1

افشای نامه دلایل رد صلاحیت لاریجانی

روزگذشته نامه‌ شورای نگهبان درباره دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش روزنامه صبح‌امروز به نقل فارس، صبح روز ( شنبه 27 آذر) نامه‌ آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان درباره دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری از سوی برخی خبرنگاران منتشر شد.

در این نامه که اصالت آن در پیگیری‌‌های خبرنگار فارس تأیید شد، سهیم بودن رئیس سابق مجلس در بخش هایی از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت مستقر (دولت دوازدهم) و عدم رعایت اصل ساده زیستی مسئولان، مورد تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر اساس ملاحظه فهرستی از اموال غیر منقول مربوط به همسر و فرزندان، اعلام شده از سوی مراجع قانونی کشور، از جمله دلایل رد صلاحیت علی لاریجانی اعلام شده است.

در نامه به دبیر شورای نگهبان، سفرهای متعدد اعضای خانواده علی لاریجانی به خارج از کشور از جمله اروپا و آمریکا و اقامت فرزند دیگرش در آمریکا و اقامت و ادامه تحصیل برخی از منسوبین درجه یک وی در انگلیس بر خلاف مصوبه لازم الاجرای شورای عالی امنیت ملی نیز به عنوان دیگر علل رد صلاحیت رئیس سابق مجلس در انتخابات ریاست جمهوری عنوان شده است.

این نامه همچنین تصریح کرده است که مداخله یکی از فرزندان علی لاریجانی را در قراردادهای خدماتی و ساختمانی مجلس شورای اسلامی در زمان ریاستش بر مجلس یکی از علل رد صلاحیت وی است.

حمایت از افراد ردصلاحیت شده و دفاع از عملکرد آنها و به کارگیری برخی از آنان در مناصب تحت امر خود و مواضع سیاسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه سال ۱۳۸۸ نیز از دیگر دلایلی است که در نامه منسوب به آیت‌الله جنتی برای رد صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری ذکر شده است.

در این نامه منتشر شده در فضای مجازی خطاب به رئیس سابق مجلس آمده است که تصمیم‌گیری درباره احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری مطابق بند ۹ اصل ۱۱۰ و اصل ۱۱۵ قانون اساسی بر مبنای گزارش های رسمی دستگاه های قانونی و شناخت و اطلاعات اعضا از سوابق و ویژگی های داوطلبان، پس از بحث و مذاکره با رأی مخفی صورت می گیرد و مستند رأی اعضای شورای نگهبان ممکن است یکسان نباشد و مانند تصمیم گیری در موارد مشابه در سایر نهادها، هر یک از اعضا به یک یا چند گزارش یا اطلاعات خود توجه کرده باشند.

پس از انتشار نامه دبیر شورای نگهبان به علی لاریجانی، نامه‌ای که از سوی این داوطلب رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به شورای نگهبان نوشته بود، نیز امروز در فضای مجازی منتشر شد. در ادامه قسمت‌هایی از پاسخ‌های لاریجانی را به اختصار مرور می‌کنیم:

لاریجانی اما در پاسخ تندی به شورای نگهبان اقدام آنها را وهن نظام دانسته و گفته فرزندم و همسرش برای تحصیل در آمریکا به سر می‌برد و از اعضای شورا پرسیده که آیا تحصیل یک فرزندش در آمریکا به معنی سفر مکرر اعضای خانواده‌اش به اروپا و آمریکاست؟

او افزوده یک بار اوایل انقلاب به همراه خانواده برای سفر به انگلستان رفته که بلافاصله منصرف شده و برگشته‌اند و بار‌دوم در دهه ۸۰، همسرش یکی‌از فرزندانش را برای عکس‌برداری پزشکی، «پت‌اسکن» جهت تشخیص میزان پیشرفت بیماری فرزندش به انگلیس رفته‌اند و ۵ روزه برگشته‌اند.

لاریجانی از شورای نگهبان پرسیده که آیا مطمئن است که همسر و فرزندان افرادی که تایید صلاحیت‌شان کرده، در این ۴۲ سال سفر خارج از کشور نداشته‌اند؟!

او در بخش دیگری نوشته فرزند من بابت همراهی همسرش برای ادامه تحصیل سال ۸۳، به انگلستان سفر کرده و مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولان در کشورهای بیگانه، مربوط به سال ۸۸ است؛ لاریجانی پرسیده که آیا فرزند من علم غیب داشته که ۵ سال بعد این کار ممنوع می‌شود؟!

نقش یکی از فرزندانش در پروژه‌های مجلس هم موردی بود که لاریجانی بابت آن از محسنی‌اژه‌ای خواسته تا بررسی کند و هر مجازاتی که خواستند در نظر بگیرند.

او درباره مساله ساده‌زیستی هم گفته من از سال ۵۶ در شمیرانات زندگی‌ می‌کردم آن هم در خانه پدری، پدربزرگم. لاریجانی می‌گوید اگر آن خانه را می‌فروختم و یک خانه سازمانی اشغال می‌کردم، ساده‌زیست بودم؟! او تاکید کرده که تمام مال و اموالش ناشی از ارثیه پدری خود و همسرش است.

او درباره اتهام «سهیم بودن در نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت مستقر» گفته این هم جزو اموری است که شورای نگهبان باید تشخیص دهد؟! لاریجانی مثالی از دولت زمان جنگ به ریاست‌جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای و نخست‌وزیری میرحسین موسوی آثرده و گفته آن زمان هم وضع اقتصادی خوب نبود؛ «آیا با همین استدلال می‌توان قائل به ناکارآمدی دولت وقت شد؟».

درباره مواضع سیاسی‌اش هم لاریجانی خطاب به شورای نگهبان گفته «یک کلام بگویید بنا داشتیم شما را حذف کنیم». او از شورا پرسیده «اساسا با چه پشتوانه‌ای در مسائل کارشناسی به خود امکان قضاوت می‌دهید؟!».

رئیس سابق مجلس درباره نحوه تایید برجام نیز گفته ۳۰ جلسه با حضور رهبری در زمان‌های مختلف برای بررسی توافق هسته‌ای برگزار شد؛ ۴۰ جلسه در شورای هسته‌ای با مسئولیت ریاست‌جمهوری و ۴ جلسه هم در شورای‌عالی امنیت ملی.

او از شورا پرسیده چرا این شورا با اینکه ۲۰ روز برای بررسی توافق هسته‌ای فرصت داشت، در همان روز مصوبه مجلس را تایید کرد؟!

لاریجانی در پایان هم گفته اگر اعضای شورا به خصوص فقهای آن رفع ظلم نکردند، خطاب به آنها گفته مساله بماند بین من و شما برای یوم تبلی السرائر می‌ماند.