برگزیدگان «کتاب سال الوند» معرفی شدند
دبیرخانه جایزه کتاب سال الوند برگزیدگان سومین دوره این جایزه را در سه بخش معرفی کرد.
به گزارش روزنامه «صبح امروز» و به نقل از ایسنا، دبیرخانه جایزه کتاب سال الوند برگزیدگان این جایزه را به این شرح معرفی کرده است: از میان نامزدهای این دوره به ترتیب حروف الفبا که عبارت بودند از: «از هر از گاه» مظاهر شهامت، «از چه رنگی به تن؟ »ابوالفضل پاشا، «اینجا نیروی جاذبه کمتر است» رزا جمالی، «پاهای خوابرفته مترسک» مهدی عدالتی، «ترانههای گمشده در کوچههای باد» محمود معتقدی، «جنون دارد این دوچرخه» ایرج ضیایی، «چرخزدن با دلتنگی» محمدباقر کلاهی اهری، «دیوارها آوار به دنیا میآیند» صابر سعدیپور، «سوسن» فاطمه سالاروند، «عاشقانههای رنوی پیر قرمز» حمیدرضا شکارسری، «غمآغوشی» ترانه جامهبزرگی، «قیچی» از شهرام پوررستم و «مینها همیشه سر به زیرند» جمال بیگ، ضمن تقدیر از کتاب «ترانههای گمشده در کوچههای باد» محمود معتقدی، تندیس و لوح تقدیر این دوره به ایرج ضیایی با مجموعه شعر «جنون دارد این دوچرخه» اهدا میشود.
از میان تمام آثار بررسیشده توسط داوران انجمن، تندیس و لوح تقدیر بخش انجمن علمی نقد ادبی ایران به کتاب «سوسن» از فاطمه سالاروند تعلق گرفت.
همچنین در بخش استانی ویژه شاعران استان همدان و از میان آثار ارسالی به دبیرخانه جایزه، یک تندیس و دو لوح سپاس به سه شاعر استان همدان تقدیم شد.
با سپاس ویژه از مهدی طراوتیتوانا و مریم فعلهگری و تقدیم لوح تقدیر، تندیس جایزه به شادی صالحی تعلق گرفت و در این بخش محمدسینا برنده هم به عنوان «شاعر امید» معرفی شد.
داوری این دوره را در هر سه بخش قربان ولیئی (شاعر و عضو هئیت علمی دانشگاه زنجان)، سیدمهدی طباطبایی (شاعر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)، سیدعلی قاسمزاده (منتقد و عضو هیئتمدیره انجمن و عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره)، ابراهیم خدایار (رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس)، علیرضا بهرامی، محمد صارمیشهاب، حجت یحیوی و حسن گوهرپور برعهده داشتند.
حسن گوهرپور دبیر این رویداد ادبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آیین پایانی سومین دوره جایزه که قرار بود اسفندماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار شود، به امید بهبود اوضاع در فروردین به تعویق افتاد، و با بررسیهای هیئت اجرایی و هماهنگیهای لازم برای برگزاری مراسم، مقرر شد تندیسهای جایزه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ و همرمان با روز گرامیداشت یاد عطار، طی مراسمی به شاعران برگزیده اهدا شود، اما از آنجایی که محدودیتهای کرونایی بالا گرفت و استانهای کشور از جمله استان همدان و تهران (که اولی محل برگزاری دو دوره گذشته جایزه و دومی محل دبیرخانه جایزه است) قرمز شدند، به جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزاری مراسم منتفی شد.
او درباره روند برگزاری دوره سوم جایزه هم گفت: پیرو اعلام دبیرخانه، کتابهای شعری که سال ۹۸ منتشر شده بودند، توسط ناشر یا شاعر به دبیرخانه ارسال شدند. آثار رسیده در سه بخش به داوران تقدیم شدند و سپس بررسیها آغاز شد.
