ارجحیت تجارب عملی بازرگانان بر قوانین تجاری بین الملل
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان معتقد است که هرچند قوانین و مقررات و ضوابط بر اساس اصول تجارت بینالملل بر مراودات جاری بین این کشورها حاکم میباشد، اما تجارب عملی بازرگانان و تجار بر قوانین و مراودات تجاری بینالمللی موجود ارجح است.
به گزارش روزنامه «صبح امروز» صبح روز گذشته نشست آموزشی فرصتهای تجاری با رویکرد کشور تاجیکستان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با حضور فعالان اقتصادی برگزار و مطالب گستردهای در خصوص چگونگی ورود به بازارهای بینالمللی، ارائه قوانین گمرکی در مقوله صادرات به تاجیکستان و فرصت های تجاری این کشور مطرح شد.
در این نشست محمدحسین روشنک با اشاره به تاریخچه مراودات اقتصادی دوکشور، توجه حاضرین جلسه را به مشترکات فرهنگی، زبان و رسوم ایرانی تاجیکستان معطوف نمود و در ادامه گفت: با توجه با تجربیات طولانی در زمینه فعالیت بازرگانی، اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی به مرکزیت مشهد و به جهد بازرگانان و مسئولین شهرستان ایجاد و یکی از بهترین مسیرهای تجارت بینالمللی برای فعالان اقتصادی استان آماده گردیده است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: با توجه به زمینه مساعد و پاسخگوئی موثر و سریع سرکنسول گری محترم تاجیکستان و با اتکاء به امکانات و تجارب ارزندهای که در استان وجود دارد، میتوانیم کلیه ظرفیتهای بلقوه را به بالفعل بدل نمائیم.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی که گریبانگیر مراودات بانکی کشور اسلامیمان گردیده است، درخصوص تجارت در آسیای میانه و افغانستان تاکید نمود: درست است که قوانین و مقررات و ضوابط بر اساس اصول تجارت بین الملل بر مراودات جاری بین کشورها حاکم میباشد ولیکن تجارب عملی بازرگانان و تجار بر قوانین و مراودات تجاری بینالمللی موجود ارجح است.
رئیس تشکل های اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان با تاکید بر اینکه «در تجارت با کشورهای آسیای میانه چیزی با عنوان پروفرم نداریم» عنوان کرد: در بازرگانی خارجی از عبارت پروفرما به معنای یکی از مهمترین اسنادی یاد میشود که در یک معامله بینالمللی توسط فروشنده صادر میشود. به عبارتی پروفرم در تجارت بینالملل خروجی مذاکرات طرفین و ورودی ثبت سفارش، اعتبار اسنادی(ال سی) و تنظیم قرارداد فروش است.
روشنک افزود: به طور نمونه در تجارت با افغانستان پروفرم نداریم و تجارت ما با این کشور علی الخصوص از مسیر خراسان رضوی، فرمول خاصی دارد که در طول زمان بازرگانان و مسئولین دو کشور به آن دست پیدا کرده و بر اساس آن اقدام میکنند. بنابراین موضوع تجربه در تجارت بسیار حائز اهمیت است.
همچنین در این نشست آموزشی، دبیر اول سفارت تاجیکستان در ایران نیز نسبت به ارائه موضوع اصلی گردهمایی و نیز امکانسنجی افزایش مراودات تجاری، بین دو کشور ایران و تاجیکستان پرداخت.
معروف جان عبدالرحمان اف تاکید نمود: با اینکه کشور تاجیکستان در زمینه های صنعتی همچون تولید برق و آلومنیوم در وضعیت مطلوبی قرار دارد و تولیدات ارگانیک میوه و خشکبار و عسل تاجیکستان جزو با کیفیت ترینها در جهان میباشد اما متاسفانه به علت عدم برخورداری از صنایع تکمیلی در زمینههای صنعت و بسته بندی، بهره مطلوبی از این تولیدات نمیبرد. به همین جهت خواستار حضور شرکتهای ایرانی فعال و سرمایهگذاران ایرانی در این حوزه در تاجیکستان هستیم.
شایان ذکر است در این گردمان که با موضوع همکاریهای تجاری ایران و تاجیکستان در زمینههای اقتصادی شامل صادرات و واردات، ایجاد مراکز مشترک تجاری، انتقال دانش و همچنین صنعت بین کشورهای ایران و تاجیکستان برگزار میشد، به دست آوردهای تفاهم نامه اخیر بین روسای جمهور دو کشور بر اجرای برنامههای اقتصادی نیز تاکید گردید.