11هزار مسکن مهر استان بدون متقاضی

11 هزار واحد مسکن مهر بدون متقاضی ، توجه به راه هایی که طی 20 سال اخیر به آن توجهی نشده بود، 2 بانده شدن برخی جاده های استان، و راهکارهای جدید تامین منابع مالی برای جاده های استان و حاشیه شهر از جمله موضوعاتی است که در گفت و گو با مدیر کل راه و شهرسازی مطرح شد.

محمدرضا اخوان عبداللهیان در گفت‌وگوبا خبرنگار صبح امروز اظهار داشت: در سال 97 توانستیم به ظرفیت‌های خوبی از مشارکت دست پیدا کنیم و توانستیم با کارخانه‌دارانی که در مسیر جاده‌های استان قرار داشتند با بخش خصوصی، ایمیدرو، دهداری‌ها، شهرداری‌ها مشارکت داشته و با استفاده از این ظرفیت‌ها توانستیم فعالیت خود را در حوزه توسعه راه روستایی و بزرگراه‌ها ادامه دهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی بیان کرد: تمرکز ویژه ما در سالی که گذشت بر راه‌هایی بود که شاید 20 سال بود مورد توجه قرار نگرفته بودند و مردم انتظار داشتند که بالاخره این اقدامات انجام شود؛ مثلا محور خواف به سلامی، 2 بانده شدن تربت حیدریه به رشتخوار و سنگان، 2 بانده شدن تربت حیدریه به زاوه و باخزر یا سه راهی شادمهر به کاشمر که یکی از پرتلفات‌ترین جاده‌های ما بود را به مرحله اجرا درآوردیم.

اخوان عبداللهیان تأکید کرد: وقتی که ما کد اعتبار ملی نداشته باشیم قاعدتا باید کار را متوقف کنیم اما خوشبختانه این اتفاق در خراسان رضوی رخ نداد و توانستیم از همان اعتبارات قطره چکانی استانی استفاده و پروژه‌ها را منجر به قرارداد کرده و بعد از آن کد اعتبار ملی برای آنها گرفتیم و سپس با این مواجه شدیم که با وجود ابلاغ اعتبار، تخصیصی صورت نمی‌گیرد و به همین علت برای مشارکت در پروژه‌ها برنامه‌ریزی کردیم.

استفاده از روش های مختلف برای تامنی منابع مالی پروژه ها

وی ادامه داد: هم‌اکنون 15 کیلومتر جاده را که شاید 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته و 2 درصد آن را هم در اختیار نداشتیم مدیریت کرده و بیشتر از روش تهاتر زمین‌ها و دارایی‌ها استفاده کردیم؛ در واقع ما از هر جایی که توانستیم امکان ادامه پروژه را فراهم کردیم و با این وجود همین حالا راه و شهرسازی خراسان‌رضوی بیش از 200 میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران دارد و به همین تناسب هم به آنها اوراق داده‌ایم که سررسید آن‌ها در حال نزدیک شدن است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی با بیان اینکه برای بیش از 2 تا 3 برابر هر اعتباری که به‌دست ما می‌رسد پروژه تعریف می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در سال 98 باید به فکر پیمانکارانی باشیم که با وجود تأخیر در پرداخت‌ها، به فعالیت خود ادامه داده‌اند؛ به عبارت دیگر باید بتوانیم به پیمانکاران اعتباری تزریق کنیم که آنها همچنان بتوانند پروژه‌ها را مدیریت کنند.

اخوان عبداللهیان ادامه داد: جای خوشحالی دارد که در سال گذشته توانستیم راه‌هایی را بسازیم که سال‌ها بود تکلیف آنها مشخص نشده بود؛ به‌عنوان مثال در محور مهنه به گناباد که سال‌ها بود 2 بانده شدن آن به تعویق افتاده بود توانستیم 20 کیلومتر آن را با اعتباری معادل 40 میلیارد تومان اعتبار اجرایی کنیم.

