رفع کامل مشکل تا ظهر امروز
سرویس سیاسی
اختلال ایجاد شده در سامانه سوختگیری در پمپبنزینها که از روزگذشته موجب بروز مشکلاتی در روند سوختگیری خودروها شده در حال برطرف شدن است و طبق اعلام شرکت ملی پخش و پالایش فراورده های نفتی، هر لحظه تعداد جایگاههای سوختی که فعال می شوند افزایش می یابد.
طبق گفته سخنگوی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی در هر لحظه تعداد جایگاههای فعال افزایش می یابد و افراد برای مطلع شدن از فعال بودن جایگاهها می توانند به سایت www.niopdc.ir مراجعه کنند.
به گفته سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، آمار جایگاههای فعال لحظه به لحظه افزایش مییابد. البته این سوخترسانی خارج از شبکه هوشمند سوخت است و با نرخ دوم سوخترسانی صورت می گیرد.
کاهی در خصوص پیش بینیها برای زمان فعال شدن تمامی جایگاهها، هم گفت: همکاران ما با تمام توان و تلاش مشغول فعالیت هستند که تا ساعاتی دیگر این مشکل برطرف شود و تمامی جایگاههای سراسر کشور بتوانند با نرخ دوم شروع به فعالیت کنند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت جایگاههای سوخترسان در جاده ها نیز گفت: مطمئن باشید همکاران ما در جادههای بین شهر ها نیز نفراتی را اعزام می کنند تا در اسرع وقت این مشکل برطرف شود؛ جایگاه داران نمی توانند سیستم را تغییر دهند و حتما باید تیم متخصص و فنی حضور داشته باشد و دستگاهها را به صورت دستی فعال کنند.
رفع کامل مشکل تا ۲۴ ساعت آینده
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: پیشبینی میشود که تا ۲۴ ساعت آینده مشکل به طور کامل برطرف شود.
کرامت ویس کرمی نیز در گفتوگویی تلویزیونی با بیان این که حدود ساعت ۱۱ صبح سهشنبه اختلالی در سیستم سامانه هوشمند شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران رخ داد و متاسفانه سیستم سامانه هوشمند سوخت تمام جایگاههای عرضه سوخت که بالغ بر ۴۰۰۰ باب جایگاه هستند، در کل کشور متوقف شد و دیگر از طریق سامانه هوشمند نمیتوانستیم بنزین و نفت گاز را به خودروها ارائه کنیم.
او افزود: بلافاصله جلسه مدیریت بحران را در شرکت پالایش و پخش برگزار کردیم. تیمهای فنی و عملیاتی در ۳۷ منطقه کشور حضور پیدا کردند و با تدوین دستورالعملی قرار شد دو کار انجام بگیرد. سیستم سامانه هوشمند سوخت را از مدار خارج و در واقع سوخت را با نرخ دوم و بدون استفاده از سامانه هوشمند سوخت ارائه کردیم. این دستورالعمل به مناطق عملیاتی ابلاغ شد و جایگاهها در سرویس قرار گرفتند تا ما بتوانیم عرضه بنزین و گازوئیل را بدون سیستم سامانه هوشمند سوخت با نرخ دوم ارائه دهیم.
وی با بیان این که از ساعت ۱۱:۳۰ که این کار آغاز شد تاکنون بالغ بر ۱۷۰۰ باب جایگاه در کل کشور با این روش در چرخه سوخترسانی قرار گرفتهاند، گفت: این کار را با جدیت ادامه میدهیم تا تعداد این جایگاهها افزایش یابد. به موازات این کار نیز به دنبال این بودیم که نقص سامانه را برطرف کنیم. تیمهای فنی و پیمانکارهای مربوطه بحثهای فنی را انجام دادند و در نهایت در جایگاه ۱۱۵ تهران واقع در میدان فردوسی متوجه شدیم که میتوانیم سامانه هوشمند را وارد مدار کنیم. دستورالعملهای این کار تهیه شد. البته اقدامات امنیتی که باید انجام میگرفت تا مجددد این اتفاق رخ ندهد، زمانبر بود اما در نهایت این کار نیز انجام شد و اکنون تعدادی از جایگاهها با روش سامانه هوشمند سوخت نیز وارد مدار شدند.
ویس کریمی با بیان این که امیدوار است با این دو روش در کمترین زمان ممکن جایگاههای سوخت مانند گذشته فعال شوند، اظهار کرد: در مرحله اول دنبال این هستیم که سیستم سامانه را بازگردانیم و دستگاههای ذیربط در مورد حمله سایبری در حال انجام کارهایی هستند تا دلیل موضوع مشخص شود اما موضوعی که ما به دنبال آن بودیم رفع نقص سامانه بود و در خصوص حمله سایبری دستگاههای ذیربط اقدامات را انجام میدهند و اطلاعرسانی خواهند کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص رفع کامل مشکل گفت: با برنامهریزیای که بین مجموعه و مالکان جایگاههای عرضه سوخت صورت گرفته است و همراهی بسیاری خوبی که در این بین وجود داشت و همچنین در کنار همراهی هموطنان اصلاح کار با هماهنگی کامل شروع شد و اکنون سرعت بازگشت فعالیت جایگاهها از طریق دو روش افزایش یافته است و این تلاش نیز ادامه دارد.
او ابراز امیدواری کرد طی ۲۴ ساعت آینده تمام جایگاههای عرضه سوخت از طریق سامانه به چرخه سوخترسانی بازگردند.
به هیچ عنوان بحث گران کردن بنزین مطرح نیست/مردم اگر نیازی ندارند فعلا به جایگاه ها نروند
به هیچ عنوان بحث گران کردن بنزین مطرح نیست
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در همین رابطه، تاکید کرد: کمیسیون انرژی در اسرع وقت ابعاد اختلال پیش آمده در سامانه هوشمند سوخت را بررسی خواهد کرد اما اکنون امکان سوخت گیری در جایگاه ها با نرخ ۳ هزار تومان وجود دارد.
مصطفی نخعی با اشاره به مشکل ایجاد شده در استفاده از کارت های سوخت بیان کرد: متاسفانه اختلالی در سامانه هوشمند سوخت به وجود آمده که مسئولان در شرکت ملی پخش و فرآورده های نفتی در حال پیگیری آن هستند اما با دستور وزیر نفت امکان سوخت گیری در جایگاه ها با نرخ ۳ هزار تومان و نفت و گاز با نرخ ۶۰۰ تومان فراهم است و تیم های پشتیبان سامانه هوشمند در استان ها نسبت به راه اندازی سامانه اقدام کرده اند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه، تصریح کرد: به هیچ عنوان بحث گران کردن حامل های انرژی شامل بنزین و نفت و گاز مطرح نیست. مسائلی که در این خصوص مطرح می شود فقط شایعه است لذا خواهشمندم مردم عزیز به این شایعه ها توجهی نکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: کمیسیون انرژی در اولین فرصت برای رسیدگی به ابعاد موضوع و علل به وجود آمدن مشکل ورود خواهد کرد. جای هیچ نگرانی نیست و از مردم خواهشمندم اگر نیازی ندارند فعلا به جایگاه های سوخت مراجعه نکنند. به زودی مشکل حل خواهد شد.
ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز با اشاره به اینکه از نظر جابهجایی و انتقال سوخت هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است و در برخی مواقع حتی زمینه صادرات سوخت نیز مهیا است.
نورنیوز نیوز: «جلیل سالاری» اظهار داشت: موضوع خارج شدن جایگاههای سوخت از مدار عرضه، مربوط به کامپیوترهای داخل جایگاهها و قطع ارتباط آنها با ترمینالهای موجود است.
وی توضیح داد: هر فردی که به جایگاه سوخت مراجعه میکند از طریق ترمینالی که کارت سوخت خود را در آن وارد میکند با یک مودم به مرکز ارتباط داده متصل میشود که اکنون مشکلی در همین زمینه به وجود آمده است.
سالاری افزود: برای راهاندازی مجدد آن باید سیستم کامپیوتری داخل جایگاه را به صورت آفلاین با نصب نرم افزار راهاندازی میکردیم و این مساله در یکی از جایگاهها تست و ارتباط بین ترمینال و نرم افزار کامپیوتر داخل جایگاه برقرار شد.
وی بیان داشت: اکنون ارتباط از طریق مودم با مرکز داده در حال تست است که اگر انجام شود مشکل حل خواهد شد.
معاون وزیر نفت ادامه داد: اقدام دیگری که به موازات آن انجام شد، تیم فنی و پشتیبانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با حضور در داخل جایگاهها مسیر انتقال را آفلاین کردند تا امکان سوختگیری برای هموطنان به صورت دستی فراهم شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی گفت: اکنون در تهران 15 جایگاه سوخت وارد مدار شده و فعال شده است و در سایر استانها از پنج تا 14 جایگاه به تدریج در حال وارد شدن به مدار فعالیت است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریحکرد: موضوع حمله سایبری به جایگاههای سوخت هنوز بررسی نشده و بررسیهای دقیقتر نشان خواهد داد مشکل نرم افزاری بوده یا حمله سایبری انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در یکی از جایگاه ها با انجام اقدامات نرم افزاری شاهد برقراری ارتباط و فعال شدن آن جایگاه بودیم، به عبارتی اکنون دو گام از سه گام لازم انجام شده و گام سوم در حال تست شدن است که در صورت موفقیت می توان همه جایگاه ها را مجدد فعال کرد.
سالاری تاکید کرد: با اقدامات انجام شده تا چند ساعت دیگر مشکل عرضه سوخت در جایگاه ها حل و فصل خواهد شد.
وی بیان داشت: از نظر جابهجایی و انتقال سوخت هیچ مشکلی وجود ندارد و فقط اکنون ارتباط موقتا به صورت دستی خواهد بود و بر این اساس نیاز به کارت سوخت و ارتباط با سیستم سامانه نخواهد بود.
معاون وزیر نفت همچنین خاطرنشانکرد: ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است و در برخی مواقع حتی زمینه صادرات سوخت نیز مهیا است.
پایگاه خبری نورنیوز در خبری عامل این اتفاق را حمله سایبری اعلام کرد و نوشت: اختلال ایجاد شده در سامانه سوختگیری در پمپ بنزینها که از ساعاتی قبل موجب بروز مشکل در روند سوختگیری خودروها شده ناشی از حمله سایبری بوده است.
کارشناسان فنی در حال رفع مشکل ایجاد شده هستند و به زودی روند سوختگیری در پمپ بنزینها به حالت عادی برخواهد گشت.
جزییات این حمله سایبری و منشاء آن در دست بررسی است و اطلاعات تکمیلی پس از جمعبندی نهایی منتشر خواهد شد.