مجلس پای طرح ساماندهی پیام رسانها ایستادهاست
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: از بیرون کشور بیش از ۱۳۰ هزار پست در رابطه با طرح ساماندهی پیامرسانها و فضای مجازی که در دستور کار مجلس است گذاشته شده و با آن مخالفت کردهاند و شلوغ کردند؛ چراکه نمیخواهند این کار انجام شود، اما پای آن ایستادهایم، کار خود را انجام دادهایم و قانون آن را آماده کردهایم، به صحن مجلس میبریم و اجرایش خواهیم کرد.
مرتضی آقاتهرانی در نشست اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اساتید، نخبگان و تشکلهای فرهنگی و دانشجویی مشهد که شامگاه ۱۰ تیرماه، در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، در رابطه با فعالیتهای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ۱۹ نفر آغاز به کار کرده و ما ابتدا اولویتبندی کردیم که در این چهارسال چه کارهایی انجام دهیم؛ چراکه نمیتوانیم همه کارها را همزمان انجام دهیم. ما دو کار را باید در مجلس شورای اسلامی به صورت جدی دنبال کنیم، اول اینکه قانون را خوب بنویسیم و سپس اینکه نظارت انجام دهیم تا قوانین به خوبی عملیاتی و اجرا شود.
وی ادامه داد: باید در برنامهها اولویتبندی کنیم و صحبتهای مقام معظم رهبری، خواستهها و نیازهای مردم را مدنظر قرار دهیم. ۱۹ نماینده حدود ۱۵۰۰ ساعت وقت میگذارند تا قانون بنویسند، سپس کمیته تشکیل میدهند و آن را در کمیسیون تخصصی بررسی میکنند و ۴۵۰۰ ساعت دیگر برای آن وقت میگذارند. دیگر چه کار میخواهیم کنیم؟ نمیتوانیم که معجزه کنیم. نباید شلوغ کرد، اما واقعا ایستادهایم و در حال انجام کار هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرح ساماندهی پیامرسانها، تصریح کرد: از بیرون کشور بیش از ۱۳۰ هزار پست در رابطه با طرح ساماندهی پیامرسانها و فضای مجازی که در دستور کار مجلس است گذاشته شده و با آن مخالفت کردهاند و شلوغ کردند؛ چراکه نمیخواهند این کار انجام شود، اما پای آن ایستادهایم، کار خود را انجام دادهایم و قانون آن را آماده کردهایم، به صحن مجلس میبریم و انجامش خواهیم داد.
وی در پاسخ به انتقادات بابت کمبود بودجه مرتبط با مسائل هنری، گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس قسمتهای مختلفی را دارد که موضوعات هنر بخشی از آن است، اما ما بودجه مسائل فرهنگی و هنری را از ۰/۵ به ۳/۵ درصد افزایش دادیم و تلاشهای بسیاری برای این موضوع انجام دادیم.
آقاتهرانی: از بیرون کشور بیش از ۱۳۰ هزار پست در رابطه با طرح ساماندهی پیامرسانها و فضای مجازی که در دستور کار مجلس است گذاشته شده و با آن مخالفت کردهاند و شلوغ کردند؛ چراکه نمیخواهند این کار انجام شود، اما پای آن ایستادهایم، کار خود را انجام دادهایم و قانون آن را آماده کردهایم، به صحن مجلس میبریم و اجرایش خواهیم کرد
ساماندهی پیام رسانها سالهاست که مطالبه همگان است
امیرحسین بانکیپور فرد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در ادامه این جلسه در رابطه با فعالیتهای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: مسائل فرهنگی عرصه عریض و طویلی دارد که نمیتوان همزمان به تمام قسمتهای آن وارد شد. هنر، تئاتر، سینما، شعر، مطبوعات، جوانان، زنان و… عرض طویل و عمق حجیمی دارد و کمیسیون فرهنگی اگر میخواست در سال اول به تمام آنها بپردازد، برخورد سطحی با آنها انجام میشد و باید اولویتبندی میکردیم، لذا ما برای چهارسال اولویتبندی برنامهریزی کردیم تا در چه سالی به چه موضوعاتی بپردازیم.
وی افزود: در یکی از اولین جلسات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، مجتبی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون، مسئلهای در رابطه با سینما را بیان کرد که یک روز راجع به آن صحبت کنیم، اما به این نتیجه رسیدیم که نمیشود در موضوعات فرهنگی به صورت تکجلسهای ورود کنیم و اگر میخواهیم در رابطه با موضوعی مانند سینما صحبت کنیم باید چندماه جلسه بگذاریم و ابعاد مختلف آن را بررسی کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرح مربوط به جمعیت، بیان کرد: در رابطه با طرح جمعیت و خانواده هیچکس نمیتواند ادعا کند که نظری داشته و ما نظر او را دریافت نکردهایم، مگر اینکه به ما اطلاع نداده باشد. طرح جمعیت و خانواده هشت سال است که در مجلس مورد بحث قرار میگیرد، اما به نتیجه نمیرسد. با این حال سعی کردیم آن را در یک سال فعالیت مجلس به نتیجه برسانیم.
