باز هم دوست دارم در تیم ملی باشم
تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران با ناکامی در دور گروهی مسابقات قهرمانی فوتبال آسیا از صعود به دور حذفی بازماند و خیلی زود به ایران بازگشت. نوجوانان ایران در این مسابقات مقابل اندونزی شکست خورد، برابر هند به تساوی رضایت دادند و برابر ویتنام پیروزی پر گلی را کسب کردند تا به عنوان تیم سوم گروه و پایینتر از اندونزی و هند نتوانند از گروه صعود کنند.
عباس چمنیان سرمربی مشهدی تیم ملی نوجوانان فوتبال ایران روز گذشته در مصاحبهای که با خبرگزاری ایسنا داشت با اشاره به پوشش نامناسب هواداران تیم ملی اندونزی واکنش نشان داد و در آن علت ناکامی تیم ملی نوجوانان حضور تماشاگران با پوشش نامناسب در استادیوم محل برگزاری مسابقه برشمرده شد! این در حالی است که سرمربی تیم ملی نوجوانان میگوید اصلا منظورش این نبوده است.
عباس چمنیان راجع به حواشی که در بازی با تیم ملی اندونزی اتفاق افتاده بود، گفت: زمانی که بازیکنان آماده میشدند که برای گرم کردن وارد استادیوم شوند با انبوه تماشاگران روی سکوها مواجه شدند. 10 هزار نفر که پیش از بازی یکصدا تیم ملی اندونزی را تشویق میکردند و این تشویق تا لحظه سوت زدن داور ادامه داشت. برخی از این تماشاگران هم لباس بالا تنه نداشتند. این که برخی از روزنامهها و سایتها تحلیل کردند که این تماشاگران زن بودند و پوشش نامناسب باعث شکست ایران شده بود و این تحلیل را مورد تمسخر گرفتند اصلا درست نیست. اولا که این تماشاگران مرد بودند. اندونزی کشور مسلمان است و اجازه نمیدهد تماشاگر زن با این پوشش در استادیوم حاضر شود. منظورم این بود که این حضور 10 هزار نفره بازیکنان ما را تحت تاثیر قرار داد و پیش از شروع بازی برای آنها استرس ایجاد کرد. طبیعی هم بود. تنها کاری که از دست من بر میآمد این بود که برای بازیکنان صحبت کنم تا از استرس از آنها دور شود. استرس یک مسئله درونی است و بازیکن آن را تجربه میکند و در آن لحظه خیلی از دست من کار بر نمیآمد. بازیکنان ما بیشترین حضور تماشاگری که تجربه کرده بودند در بازی با چین بود که نزدیک به 1000 نفر در استادیوم بودند. از سویی تماشاگران چینی تنها در زمان ایجاد حمله سر و صدا میکنند، اما تماشاگران اندونزی از شروع بازی تا آخر لحظهای آرام و قرار نداشتند.
سرمربی تیم ملی نوجوانان ادامه داد: اصلا و ابدا منظورم این نیست که تماشاگران عامل باخت ما بودند. ما در بازی با اندونزی شایسته برد نبودیم. این را بر اساس دادههای کنفدراسیون فوتبال میگویم. برای هر بازی 17 صفحه آنالیز در اختیار ما قرار گرفت. بر این اساس ما در بازی با هند باید با اختلاف 3 گل پیروز میشدیم. متاسفانه توپ ما به تیر دروازه خورد و حتی از روی نقطه پنالتی هم نتوانستیم به گل برسیم. حتما تیم از نظر فنی ایراداتی داشت. در غیر اینصورت ما نباید به اندونزی میباختیم.
ما ایرادات را در بازی با اندونزی دیدیم و در بازی با هند و حتی ویتنام حتی تغییراتی در شرایط بازی ایجاد کردیم که این موجب شد در بازی با هند به نسبت بازی با اندونزی و در بازی با ویتنام به نسبت دیدار با هند بهتر شویم.
