عملیات مالی و حسابداری زمینه ای حیاتی برای مدیریت شهری
رضا خواجه نائینی
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد
اجرای دقیق عملیات مالی و حسابداری زمینه ای حیاتی برای مدیریت شهری در ارائه خدمات مختلف به شهروندان است. به لطف خداوند، طی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر، شهرداری مشهد به همت تمامی مدیران و کارشناسان حوزه امور مالی در سطح ستاد، سازمان ها و مناطق، یکی از دستگاه های پیشرو در انضباط مالی، شفافیت، هوشمندسازی و کارآمدی در بین کلانشهرها و دیگر دستگاه های مهم کشور به شمار می رود. مدیریت شهری مشهد مقدس، باوجود چالش تحریم های سخت بین المللی و آثار مخرب آن بر اقتصاد ایران و همچنین در زمان وجود بحرانی به نام کرونا که بر چهره تمامی کسب و کارها و امور عمرانی و اقتصادی زخم انداخته است، طی سه سال گذشته بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی، اقتصادی و خدماتی را اجرا کرده و منابع مالی نقدی و غیر نقدی آن به خوبی تامین شده است.
کسب افتخارات متعدد همچون رتبه برتر جایزه مدیریت مالی ایران در سال 1398 و تندیس طلایی انجمن ملی حسابرسان داخلی ایران در سال 1399 در کنار جبران تاخیر زمانی ادوار گذشته در تهیه و ارائه گزارشهای حسابرسی، انجام عملیات مالی مضاعف باتوجه به افزایش قابل توجه عملیات های عمرانی و خدماتی شهرداری و رشد بیش از دو برابری بودجه سالیانه شهرداری، تجمیع بانک اطلاعات سامانه های مالی و… همه و همه موید پیشروی و موفقیت حوزه مالی و حسابداری شهرداری مشهد است که نتیجه و ثمره آن نیز در انجام امور عمرانی، خدماتی و زیرساختی شهر عزیزمان مشاهده می شود. در عین حال ادامه این مسیر به ویژه در سال پایانی دوره پنجم مدیریت شهری باید به خوبی پیش گرفته شود. تجمیع تمامی بانک های اطلاعات مالی، حذف کامل فرایندهای کاغذی و سنتی در امور حسابداری و ایجاد و توسعه سامانه های هوشمند در زمینه امور مالی و حسابداری و در نهایت رفع کامل نواقص احتمالی که در زمینه اجرای کامل فرایندهای نظارتی، شفاف سازی و مبارزه با فساد اداری جزو بایدها و ضروریاتی است که پیگیری آن می تواند به شفافیت و کارآمدی مد نظر در اهداف سازمانی شهرداری مشهد و همچنین تحقق مطالبه عمومی شهروندان از مدیریت شهری کمک شایانی کند. ما با توکل بر خداوند متعال که طی این 3 سال سخت و پرچالش همواره تنها ملجأ و انگیزه کار بوده است برآنیم تا این مسیر را ادامه دهیم و کام مان را با مشاهده رضایتمندی و تحسین مخاطبان و ذینفعان درون و برون سازمانی که انگیزه بخش تلاش بیشتر خواهد بود، شیرین نگه داریم.
نامگذاری پانزدهم آذرماه به عنوان روز حسابدار در تقویم رسمی کشور، از این منظر نیز جای خرسندی دارد که به نظر می رسد، این حرفه در نظام اداری ایران، به رغم حساسیت و اهمیت ذاتی خود در اندازه لازم مورد توجه قرار نگرفته است. به هر روی برخود لازم می دانم ضمن گرامیداشت و تبریک 15 آذرماه، از زحمات بیشائبه همکاران عزیز و پرتلاشی که فعالیت های خستگی ناپذیرشان موجب دستاوردهای ذکر شده بوده است، تقدیر کنم و آرزو کنم در خدمتگزاری به زائران و مجاوران حضرت رضا(علیه آلاف التحیهوالثنا) همواره پیشرو و سربلند باشند.