گوهرپور با اشاره به سه بخش جایزه گفت: همانطور که در اخبار و فراخوان هم ذکر شده بود، جایزه کتاب سال الوند سه بخش «جایزه کتاب سال الوند»، جایزه «انجمن علمی نقد ادبی ایران» و «شاعران استان همدان» دارد. این سه بخش به صورت کاملاً مجزا داوری و اجماع نظرها به دبیرخانه ارسال میشود.
این عضو انجمن علمی نقد ادبی ایران اعلام کرد: در این دوره هم مانند دو دوره گذشته، انجمن علمی نقد ادبی ایران بخشی مستقل در داوریهای جایزه داشت که جا دارد در اینجا از تلاشهای جناب آقای دکتر خدایار به عنوان رئیس انجمن که تلاش دارد انجمن را وارد فضاهای جدیدی از گفتمانهای حوزه ادبیات در کشور کند و همچنین داوران که همه از اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور هستند تشکر و قدردانی کنم.
دبیر جایزه کتاب سال الوند در مورد بخش استانی هم گفت: بخش استانی جایزه هم توسط داوران استانی مورد نقد و بررسی قرار گرفت. جایزه در بخش استانی یک «اتاق فکر» هم داشت که در این اتاق فکر، برخی از شاعران استان از شهرستانهای مختلف استان حضور داشتند و درباره انتخاب داوران و شیوه برگزاری و … مشورت میدادند که جا دارد در این فرصت مراتب سپاسگزاری از این دوستان هم تقدیم شود.
ابراهیم خدایار، رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران هم با اشاره به نقش نهادهای علمی دانشگاهی در شناسایی شاعران موفق و معرفی آنان به جامعه مخاطب، حضور انجمن یادشده در سه دوره پیاپی این جایزه را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد نهاد شعر بتواند همچون گذشته علاوهبر ادای رسالت اجتماعی خود، در جلب توجه ذوق جامعه به سمت زیباییهای مندرج در زبان شعر نیز موفق عمل کند.
او سپس گفت: درست است که در دهههای اخیر در ایران نیز همسو با تحولات جهانی، شعر به نفع رمان در موضوع تاثیرگذاری اجتماعی عقب نشسته است، اما هنوز هم به دلیل نوع تربیت ذوق ایرانیان، شعری که بتواند با انسان معاصر ایرانی همنوایی کند و زبان علایق وی باشد، بیتردید با اقبال مخاطبان مواجه خواهد شد و با فرصتهایی که دیگر هنرها (موسیقی، سینما و …) در اختیار آن گذاشتهاند، موثرتر از گذشته در جامعه حضور پیدا خواهد کرد.
خدایار در پایان گفت: برای بنیانگذاران جایزه الوند و نیز برندگان سومین دوره این جایزه موفقیت روزافزون را آرزو دارم.
در دوره نخست فرزاد آبادی برای مجموعه شعر «گفت و گو با تاریکی» جایزه کتاب سال الوند را دریافت کرد، همچنین تندیس جایزه به انتخاب انجمن علمی نقد ادبی به شاعر افغانستانی، سیدرضا محمدی، با مجموعه شعر «روح اندوهگین یک شاعر» تعلق گرفت.
در دوره دوم جایزه هم فرامرز سهدهی با مجموعه شعر «فنجان شکسته در پاییز فروپاشی» در بخش «کتاب سال شعر الوند» و دکتر محمدرضا ترکی با مجموعه شعر «سالهای بی ترانگی» در بخش «جایزه ویژه انجمن علمی نقد ادبی ایران» معرفی شدند. از حسنا محمدزاده با کتاب «پری روز» نیز در این بخش تقدیر شد.
در دومین دوره، یک بخش به جایزه اضافه شده بود که بخش شاعران استان همدان بود. در نخستین دوره از این بخش، محسن جعفری از ملایر تندیس جایزه را دریافت کرد و از کمال امرایی از همدان و لیلا اوحدی از ملایر تقدیر شد. همچنین از حدیثه یاری به عنوان کمسنترین شرکتکننده جایزه به عنوان «شاعر امید» تقدیر شد.