شهرک صنفی صنعتی ساختِ طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها» موجب رونق صادرات چمدانی
مرجانه حسین زاده
رئیس کمیسیون سازندگان طلا، جواهر و نقره مشهد در خصوص یکی از مهمترین مزایای «شهرک صنفی صنعتی ساختِ طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها» گفت: امروز تولیدکنندگان این صنف در شهر پراکنده هستند اما ساخت این شهرک مسافرپذیر موجب میشود وقتی توریستی برای خرید میآید، صادرات چمدانی ما با سرعت و سهولت بیشتری صورت گیرد.
مهدی لوحی در این خصوص اظهار کرد: مسئولان چند سال است که به ما قول ساخت «شهرک صنفی صنعتی ساختِ طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها» را دادهاند که باید اجرایی شود. این مجموعه قرار است تمام تولیدکنندگان و سازندگان طلا، نقره، جواهر و گوهرسنگها را که به صورت پراکنده در شهر فعالیت میکنند را در یک نقطه گردهم جمع کند تا شهرکی توریستی و مسافرپذیر باشد.
وی افزود: اگر به تایلند یا هند و چین برویم هم ما را به عنوان بازدیدکننده به مجموعههای تولیدی ساخت طلا، جواهر و تراشِ سنگ می برند لذا اگر این شهرک را در مشهد داشته باشیم با توجه به اینکه در خراسان بیش از 80 نوع گوهرسنگ داریم و از طرفی سالانه 30هزار زائر و توریست وارد مشهد می شود، «شهرک صنفی صنعتی ساختِ طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها» میتواند موجب رونق صادرات چمدانی ما شود.
لوحی در خصوص دیگر مزایای «شهرک صنفی صنعتی ساختِ طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها» گفت: این شهرک برای ما بهرهوری ابزاری خواهد داشت. ابزارآلات تولید طلا و جواهر بسیار گرانقیمت هستند اما اگر یک نفردر این شهرک یک دستگاه بخرد بقیه تولیدکنندگان هم میتوانند از این ابزارآلاتِ گرانقیمت استفاده کنند.
مهدی لوحی در خصوص دیگر چالشهای این صنف گفت: بخشی از مشکلات ما نظیرِ تداخل صنفی، مشکلات گمرکی و صادراتمان باید با ادارات حل شود اما بیشترین آسیب صنف ما از دور بودنِ دستگاه های دولتی با ماست الان صرفا میراث فرهنگی و شرکت شهرکهای صنعتی که شرکتهایی حمایتی هستند، به ما کمک میکنند، اما نیاز ما داشتن یک میز در استانداری و یک میز در سازمان صنعت و معدن است. یک ماه قبل در اداره استاندارد جلسهای داشتیم که در آن جلسه برخلافِ درخواستهای مکرر اصلا سازمان صنعت و معدن پای کار نیامد چرا که اهرم فشاری بر ادارات نیست. اگر ارتباط مستقیمی با استاندار داشته باشیم در کمتر از سه سال می توانیم تحولی عظیم در این حرفه در سطح ملی ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون سازندگان طلا، جواهر و نقره مشهد یکی دیگر مشکلات مرسوم این صنف را خرید طلای مستعمل و یا کرکرده دانست و بیان کرد: مشتری فکر می کند عدم پرداختِ مزد ساخت از طریقِ خرید طلای مستعمل، منافعی را نصیباش میکند.درصورتیکه که با این کار دیگر ازتولید حمایتی نمی شود. اکنون در استان کمتر از 100 کد رهگیری ساخت طلا و جواهر داریم، اگر هر کسی مستعمل بخرد و همکاران ماهم مستعمل بفروشند، هر روز از تولید کم میشود و ما مجبور به فروش کارهای خارجی میشویم که ممکن است این کارها مشکلات عیاری داشته باشند و از دیگر سو، این محصولات با فرهنگِ ما هم مانوس نیستند اما تولیدات خودمان الهام گرفته از فرهنگ و آدام رسوم کشور عزیزمان هستند.
مهدی لوحی در انتها دومین مسابقه ملی طراحی طلا و جواهر را موجب اشتغالآفرینی جوانان دانست و اظهار کرد: این مسابقه طراحان و تولیدکنندگان را با یکدیگر آشنا میکند که این اتفاق موجب میشود طراحان وارد بازار کار شوند.
به همت سفیران آزادی صنف طلا و جواهر مشهد انجام شد؛
آزادی 134 زندانی جرایم مالی
روایت یک داستان و آزادی 134 نفر
به همت سفیران آزادی صنف طلا و جواهر مشهد و گروهی از خیرین مشهدی 134 نفر از زندانیان جرایم با مبلغی حدود سه میلیارد و هفتصد میلیون تومان در 3 ماهه اول سال جاری آزاد و به کانون گرم خانواده بازگشتند.
رئیس کمسیون فرهنگی ورزشی اتحادیه طلا و جواهر مشهد در رابطه با چگونگی این اتفاق گفت: تمام ماجرا از یک متن ارسالی در فضای مجازی شروع شد. موضوع روایت یک زندانی آزاد شده توسط علی دایی بود، که در یک اتفاق خیرخواهانه به همراه صد نفر زندانی جرایم مالی از زندان آزاد و به جریان زندگی برگشته بود و طی یک اتفاقی با خود علی دایی در دوران آزادی برخورد کردهبود و مسیرزندگیش عوض شده بود.
جواد سیدی عضو اتحادیه طلا و جواهر مشهد افزود: جالب اینجاست که همان شب دوستی هم به من زنگ زد و گفت فردا سالگرد دخترم است و من قصد دارم 15 میلیون تومان به ستاد دیه کشور کمک کنم و یک زندانی را آزاد کنم. من هم مبلغ اهدایی را با داستانی که خوانده بودم از طریق اینستاگرام برای دوستان اتحادیه طلا و جواهر مشهد ارسال کردم. فردای همان روز دوستانم در اتحادیه به من خبر دادند که 3 نفر زندانی به واسطه همان پیام را به مبلغ 50 میلیون تومان آزاد و به کانون گرم خانواده فرستادند. این اتفاق عاملی شد که در 18 فروردین 1401، با موافقت دوستان اتحادیه آقای جواهریان و هاشمیان ما هیئت مدیره پنج نفرهای تشکیل شد و 20 فروردین اولین جلسه این ستاد تشکیل شد. 24 فروردین ما به سرعت دومین جلسه را با حضور 14 نفر در اتحادیه تشکیل دادیم و ماحصل آن دو جلسه شد گلریزان 29 فروردین که با حضور مسئولان زندان و ستاد دیه، خیرین عزیزمان آقای رحیمیان و پایدار به همراه خانواده صنف و طلا و جواهر مشهد برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه مبلغی حدود سه میلیارد و دویست میلیون تومان در همان جلسه جمع آوری شد، تاکیدکرد: با جمعآوری این میزان که بسیار مبلغ قابل توجهی بود هم از لحاظ مادی و هم از لحاظ معنوی اتفاق بسیار بزرگ و شیرینی رخداد. در مجموع تا همین لحظه که در خدمت شما هستیم مبلغ سه میلیارد و هفتصد میلیون تومان جمع آوری شده و به گفته جناب طوسی رئیس ستاد دیه استان 52 نفر آزاد شدند و مبلغی در حدود یک میلیارد و هفتصد تومان دیگر هم ما تعهد داریم تا پرداخت کنیم تا 82 نفر دیگر تا یک ماه دیگر آزاد کنیم.
در مجموع با این اتفاق 134 نفر به همت این دوستان و خیرین آزاد خواهند شد.