1

احیای «هفت در» با آغاز ساخت مسجد جدید

ساخت مسجد “هفت در” روز گذشته طی مراسمی در محدوده اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) آغاز شد.

معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد در این مراسم گفت: با توجه به انتقاداتی که سالها در زمینه طرح نوسازی منطقه ثامن مشهد مطرح بود، کمیسون ماده پنج و شورای عالی معماری و شهرسازی اصلاحاتی در راستای رفع دغدغه های موجود در این طرح اعمال و طرح جدید را ابلاغ کرد.

به گزارش صبح امروز رضا خواجه‌نائینی روز گذشته در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث این مسجد با بیان این مطلب افزود: شهرداری مشهد به اجرای طرح جدید نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی پایبند است و این طرح مبنای عمل قرار گرفت.
وی ادامه داد: ساخت مسجد “هفت در” که چندی قبل در اجرای طرح ثامن تخریب شده ‌بود، از دغدغه ساکنان این منطقه بود لذا با دستور شهردار مشهد و تاکید بر رفع دغدغه ساکنان محل، ساخت این مسجد در دستور کار قرار گرفت.

معاون مالی شهرداری مشهد گفت: این مسجد با توجه به طرح جدید نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در نزدیکترین محل به مسجد قبلی و در زمینی به مساحت ۱۸۰ متر با زیربنای ۱۵۰ متر ساخته می شود.

وی افزود: مساحت این مسجد ۵۰ درصد نسبت به مسجد قبلی بیشتر است و طبق زمانبندی در نظر گرفته شده با طراحی شکیل ظرف سه ماه احداث می شود و عید قربان تحویل مردم منطقه خواهد شد.

خواجه‌نائینی ادامه داد: دغدغه مدیریت شهری در این دوره توجه به دغدغه‌های مردم در اجرای پروژه‌هاست لذا سعی شد در ساخت مسجد “هفت در” طرح تفصیلی و  دغدغه ساکنان محل مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد در طرح‌های شهرسازی که از سوی نهادهای قانونی ابلاغ می‌شود تمام موارد در نظر گرفته شود تا در اجرا چالش و مشکلی پیش نیاید و هویت فرهنگی ،دینی و ملی محلات حفظ گردد.

اهتمام این دوره از مدیریت شهری بر بهسازی و نوسازی مساجد

هم چنین سرپرست سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه دراین دوره از مدیریت شهری اهتمام ویژه ای بر بهسازی و نوسازی مساجد شده است، گفت: به دنبال آن هستیم که دیگر مسجدی خراب نشود.

مجتبی منتظری درحاشیه آغاز عملیات اجرایی احداث مسجد «هفت درب»، اظهار کرد: در پاسخ به دغدغه ساکنان محل یک باب مسجد واقع در بافت پیرامونی حرم مطهر با همان عنوان هویتی «هفت درب» با معماری شکیل که دارای هفت در، خواهد بود در زمینی به مساحت 180 مترمربع با 150 متر زیر بنا ظرف سه ماه احداث و برای استفاده در اختیار مردم قرارداده خواهد شد.

وی اضافه کرد: امیدواریم با همت و تغییر فرآیندهای شهرسازی و اصلاحاتی که در طرح نوسازی بافت فرسوده پیرامونی حرم مطهر صورت گرفته است؛ دیگر مجبور به تخریب مسجد و سایر بناهای تاریخی و هویتی که در این بافت قرارگرفته نباشیم؛ بلکه به سمت بازآفرینی و حفظ این آثار حرکت کنیم که ساخت مسجد «هفت درب »یکی از این اقدامات است.

سرپرست سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد بیان کرد: در شهر مشهد بیشترین مسجد در منطقه ثامن وجود دارد که باید این مساجد با همان هویت حفظ شود، لذا به دبنال آن هستیم و بر آن تاکید داریم که دیگر مسجدی تخریب نشود.

منتظری تصریح کرد: دراین دوره از مدیریت شهری اهتمام ویژه ای بر بهسازی و نوسازی مساجد شده است و خوشبختانه اکنون ارتباط خوبی میان شهرداری ومساجد وجود دارد .

مسجد “هفت در” واقع در منطقه ثامن مشهد مهر ماه پارسال توسط شهرداری ثامن تخریب شد که حاشیه‌هایی به همراه داشت.

شهردار وقت منطقه ثامن مشهد در خصوص تخریب این مسجد گفته بود: این مسجد روز ۱۳ مهر ماه امسال به همراه نماینده اداره اوقاف، نماینده هیات امنای مسجد و نمایندگان شهرداری و اجرائیات منطقه ثامن تحویل گرفته و تخلیه شد و با لیست کردن اموال و جابه‌جایی آنها به محل امن، این مسجد تحویل شهرداری گردید.
سید مصطفی نعمتی افزود: عصر همان روز ساختمان مسجد در اختیار کارگاه قرار گرفت و نسبت به تخریب آن اقدام شد.

وی ادامه داد: مسجد “هفت در” در مسیر سواره رو پروژه بولوار شارستان قرار داشت لذا برای اجرای پروژه و تخریب این مسجد خرداد ماه سال ۹۷ با اداره کل اوقاف خراسان رضوی توافق کردیم که مسجد را در اختیار بگیریم و به ازای آن زمین و پروانه واگذار کنیم و ساختمان معوض مسجد نیز ساخته شود.