باید “چراغ برات” روشن بماند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: سنت ‘چراغ برات' باید به عنوان میراث ناملموس خطه خراسان حفظ شود.

حسین زارع صفت افزود: سنت‌ها، آداب و رسوم رایج در خراسان بزرگ از قدمت تاریخی بالایی برخوردار است و باید در جهت حفاظت و صیانت از آنها کوشید.

وی اظهار کرد: یکی از این سنت‌های زیبا و البته ماندگار و معنوی، سنت زیبای چراغ برات است که در نمیه شعبان و همزمان با ولادت فرخنده حضرت قائم (عج) برگزار می‌شود. این سنت باید به عنوان میراث ناملموس و به عنوان سنتی معنوی در خراسان حفظ شود و ضرورت دارد پرونده‌ای در زمینه ثبت این اثر معنوی تشکیل شود.

زارع صفت گفت: در چراغ برات علاوه بر اینکه افراد به زیارت اهل قبور می روند و یاد گذشتگان را زنده نگه می‌دارند سنت‌های زیبای دیگری مانند خیرات و صدقه دادن نیز ترویج می‌شود.

image_print
30 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *