تغییر قوانین به نفع زنان
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر این که همه باید حامی حقوق و حافظ کرامت زنان باشند، بر لزوم بازنگری و تغییر برخی رویکردها، رفتارها و قوانین به نفع زنان و خانواده تأکید کرد.
به گزارش روزنامه صبحامروز به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به منظور تبادل نظر و هماندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راههای کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات رسانی قضایی با حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای دیدار و گفتگو کردند.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار، اعتماد مردم را از مهمترین سرمایههای نظام مردمسالار دینی دانست و متذکر شد که اگر این سرمایه گرانبها و عظیم از دست برود، زیان بزرگی در پی خواهد داشت.
تلاش دشمن برای مخدوش کردن اعتماد مردم به نظام
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با بیان این که جمهوری اسلامی نظامی برخاسته از متن و رأی مردم است و مشکلات بزرگ در کشور تاکنون با کمک مردم حل شده، تصریح کرد: امروز دشمن و بدخواهان تلاش میکنند اعتماد مردم به نظام و مسئولان را خدشه دار کنند.
وی حفظ سرمایه عمومی نظام را در گرو تکریم مردم و اعتماد به آنها و مشارکت دادن آحاد ملت در تصمیم گیریها و امور مختلف حکومتی و شنیدن حرف مردم و گام برداشتن برای حل مشکلات آنها دانست و خاطر نشان کرد: یکی از وظایف بسیار مهم ما در این شرایط این است که کارآمدی نظام را به اثبات برسانیم و امید و اعتماد مردم را افزایش دهیم تا توطئهها و نقشههای دشمن خنثی و نقش بر آب شود.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: یکی از نهادهایی که بیشترین رابطه را با اقشار مختلف مردم دارد مجلس است و یک نماینده از آغاز تا آخرین روز خدمت با مردم حوزه انتخابیه خود و از طریق دیگر نمایندگان با همه مردم حتی در دورافتادهترین شهرها و روستاها ارتباط دارد.
کمیسیون اجتماعی مجلس باید به محرومان توجه ویژه داشته باشد
محسنی اژهای ادامه داد: کمیسیون اجتماعی مجلس با مهمترین مسائل کشور و بخش قابل توجهی از مردم خصوصاً محرومان و مظلومان که ولی نعمتان اصلی انقلاب هستند و با کسانی که شاید گرفتاری بیشتری دارند، اما قدرت بیان و توان مالی برای پیگیری حقوقشان ندارند، ارتباط دارد و باید به آنها توجه ویژه داشته باشد.
رئیس دستگاه قضا فرصت خدمت را بزرگترین نعمت خدا برای کارگزاران نظام دانست و گفت: امروز یک انسجام و همدلی بسیار خوبی برای خدمت رسانی به مردم بین قوا شکل گرفته که باید روز به روز بیشتر شود و هر چه در توان داریم خالصانه و بیمنت به پای مردم بریزیم و آنها را امیدوار کنیم.
هیچ معروفی بالاتر از گرهگشایی از کار مردم نیست
محسنی اژهای افزود: شاید هیچ معروفی بالاتر از گرهگشایی از کار مردم و امیدبخشیدن به جامعه و هیچ منکری بدتر از این نباشد که حق کسی تضییع و به احدی ظلم شود و یا استقلال و آزادیهای مشروع و امنیت و عزت مردم خدشه دار شود و اگر میخواهیم نهی از منکر کنیم باید مانع از چنین رفتارهایی شویم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش با اشاره به اظهارات یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس درباره حقوق زنان گفت: خداوند به زن کرامت بخشیده و زن را گرامی داشته و بزرگترین فضیلت یک زن و مادر این است که انسان از دامن زن به معراج میرود.