وی افزود: طرح جمعیت ۷۴ ماده دارد که به صورت حل مسئله آن را بررسی کردیم و به ۲۱ مسئله رسیدیم و ۷ اولویت اول را دنبال کردیم. موضوع مسکن خانواده اولویت داشت که بررسی شد و تصویب شد تا به افرادی که سه فرزند دارد، زمین ۲۰۰ متری خارج از شهرهای بزرگ، به همراه ۱۵۰ میلیون تومان وام، با تقسیط ۸ ساله ارائه شود.
بانکیپور تأکید کرد: طرح ساماندهی پیام رسانهای فضای مجازی سالها است که مطالبه همگان است و امسال توانستیم آن را به نتیجه برسانیم. همچنین بیشتر از ۲۰ سال است که قانون برای مدیریت صداوسیما وجود نداشته است، اما به دنبال آن هستیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از هنرمندان در خصوص اینکه چرا هیچکدام از اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با تخریب دو سینمای تاریخی مشهد در هفته گذشته و اتفاقات مشابه آن اعلام موضع نکردهاند، تصریح کرد: اینکه نماینده مجلس در رابطه با هر اتفاقی اعلام موضع کند و نظر دهد یک آفت است که متاسفانه در دورانهای مختلف در بین نمایندگان مجلس جا افتاده و بیشتر برای کسب رای بوده است. ما نماینده مردم شدهایم تا مسائل را حل کنیم و از اینکه یک حرفی بزنیم تا مردم خوششان بیاید و رسانهای شود باید اجتناب کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با فرهنگسازی در خصوص موضوع جمعیت و خانواده در فیلم و سریالها، ادامه داد: برای فرهنگسازی ۱۰ درصد بودجههای سریالهای تلویزیونی، فیلمهای سینمایی و انیمیشنها به حوزه جمعیت و خانواده اختصاص یافته است.
بانکیپور: طرح ساماندهی پیام رسانهای فضای مجازی سالها است که مطالبه همگان است و امسال توانستیم آن را به نتیجه برسانیم. همچنین بیشتر از ۲۰ سال است که قانون برای مدیریت صداوسیما وجود نداشته است، اما به دنبال آن هستیم
طرح ساماندهی پیامرسانها از دستور کار مجلس خارج نشده
یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه طرح ساماندهی پیام رسان ها همچنان در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت که مجلس در مورد طرح ها و لوایح مختلف نظر صاحب نظران را مورد توجه قرار می دهد اما به حواشی توجه نمی کند.
مجتبی یوسفی اظهار کرد: طرح ساماندهی پیام رسان ها که در دستور کار مجلس قرار گرفته بود از دستور کار خارج نشده است. البته ما دستورات زیادی داریم و ممکن است براساس فوریت یا اولویت دستور جدیدی اضافه شود. در هفته جاری هم به همین دلیل بررسی این طرح میسر نشد، اما همچنان در دستور کار مجلس قرار دارد و اینکه چه زمانی نوبت طرح آن در صحن علنی باشد به میزان طرح ها و لوایح اولویت دار و فوریت دار مرتبط است.
وی افزود: بحثی که پیش از این در مجلس مطرح شده بود این بود که هر کمیسیون با همراهی هیأت رئیسه و نمایندگان یکی، دو موضوع اساسی کشور را صفر تا صد از نظر قانون گذاری و نظارت پیگیری کند. البته بهتر است در این زمینه لایحه ارائه شود. آقای قالیباف هم در دیدار روسای کمیسیون های مجلس تأکیدش بر همین موضوع بود و صحبت مصداقی در این زمینه نداشت.
این عضو هیأت رئیسه مجلس در پاسخ به سوالی درباره برخی حواشی و انتقادات نسبت به طرح ساماندهی پیام رسان ها گفت: اگر بنا باشد ما به حاشیه ها توجه کنیم نمی توانیم کارها را به پیش ببریم. هر طرحی ممکن است موافق یا مخالف داشته باشد در نهایت نمایندگان به نمایندگی از مردم آنچه به صلاح مردم است را دنبال می کنند. البته نظرات مختلف در این زمینه به ما کمک می کند.
یوسفی در پایان اضافه کرد: طرح های زیادی در مجلس یازدهم دو شوری شده یعنی وقت بیشتری برای آن ها گذاشته شده و ما از نظرات کارشناسان داخل و بیرون از مجلس استفاده کردیم که این طرح ها پخته تر شوند. لذا اگر بناست طرحی در دستور کار قرار گیرد به حواشی توجه نمی کنیم اما نظر صاحب نظران را مورد توجه قرار می دهیم.