بخاطر یک مشت تومان

2 آمریکایی برای تفریح شیک خود در منطقه حفاظت شده نیشابور با پرداخت هزینه میلیونی مجوز شکار قوچ اوریال را دریافت کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در پی انتشار خبری مبنی تفریح شیک دو آمریکایی با قیمت 70 میلیون برای شکار قوچ اوریال در نیشابور، یک فعال محیط‌زیست گفت: این شکارچیان آمریکایی از یک تا چهار خرداد در منطقه حیدری نیشابور حضور داشته‌اند و دو رأس قوچ اوریال شکار کرده‌اند.

شاهین شفیعی تصریح کرد: قیمت پروانه شکار 10 هزار دلار بوده و در این شکار، مدیرکل محیط‌زیست خراسان رضوی و یکی از تورگردان‌های معروف شکار ایران نیز به‌همراه این دو آمریکایی وارد منطقه شکار شده‌اند.

وی مدعی شد: مبالغ این پروانه‌ها یک‌میلیون تومان است و این مقدار را به‌حساب خزانه دولت واریز کرده‌اند.

این فعال محیط‌زیست ادامه داد: این اولین بار نیست که چنین پروانه‌هایی صادر می‌شود و گویا در خراسان رضوی تاکنون 17 پروانه صادر شده است.

شفیعی ادامه داد: مجوز هفت پروانه قوچ اوریال در منطقه حیدری نیشابور، پنج رأس آهو در منطقه رئیسی نیشابور و پنج کله بز در منطقه سید مرتضی کاشمر صادر شده که تاکنون دو مورد اجرایی شده است.

شکارچیان در بازه زمانی سه‌روزه با حضور محیط‌بانان می‌توانند اقدام به‌شکار کنند

محمدمهدی نوربخش نیز با تأیید خبر شکار دو قوچ اوریال در منطقه حیدری این شهرستان، تصریح کرد: پروانه‌ها در چارچوب قانون در حال صادر شدن بوده، در قوانین با شرایط خاص زمانی و مکانی برای ایرانی‌ها و خارجی‌ها چنین مجوزی را در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان محیط‌زیست نیشابور ادامه داد: در چهارچوب قوانین و مقررات دنیا فقط در مکان‌هایی که چنین ظرفیتی را دارند و نه تمام مناطق، چنین مجوزهایی صادر می‌شود.

وی تأکید کرد: در نیشابور مناطق رئیسی و حیدری با اقدامات حفاظتی بسیار خوب، توانسته‌ایم، جمعیت حیات‌وحش را به میزانی برسانیم که چنین ظرفیتی برای شکار برسانیم.

نوربخش بیان کرد: مسئولان قول داده‌اند که بخش عمده‌ای از این مبلغ برای حفظ و حراست این دو منطقه هزینه شود.

رئیس سازمان محیط‌زیست نیشابور ادامه داد: در نیشابور دو پروانه اجرا شده و هر پروانه برای یک رأس بوده، شایعاتی درباره چندین رأس کذب است و شکارچیان در بازه زمانی سه‌روزه با حضور محیط‌بانان می‌توانند اقدام به‌شکار کنند.وی اضافه کرد: صحبت از 70 میلیون تومان برای هر رأس قوچ بوده که صندوق ملی محیط‌زیست با حفاظت محیط‌زیست قراردادهای بسته است.

نوربخش افزود: از سال 92 تا امسال، شکار ممنوع بود و امسال اولین سال بوده که چنین مجوزی صادر شده است.

 

صدور مجوز شکار برای 5 استان کشور

آن گونه که پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست گزارش کرده است مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست گفته تعداد معدود پروانه شکار در راستای کمک به‌حفظ و پویایی جمعیت برخی گونه‌ها در تعداد محدودی از مناطق که نیاز به اصلاح ترکیب جنسی و جمعیتی داشت، صادر شده بود.

علی تیموری با اشاره به‌مصرف منابع مادی این پروانه‌ها، تأکید کرد: نخستین هدف و برنامه عمل شاخص، کمک به‌تجهیز و توانمندسازی حفاظتی مناطق و اجرای برنامه‌های حمایتی از حیات‌وحش با استفاده از منابع حاصل از فروش تعداد اندکی پروانه و دومین هدف و برنامه عمل شاخص نیز کمک به‌جوامع بومی و محلی و رفع برخی از محرومیت‌های این جوامع باهدف جلب حداکثری مشارکت و همراهی آنها در امر حفاظت از زیستگاه‌ها و حیات‌وحش است.

وی ادامه داد: در پنج استان کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و البرز مجوز شکار صادر می‌شود و برخلاف آنچه در اخبار برخی رسانه‌ها عنوان‌ شده و متأسفانه با اصرار بیش‌ازحد بر آن تأکید نیز می‌شود، این پروانه‌ها تنها برای اتباع خارجی صادر نمی‌شود.

 

همه چی آرومه

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس گفت:صدور مجوز برای تامین هزینه‌های محیط زیست خوب است.

حمید گرمابی با اشاره به شکار دو رأس قوچ اوریال در منطقه حیدری نیشابور اظهار داشت: طی پیگیری‌هایی که در مورد این موضوع انجام دادم و اطلاعاتی که کسب شد، طبق سرشماری‌هایی که مرتباً در منطقه حفاظت‌شده حیدری انجام می‌شود، مسئولین به این نتیجه رسیده‌اند که با توجه به جمعیت فعلی قوچ اوریال، امکان اجازه شکار محدود وجود دارد.

وی تصریح کرد: برخی شرکت‌ها که در زمینه توریست شکارچی و در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کنند برای این موضوع ورود کرده‌اند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای شکارچیان داخلی قیمتی حدود یک تا دو میلیون تومان و برای خارجی 18 هزار دلار برای شکار یک رأس قوچ هزینه دریافت گرفته می‌شود.

گرمابی بیان داشت: شکار تحت کنترل و نظارت است و قوچ‌های سن بالا از طریق دوربین کشی برای شکار شناسایی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین قول داده‌اند هزینه دریافت شده برای حفظ و حراست از محیط‌زیست همان منطقه هزینه شود، اگر همه قول‌هایی که داده‌اند اجرایی شود، به نظر این شکار مشکل ندارد ولی اگر هرکدام از این شرایط نباشد قطعاً اوضاع فرق می‌کند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اعطای مجوز شکار با هدف کنترل افزایش بی‌رویه تعداد قوچ‌های نر و یا حل مشکل کمبود آب در منطقه بیان داشت: این دلایل مطرح‌ شده را نشنیده‌ام ولی از آنجایی که قوچ اوریال در شرف انقراض نیست به نظر این اقدام مشکلی ندارد.

گرمابی خاطرنشان کرد: حتی در منطقه رئیسی نیز به دلیل آسیب زدن به مزارع توسط برخی از این حیوانات، امکان دارد به‌زودی اجازه شکار نیز صادر شود.

وی افزود: اگر با شرایط قول داده‌ شده این شکارها صورت بپذیرد، مشکل خاصی وجود ندارد و از این طریق می‌توان قسمتی از مشکلات نقدینگی حوزه حفاظت از محیط‌زیست را نیز حل کرد.

 

رفتار قجری با منابع ملی

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شکار توسط افراد خارجی در ایران، رفتار قجری با منابع ملی است، گفت: این رفتار قجری با منابع ملی برای دستیابی به پول قابل دفاع نیست و باید با افرادی که مسبب این مسئله هستند، برخورد شود.

حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر در اینستاگرام خود نوشت: صندوق ملی محیط‌زیست که طبق قانون وظایف مشخصی مانند حفاظت و مقابله با بحران‌های محیط‌زیستی و مراقبت از منابع بر عهده دارد، این مجوز را به‌صورت متمرکز اعضا می‌کند و از استان‌ها مجوزهایی از تهران برای شکار اخذ می‌شود.

وی تصریح کرد: این رفتار قجری با منابع ملی برای دستیابی به پول قابل دفاع نیست و باید با افرادی که مسبب این مسئله هستند برخورد شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید کمپینی از سوی مردم راه‌اندازی شود و به این رفتار سازمان محیط‌زیست «نه بگوییم»

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حتماً در مجلس طرح سؤال از رئیس‌جمهور خواهم داشت و از این مسئله به‌سادگی عبور نخواهیم کرد.

image_print
6 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *