هیچ شهری در وضعیت قرمز نیست
رییس جمهوری با یادآوری شعار “جمع نشویم تا کم نشویم”، گفت: در دو ماه اخیر مردم، کسبه، اصناف، حمل و نقل عمومی و خانوادهها خیلی همکاری کردند. اول آذر خیلی نگران بودیم و ۱۶۰ شهر ما قرمز بود ولی الان تعداد شهرهای قرمز ما صفر است و شهر قرمزی نداریم این به دلیل همت و بزرگواری مردم عزیز است. اتحاد و همدلی و اعتماد مردم به تخصص بهداشتی کشور ما را از این موج سهمگین نجات داد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در چهل ونهمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با تبریک روز پرستار به پرستاران که در یک سال اخیر تلاش فوقالعادهای انجام دادند، گفت: از مردم میخواهیم شب یلدا به خاطر مصادف بودن با روز پرستار، برای حمایت از پرستاران و حمایت از سلامت مردم، در مراسم یلدایی که همیشه بوده و اساس آن نیز احترام به بزرگ خانواده و صله رحم است، برای سلامتی بزرگان خانواده دید و بازدیدها متوقف شود و از طریق تلفن و فضای مجازی این مراسم را بدون حضور انجام دهند.
وی ادامه داد: در شرایط کرونا، مردم، دولت و کادر درمان و همه نیروهایی که بار مسئولیت را بر دوش کشیدند، همه دست به دست هم دادند و این اتحاد و همدلی و اعتماد مردم به تخصص بهداشتی کشور بود توانست که ما را از این موج سهمگین نجات دهد.
روحانی با اشاره به آمارهای بیماری کرونا در کشور گفت: تقریبا همه جا موج سوم از موج قبلی بیشتر و سهمگینتر بوده است. به خاطر اینکه هم ویروس قویتر شده و هم به سمت سرما رفته بودیم. در این شرایط سرمای هوا تاثیرگذار است. به دلیل اینکه درها و پنجرهها بسته میشود و همه در یک محیط محدود جمع میشوند وسرایت به محیط آمادهتر و مشکلات بیشتر میشود بحمدالله یک کار خوب و بزرگی در این مدت انجام گرفته است.
رییس جمهوری ضمن قدردانی از مردم به دلیل مراعات پروتکلهای بهداشتی گفت: کادر درمان بالاترین سهم را در این مبارزه داشته اند و از همه کسانی که در شرایط کرونا برای رشد و اقتصاد کشور اعم از کشاورزان، کارگران، مهندسین، بخش صنعت و کشاورزی، قدردانی میکنیم.
خوشبختانه برای اولین بار شاهد خروج تمامی شهرستانهای کشور از وضعیت قرمز بیماری هستیم. به طوری که اکنون ۲۰۵ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی یعنی پرخطر و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد، یعنی با خطر متوسط بیماری قرار دارند
وی یادآورشد: اینکه در ۶ ماهه اول امسال رشد اقتصادی هم با نفت و هم بدون نفت مثبت بود- رشد اقتصادی ما بدون نفت ۱.۴ و با نفت ۱.۳بود- یکی از افتخارات بزرگ برای ملت ما در این شرایط سخت است. بخشی از کسب و کارها خصوصا در بخش گردشگری، خدمات تعطیل شد و یا نتوانستند فعالیت کنند. اما بخشهای دیگر مانند بخش صنعت، بخش کشاورزی به صحنه آمدند و جبران کردند و این بسیار افتخارآمیز است.
روحانی افزود: در شرایطی که اکثر کشورها با رشد منفی اقتصادی منهای ۷ و منهای ۹ و منهای ۵ مواجه هستند، کشورهایی که رشد اقتصادیشان مثبت است محدود هستند و ما جزو کشورهایی هستیم که علیرغم اینکه مشکلات تحریم و جنگ اقتصادی و همچنین کرونا رشد اقتصادی ۶ ماه اول ما مثبت بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد رشد اقتصادی مثبت در ۶ ماه دوم تا پایان سال ادامه داشته باشد و گفت: امید ما و محاسبات ما بیانگر این است که امسال رشد اقتصادی ما مثبت است و سال آینده رشد اقتصادی بهتری خواهیم داشت. انشاءالله در زمینه تورم هم بتوانیم تورم را مهار و کنترل کنیم و در زمینه اشتغال هم بتوانیم خدمات ارزشمندی انجام دهیم.