یکی از دلایل ناکامی هم شرایط آب و هوایی محل برگزاری بازی بود. ما نتوانستیم پیش از بازیها شبیهسازی کنیم. در داخل این امکان برای ما وجود نداشت. اگر به کیش میرفتیم آب و هوا گرم بود و شاید بهتر بود که به کشوری چون ایتالیا سفر میکردیم که مشکلات ارزی این اجازه را به ما نمیداد. بعضی از تحلیلها این طور است که میگویند تیم از نظر بدنی مشکل داشت که اصلا این طور نبود. در بازی با اندونزی 17 بار بازی از سوی بازیکنان تیم حریف به خاطر گرفتگی عضله بازیکنان متوقف شد در حالی که شاید 8 بار آن تمارض بود اما 9 صحنه دیگر بازی با دلیل واقعی متوقف شد. حتی سه تعویض تیم حریف هم بر همین اساس بود. بنابراین نمیتوان مشکل بدنی را عامل ناکامی تیم ملی نوجوانان در جام ملتها بر شمرد. این مشکل برای عراق قهرمان دوره قبل هم وجود داشت. آنها به زحمت افغانستان را با نتیجه دو بر یک بردند ولی در نهایت حذف شدند. این طور میخواهیم بگویم شرایط آب و هوایی کشور میزبان به ضرر کشورهای غرب آسیا بود.
عباس چمنیان حرف هایش را این چنین ادامه داد: مربیای هستم که در زمان موفقیت مغرور نمیشوم و میگویم در این برهه از زمان باید اشکالات تیم را دید و از سویی وقتی ناکام میشوم اینقدر مایوس نخواهم شد که نقاط قوت تیم را نبینم. زمانی که ما در جام ملتها نایب قهرمان شدیم و در جام جهانی هم به جمع 8 تیم برتر بازیها پیوستیم به فدراسیون فوتبال پیشنهاد دادیم سمینار با حضور مربیان صاحب نام برگزار شود و در این سمینار در خصوص اشکالات تیم ما صحبت شود. من شک نداشتم تیم با وجود کسب نایب قهرمانی در جام ملتها و حتی حضور در جمع 8 تیم برتر جهان اشکالاتی دارد، اما این سمینار برگزار نشد. الان هم پیشنهاد من این است به جای نقدهایی که هیچ کمکی نمیتواند به تیم ملی بکند نشستی را برگزار کنیم و در این نشستها ابتدا دادههای کنفدراسیون فوتبال آسیا که برای هر بازی 17 صفحه است، مورد واکاوی قرار گیرد و بعد تیم ملی نوجوانان را نقد کنیم و من حتما از نقطه نظرات فنی استفاده خواهم کرد.
ما پیش از حضور در جام ملتها 11 بازی دوستانه داشتیم که تنها سه بازی در تورنمنت بود. ما نیاز داشتیم در تورنمنتهای بیشتری حاضر شویم تا شبیهسازی شود. برنامه ما این بود در تورنمنت قزاقستان که 8 تیم حضور داشتند حاضر شویم که سفرما به دلیل مشکلات ارزی انجام نشد. حضور در این تورنمنت خیلی به ما کمک میکرد. چون بازیهای جام ملتها در مرحله گروهی شبیه تورنمنت است و تیم بعد از برگزاری سه بازی سرنوشت خود را پیدا خواهد کرد.
سرمربی تیم ملی نوجوانان در مورد احتمال تبانی در بازی اندونزی و هند گفت: من فیلم این بازی را دو بار نگاه کردم. این دو تیم اصلا تلاشی برای ارائه بازی جوانمردانه نداشتند، اما من نمیتوانم به صراحت بگویم این دو تیم تبانی کردند. در جام جهانی تیم ما بعد از شکست تیم ملی آلمان در مصاف با کاستاریکا هم با همه قوا حاضر شد و کاستاریکا را شکست داد. در حالی که ما میتوانستیم در این بازی با تیم دوم حاضر شویم. اصلا نمیخواستیم جفایی در حق تیمی داشته باشیم.
عباس چمنیان در مورد آینده کاری خود گفت: من دو ماه دیگر با فدراسیون فوتبال قرارداد دارم. طبیعتا آن چیزی که به ما قوت قلب میدهد بازیکنانی هستند که انتخاب شدهاند و در ادامه جذب تیمهای دسته اولی و لیگ برتری میشوند. این نشان میدهد که ما راه خود را درست انتخاب کردهایم و در پرورش بازیکن مسیر درستی را پیش گرفتهایم.
علاقمند هستم باز هم در این رده سنی کار کنم و همچنان در تیم ملی باشم. اما حق انتخاب با فدراسیون فوتبال است و این فدراسیون فوتبال است که تصمیم میگیرد حضور ما میتواند در تیم ملی موثر باشد یا نه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.