رفع مشکل حاشیه نشنی نیازمند اقدامات همه جانبه است

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان امیدوار بود که وضعیت حاشیه‌نشینی در استان خراسان رضوی در سال آینده بهبود پیدا کند، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که هر سال به جمعیت حاشیه‌نشین شهرها اضافه می‌شود و شاید اگر بخواهیم امیدوار باشیم که این مشکل رفع شود باید کاری همه جانبه در همه ابعاد انجام شود.

اخوان عبداللهیان تأکید کرد: باید بتوانیم مردم را به ویژه در روستاها متمکن کنیم؛ باید بتوانیم خود مردم را توانمند کنیم تا در یک بازه 10 ساله رشد حاشیه نشینی را کاهش داده و روند را به سمت معکوس ببریم. بخشی از مشکل حاشیه‌نشینی به این برمی‌گردد که مردم در یک منطقه دچار مشکلات اقتصادی شده‌اند و یا کمتر به آنها رسیدگی شده و به همین علت مهاجرت کرده و در حاشیه شهرها اقامت گزیده‌اند.

هزینه کرد بیش از هزار میلیارد طی 5 سال گذشته در حاشیه شهر

مدیرکل راه و شهرسازی با تأکید بر لزوم ایجاد هم افزایی برای بهبود وضعیت حاشیه نشینان، خاطرنشان کرد: از  حدود 5 سال پیش تاکنون شاید بیش از هزار میلیارد تومان در حاشیه شهر مشهد هزینه شده و نهادهای مختلف اعم از آموزش و پرورش، سپاه پاسداران، راه و شهرسازی به آن ورود داشته‌اند اما به این نتیجه رسیده‌ایم که در این حوزه باید از عملکرد پروژه‌ای خارج شویم؛ در نظر بگیرید که خود اداره راه و شهرسازی در سال گذشته 58 پروژه در حاشیه شهر مشهد با 300 میلیارد اعتبار و 103 میلیارد تخصیص انجام داده‌ایم که متوسط پیشرفت آنها 75 درصد بوده اما اثری که باید را بر جای نگذاشته است.

محل محوری و خروج محله ای در رسالت از ریزدانگی

اخوان عبداللهیان ادامه داد: باید به سمت «محله‌محوری» حرکت کنیم؛ به عبارت دیگر علاوه بر پیشگیری از توسعه بافت‌های حاشیه‌ای باید به سمت سازماندهی آنها نیز حرکت کنیم و نهادهای توسعه مردمی در کنار هم، طرحی با همکاری مردم را در هر محله استخراج کنند و بعد از آن توسعه‌گر یا سرمایه‌گذار و حاکمیت به عنوان حامی در کنار هم قرار بگیرند تا بهسازی بافت‌ها به صورت محله‌ای پیش برود.

وی بیان کرد: هم اکنون نمونه‌ای 300 هکتاری از این روش در محله رسالت در حال انجام است که البته این طرح ممکن است برای محله دیگر تفاوت داشته باشد؛ در نهایت هدف این است که خانه‌های مردم در این مناطق از شکل «ریزدانه» خارج شود، کیفیت زندگی ارتقاء پیدا کرده و نوع خدمات‌رسانی نیز بهبود داشته باشد؛ تنها فرقی که این طرح با بقیه طرح‌ها دارد این است که سابق بر این طرح‌ها از بالا به پایین بوده‌اند اما حالا از پایین به بالا مدل‌ها طراحی می‌شوند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان تأکید کرد: باید در نظر داشته باشیم که حاشیه‌نشینی یک معلول چند وجهی است که مهم‌ترین این وجوه مسئله مهاجرت و حوزه‌های اقتصادی است.

