1

راهکار جبران کمبود آب مشهد ارایه شد

هنگامه طاهری ـ «در حالی که نیاز سالانه آب مردم مشهد در بدترین حالت ۳۰۰ میلیون متر مکعب است ، جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرده سالانه ۳/۷ میلیارد متر مکعب آب از آبخانهای استان برداشت می شود.»


«محمد درویش» فعال محیط زیست در اولین همایش هم اندیشی فعالان محیط زیست خراسان رضوی که در اداره کل محیط زیست این استان در مشهد برگزار شد، ضمن اظهار مطلب فوق گفت : مدیران می خواهند برای ۳۰ میلیون متر مکعب آب، هزار مسجد را نابود کنند. یعنی چیزی برابر یک درصد آب کشاورزی که به راحتی با صرفه جویی قابل جبران است.

 

تولید برق با خورشید و باد
وی افزود: با استفاده از انرژی های خورشید و باد می توان برق تولید کرد و با تامین برق افغانستان که با کمبود این انرژی مواجه است، تعاملاتی برای روان کردن آب از هریر رود به سد دوستی و نیز از هیرمند به استان، آب مشهد را تامین کرد.
او اظهار داشت:این یک معامله برد _برد است که می توان از طریق آن به بهبود تاب آوری سرزمین مان کمک کرد.
وی همچنین گفت: خراسان رضوی سرچشمه یکی از قوی ترین جریانهای بادی در جهان است که به طور متوسط طی ۳۶۵ روز ۱۱ متر در ثانیه سرعت باد دارد و حالا به این درایت رسیده ایم که بادهای ۱۲۰ روزه را از چالش تبدیل به فرصت کنیم.
او علاوه بر این قرار دادی قطعی برای تولید دو هزار مگاوات برق از استحصال باد در این استان را شگفت انگیز و امید بخش عنوان کرد.

 

فرونشست زمین
درویش درباره فرونشست زمین مشهد نیز گفت:دشت مشهد ـ چناران از لحاظ فرونشست گوی سبقت را از اصفهان،تهران و فارس ربوده.بدین ترتیب ناترازی در این خصوص در خراسان رضوی ۳۳/۵ میلیارد متر مکعب است در حالیکه در اصفهان ۱۳/۱ دهم میلیارد متر مکعب است .ببینید با چه حجم بزرگی از ناترازی مواجهیم که می تواند فرونشست وحشتناکی ایجاد کند.
وی گفت این فرونشست هم مشهد و هم حرم امام رضا(ع)را متاثر می کند. اما در حال حاضر خراسان رضوی دارد به سمتی می رود که آب محور نباشد و این خبر خوبی است.

ابرخشت
او در زمینه ساختمان سازی تاکید کرد : از ابر خشت حمایت کنیم که خانه هایی ارزان ،مقاوم در برابر زلزله و محیط زیستی هستند.