تأکید بر لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتارها به نفع زنان
محسنی اژهای با تأکید بر این که همه باید حامی حقوق و حافظ کرامت زنان باشند، بر لزوم بازنگری و تغییر برخی رویکردها، رفتارها و قوانین به نفع زنان و خانواده تأکید کرد و افزود: باید منزلت و عظمت زن و کمک به زن بهعنوان یک انسان دارای شرافت و جایگاه والا، سرلوحه کار همه دستگاهها قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: تربیت فرزند به نوع تربیت پدر و مادر و هم به جامعه گره خورده است، اما مسلماً رفتارهای مسئولانه یک مادر وظیفه شناس و آگاه به وظایف تربیتی بیشترین نقش را در شکل گیری شخصیت فرزند دارد.
ضرورت تدبیر برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن
رئیس قوه قضاییه برنامه ریزی برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن در کشور را امری ضروری دانست و گفت: مجلس و دستگاه قضا و نهادهایی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به طور جدی درباره مسائلی، چون حضانت، تربیت و دیگر موضوعات مرتبط تدبیر کنند که اگر پدر و مادری ناچار به جدایی و متارکه شدند، کمترین آسیب به زن و فرزندش وارد شود.
رئیس دستگاه قضا مبارزه با فساد در همه ساحتها به ویژه فساد مالی و اداری را از مطالبات اصلی مردم دانست و از مجلسیها خواست تا دستگاه قضا را در انتخاب بهترین روش برای برخورد و ریشهکنی فساد کمک کنند تا ضمن مقابله با مفاسد، خللی در روند سرمایهگذاری و تولید پیش نیاید.
ضرورت جامع نگری در تدابیر و برنامهریزیها در حوزههای مختلف
محسنی اژهای با بیان اینکه گاهی بهدلیل عدم جامعنگری و برخی رفتارها و چند وجهی ندیدن مسائل نتیجه حاصله کاریکاتوری میشود به ذکر نمونههایی در این زمینه پرداخت و گفت: از یکسو کشور از بیکاری رنج میبرد و نیاز به سرمایهگذاری و حمایت از تولید داخلی داریم و در این مسیر گام برمی داریم و از سوی دیگر ناگهان متوجه میشویم به محیط زیست آسیب وارد شده است.
وی ادامه داد: وقتی میبینیم محیط زیست دارد نابود میشود فریادمان بلند میشود که چرا در زمستان در اصفهان یا شهرهای دیگر از مازوت استفاده کردیم که هم به محیط زیست لطمه میزند و هم سلامت انسانها را به خطر میاندازد و فضای سنگینی به وجود میآید که بلافاصله میگوییم فعالیت کارخانه متوقف شود.
محسنی اژهای تصریح کرد: اگر متوجه شویم در مواردی اقدام ما برای حمایت از تولید با وجود رضایتمندی مردم بعضاً عوارض سوء دارد، فوراً مجبور به توقف سرمایهگذاری میشویم که به همین دلیل بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان پروژههای دولت ناتمام مانده که نه دولت توان انجام آنها را دارد و نه بخش خصوصی حاضر به تکمیل آنهاست.
ضرورت ایجاد سازوکاری برای اداره اموال محکومان
رئیس دستگاه قضا گفت: برخورد قاطع، سریع و بدون ملاحظه با مفسدان حرف درستی است، اما از یکسو با فساد کلان فردی که با فعالیت در حوزههای مختلف اقتصادی منابع عمومی را برده برخورد میکنیم و از سوی دیگر بعد از اجرای حکم نمیتوانیم اموال زیادی که بر جا میماند اداره کنیم، چون سازوکاری برای این کار نداریم.
محسنی اژهای گفت که تاکنون سه بار با مسئولان اتاق بازرگانی و یک بار هم با مسئولان اتاق تعاون دیدار کرده و چند بار هم با آنها تماس گرفته و از آنها و دولت خواسته به قوه قضاییه کمک کنند تا قانونی تدوین شود که اگر قرار است با محکومی برخورد شود، درباره اموال او بتوان یک تصمیم درست گرفت، اما هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.