97 هزار از 119 هزار مسکن مهر افتتاح شده است

اخوان عبداللهیان در ارتباط با وضعیت پروژه‌های مسکن مهر در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی 119 هزار واحد مسکن مهر داشتیم که از این تعداد 97 هزار واحد افتتاح شد و باید 16 هزار و 500 واحد را تعیین تکلیف کنیم که 11 هزار و 900 واحد آنها فاقد متقاضی هستند به عبارت دیگر ما باید حدود 5 هزار واحد را در سال جدید تعیین تکلیف کنیم که دارای متقاضی هستند.

تحویل 3 هزار واحد به انبوه سازان و کمیته امداد

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحدهای بدون متقاضی در بینالود هستند، اظهار داشت: برخی از ظرفیت‌ها در این منطقه شناسایی شده که می‌توان از آنها برای پر کردن این واحدها استفاده کرد یکی از این ظرفیت‌ها کارخانجاتی هستند که در شهر بینالود فعالیت دارند که می‌توانند کارکنان خود را به سمت سکونت در این واحدها سوق دهند و دیگری هم کمیته امداد است که می‌تواند این واحدها را در اختیار افراد تحت پوشش خود قرار دهد؛ از مجموع تعدادد 11 هزار واحد بدون متقاضی مسکن مهر برنامه‌ریزی شده که 3هزار واحد به کمیته امداد و یا انبوه‌سازانی واگذار شود که خودشان پروژه را ساخته‌اند حالا بدون متقاصی بوده و قرار بر این است خودشان از ما خریداری کنند.

اخوان عبداللهیان با اظهار امیدواری نسبت به وضعیت بازار مسکن در سال جدید، تصریح کرد: مسکن متأثر از شاخص‌های مختلفی است که یکی از آنها هم وضعیت اقتصادی است و متأسفانه شاهد رکود در بازار مسکن به صورت دوره‌های 3 یا 4 ساله هستیم؛ یکی از اقداماتی که باید انجام داد این است که متقاضیان خود را شناسایی کنیم و بدانیم که چه دهک‌هایی از مردم خواهان مسکن هستند.

ساخت ۲۹ هزار واحد مسکن جدید در خراسان رضوی

اخوان عبداللهیان افزود: وزارت راه و شهرسازی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن برای اقشار کم درآمد در کشور را ابلاغ کرده است که از این تعداد باید ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن و ۱۰۰ هزار واحد در حاشیه شهرها و بافت های ناکارآمد شهری ساخته شود.

وی اظهار داشت: سهم استان خراسان رضوی از این تعداد ۲۵ هزار واحد برای شهرهای جدید و چهار هزار واحد در حاشیه شهرهاست که مسئولیت ساخت آن برعهده اداره کل راه و شهرسازی است، تعدادی هم سهم بنیاد مسکن استان می باشد.

وی گفت: بنیاد مسکن خراسان رضوی در راستای عمل به تعهد خود برای ساخت مسکن، تاکنون هزار و ۱۰۰ واحد را به بهره برداری رسانده و عملیات اجرایی تعدادی از واحدها را نیز آغاز کرده است.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: تهیه طرح برای مرحله نخست ساخت ۲۵ هزار واحد مسکن در گلبهار نیز مراحل پایانی خود را می گذراند.

وی ادامه داد: از مجموع چهار هزار واحد مسکن تعهد اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در حاشیه شهر، عملیات اجرایی دو هزار و ۲۰۰ واحد در محله رسالت مشهد آغاز شده که ساخت آن برعهده انبوه ساز، تامین زمین برعهده شهرداری و پرداخت تسهیلات بر عهده بانک مسکن است.

وی اظهار امیدواری کرد، در سه ماهه نخست سال آینده ساخت دو هزار و ۲۰۰ واحد مسکن در حاشیه شهر مشهد به اتمام برسد.

علی نژاد

image_print
1 پاسخ
  1. RobertHop
    RobertHop گفته:

    Арматура диаметром 32 мм, изготовленная из стали марки А500С, является одним из самых востребованных видов металлопроката в строительстве. Она применяется при возведении фундаментов, армировании стен и перемычек. https://armatura32.ru

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *