظرم قرار خواهد گرفت. خوشبختانه هر کدام از داوران ایرانی که مهاجرت کردند معرفی‌نامه‌ای از فدراسیون فوتبال ارائه کرده و شرایط برای حضور آنها در اروپا، کانادا و استرالیا فراهم شده است و بعید می‌دانم که با توجه به کارنامه‌ای که دارم مشکلی به منظور قضاوت در لیگ فوتبال این کشور وجود داشته باشد و حتی تصورم براین است که شرایط راحت تری را پیش‌رو خواهم داشت.

از چیزی فرار نمی‌کنم

فغانی در ارتباط با این‌که آیا شرایط لیگ فوتبال ایران عامل این مهاجرت بوده است؟ تصریح کرد: اصلا، بنده پوست‌کلفت‌تر از آن هستم که بخواهم از چیزی فرار کنم و اگر موضوع ادامه تحصیل و حضور در مقطع دکتری نبود بعد از جام جهانی از ایران رفته بودم و به دلیل درگیری‌های تحصیلی این مساله به تعویق افتاد،خوشبختانه با شرایط لیگ ایران ناآشنا نیستم و نسبت به فضای فوتبال این کشور اشراف داشتم.

وی ادامه داد: متاسفانه بداخلاقی‌ها در ورزش ایران و به ویژه فضای مجازی قابل مشاهده است و بسیاری از افراد برای تخلیه روانی خود به دنبال سوژه می‌گردند. اگر فدراسیون فوتبال، کمیته اخلاق و کمیته انضباطی به عنوان اهرم بازدارنده دراین رابطه اقدام کنند شاهد نتایج خوبی خواهیم بود که خوشبختانه در فصل جدید فدراسیون فوتبال با جدیت بیشتری در این زمینه اقدام کرده است.

این داور بین‌المللی فوتبال ایران با اشاره به این‌که عامل اصلی تحریک‌ها، اعتراضات و هجمه‌ها چه روی سکوها و چه پس از اتمام بازی در فضای مجازی ناشی از رفتار بازیکنان حین و پس از برگزاری مسابقه است، گفت: متاسفانه به دلیل اعتراضات بازیکنان به داوری موج اعتراضی به سکوها منتقل می‌شود و این هجمه چه در درون زمین و چه پس از پایان مسابقه در فضای مجازی به شکلی نادرست ادامه می‌یابد که باید در این زمینه چاره‌اندیشی‌های لازم مدنظر قرار گیرد.

موضع کمیته داوران

کمیته داوران فدراسیون فوتبال هنوز موضع رسمی نسبت به قضاوت نکردن فغانی در لیگ ایران نکرده و یکی از اعضای این کمیته معتقد است این داور باز هم می‌تواند در فوتبال ایران قضاوت کند.

یکی از اعضای کمیته داوران ضمن تایید این اخبار و احتمال ادامه قضاوت فغانی در ایران، گفت: البته فغانی با تاج صحبت کرده و این امکان وجود دارد که او هرازگاهی به ایران بیاید و در یکی دو دیدار صوت بزند. نام او هنوز به عنوان نماینده ایران در فیفا ثبت شده است و این قضیه تغییر نخواهد کرد و در مسابقات بین‌المللی چون جام جهانی و جام ملت‌ها فغانی به عنوان نماینده ایران پا به زمین خواهد گذاشت.

واکنش سه تفنگدار به مهاجرت فغانی

محمدرضا منصوری و رضا سخندان به همراه فغانی سه تنفگدار ایرانی در جام جهانی روسیه بودند که این دو کمک داور ضمن محق دانستن فغانی برای تصمیمش، از رفتن او ناراحت هستند.

محمدرضا منصوری، کمک داور بین‌المللی فوتبال ایران که در جام جهانی ۲۰۱۸ همراه با فغانی دیدار رده‌بندی جام ملت‌ها را پرچم زد، در خصوص این تصمیم فغانی، به ایسنا گفت: فغانی برای خانواده‌اش می‌رود و این تصمیم اشتباهی نیست و نمی توان برای آن به فغانی خرده گرفت. البته او هنوز جزو داوران ایران است و زیر پرچم ایران در مسابقات بین‌المللی سوت خواهد زد. البته این فشارها دلیل اصلی رفتن فغانی نیست و خانواده تنها دلیل او است.

وی ادامه داد: در لیگ ما سر نخواستن فغانی دعوا بود. او هر تصمیمی که فکر می کرد درست است را می گفت و همین باعث شده بود تیم‌ها و مربیان او را نخواهند. مثلا فلان تیم دقیقه آخر گل می‌خورد و مقصر را فغانی جلوه می‌دهند. به هر حال این نکاتی است که باعث می‌شود فرض کنیم بعضی‌ها از رفتن فغانی خوشحال می‌شوند.

رضا سخندان دیگر کمک داور بین‌المللی که ۲ جام جهانی را با فغانی تجربه کرده بود. او در گفت‌وگو با ایسنا در این خصوص گفت: فغانی از سرمایه‌های بزرگ این مملکت است و افتخارات زیادی در کنار او داشتیم. تصمیم فغانی برای آینده خودش و بچه‌هایش است. باید در کشور شرایطی را به وجود آوریم که بچه‌هایمان در کشور درخشان باشد تا موجب مهاجرت این سرمایه‌ها نشود.

وی ادامه داد: البته فشارهای دیگری روی فغانی بود و بی‌احترامی‌هایی که به او و بزرگان می‌شد از دیگر دلایل رفتن فغانی می‌تواند باشد. این اتفاقاتی است که در ایران بیشتر می‌افتد و ما در سراسر دنیا کمتر می‌بینیم. احترامی که باید به فغانی گذاشته می‌شد، نشد. او به هر حال سعی می‌کرد نام کشورش را پرآوازه کند و در حد شخیتش با او رفتار نشد. البته نمی‌دانم بگویم تصمیم او درست است یا نه ولی فغانی برای خانواده‌اش این کار را انجام داده ات و من دوست دارم فغانی هر جا که باشد موفق باشد. این تصمیم او به علت فشارها باعث شد تجربه‌های خوب فغانی برای کشوری جز ایران باشد و این یعنی ما شاهد از دست دادن یک سرمایه هستیم.

image_print
64 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *