آشنایی با کتاب «امی نوتر؛ مادر جبر نوین»
کارشناس منابع ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی گفت: داشتن ذهن و فکری توانا به انسان کمک میکند از هر لحاظ آماده مقابله با مشکلات پیش رو شود و بدون خستگی از دشواریهای مسیر زندگی با نیرویی مضاعف به سوی اهداف و آیندهای روشن حرکت کند و فردای زیباتری را برای خود و دیگران رقم زند.
احسان سیفی ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: کتاب «امی نوتر؛ مادر جبر نوین» را مارگارت تنت در 144 صفحه به رشته تحریر درآورده و حسن فتاحی آن را ترجمه کرده است و توسط انتشارات مازیار در نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی عرضه میگردد.
وی با بیان اینکه «آمالیه امی نوتر» یکی از افرادی است که مشکلات زندگی را ناچیز انگاشت و با صبر و پشتکار نام خود را در جهان جاودان ساخت، افزود: مادر مهربان و سختکوش «امی» و حتی پدر دانشمندش «ماکس نوتر» امیدوار بودند دختر هنرمند و خانهداری تحویل جامعه دهند؛ امی ارزش هنر و خانهداری را میدانست اما استعداد خدادادی و اراده پولادین، او را به سمت دیگری سوق داد و از او چهرهای ماندگار ساخت.
کارشناس منابع اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: در سال ۱۸۹۸، شورای آموزشی دانشگاه «ارلانگن»، ورود زنان به دانشگاه را ممنوع کرد و بعد از یک سال پیگیری، بر اساس تصویب تبصرهای، امی اجازه یافت بهصورت محدود در سخنرانیها و درسهای دانشگاه حاضر شود و با تمام سختیها و تبعیضهای ناروای جنسیتی مواجه شود.
سیفی خاطر نشان کرد: امی در سال ۱۹۰۸ به عنوان نخستین زن آلمانی از پایاننامه دکترای خود در دانشگاهی که روزی حق ورود به آن را نداشت (ارلانگن) دفاع و مدارج علمی ارزشمندی در دانش ریاضی کسب کرد و امروز از امی نوتر با عنوان «مادر جبر نوین جهان» یاد میشود؛ او توانست سهم ممتازی در جبر انتزاعی و فیزیک نظری ایفا کند و بزرگانی مانند آلبرت انیشتین، ژان دیدونه، هرمان وایل و… او را برای کارهایی که انجام داد ستودند.
منبع: ایسنا
I like this blog it’s a master piece! Glad I discovered this
ohttps://69v.topn google.Blog money