رییس جمهوری با قدردانی از همه کسانی که برای آموزش تلاش میکنند، اظهارداشت: اگر معلمین و اساتید امکان آموزش حضوری نداشتند، از طریق فضای مجازی و صدا و سیما تلاش کردند و نگذاشتند فرزندان ما از آموزش و علم و فرهنگ محروم بمانند. اگرچه پایه اول و دوم دبستان با مشکل مواجه هستند. امروز یکی از مواردی که بحث شد این بود که اقداماتی برای پایه اول و دوم دبستان انجام دهیم که این موضوع به دو هفته آینده موکول و مقرر شد قرارگاه در این زمینه بررسی بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به اقدام دولت برای ارائه کمک معیشتی به شهروندانی که حقوق ثابت ندارند، اظهارداشت: ما همیشه بهدنبال کمک به افرادی بودیم که حقوق ثابت دارند، این بار به دنبال این هستیم که کسانی که حقوق ثابت ندارند و باید روزانه کار کنند تا مخارج خانه را تامین کنند و این افراد به خاطر شرایط کرونایی نتوانستند در بازار آزاد خودشان فعالیت کنند. ما تلاش کردیم برای این افراد در چهارماه کمک معیشتی برای هر خانواده در نظر بگیریم.
رییس جمهوری افزود: البته ما قرار بود بابت هر فرد خانواده۱۰۰ هزار تومان بدهیم و مجلس شورای اسلامی هم مصوبهای داشت که بر اساس آن برای برخی از این افراد ۱۲۰ هزار تومان مقرر کرده بود، ما با هماهنگی مجلس این مصوبه را تلفیق کردیم تا کسانی که مجلس مقرر کرده بود مانند کمیته امداد و بهزیستی هر نفر ۱۲۰ هزار تومان و بقیه ۱۰۰ هزار تومان دریافت کنند.
روحانی با بیان اینکه قسط اول مربوط به آذرماه پرداخت شده و سه قسط دیگر تا پایان سال پرداخت خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکسری مشکلات به خاطر تلفیق طرح دولت با مصوبه مجلس داشتیم که در جلسه امروز آن را اصلاح کردیم.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی باید کمک مومنانه مردم توسعه پیدا کند، گفت: در این ایام که به نام فاطمه و حضرت صدیقه کبری علیهاالسلام است، ان شالله کمکها از طرف خیرین و مردم مومن افزایش یابد و برای عزاداری در ایام فاطمیه نیز مقرر شد که قرارگاه مقابله با کرونا جلسات لازم را برگزار کرده تا این مراسم در چارچوب و مقررات پروتکلها برگزار شود.
رییس جمهوری ادامه داد: برای این که ۱۰۰ هزار نفر از عزیزان ما بتوانند در آزمون استخدامی شرکت کنند، امروز چگونگی انجام این آزمون استخدامی با انجام همه مقررات و پروتکلهای بهداشتی مصوب شد.
روحانی گفت: لازم است مردم عزیز ما و آنهایی که خیلی علیه ایران تلاش کردند، یکبار دیگر این موضوع را بشنوند زیرا هر وقت شنیدند عصبانی شدند و من خوشحال میشوم وقتی دشمنان ملت ایران را عصبانی میکنیم و آن کاری است که دولت امسال انجام داد و آب، برق و گاز را برای اقشار محروم مجانی کرد.
وی افزود: اگر در کرونا، تولید واکسن، خودکفاییهای بزرگ موفق شویم باز هم باورشان نمیشود که ما در بسیاری از زمینهها در مسیر خودکفایی و توسعه حرکت میکنیم؛ به ویژه امسال که سال جهش تولید است و کار بسیار خوب و بزرگی در زمینه تولید انجام شده و انجام خواهد شد.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه امروز هیچ شهری در کشور با وضعیت قرمز وجود ندارد، گفت: این که امروز در کشور شهری نداریم که وضعیت قرمز داشته باشد به معنای پایدار و دائمی بودن این شرایط نیست.اگر خدای ناکرده مراقبت و مواظبت نکنیم و به مقررات بهداشتی بیاعتنایی کنیم دوباره همان می شود. البته بعضی از امور به عنوان معروف جا افتاد. مثلا ماسک به عنوان معروف جا افتاد و امروز همه مردم به این معروف توجه و درصورت استفاده نکردن یک نفر از ماسک، امر به معروف هم میکنند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اجتماعات و دورهمیها منکر است. این هم البته مقدار زیادی این موضوع عمل شده و مردم توجه میکنند اما باز هم باید جا بیفتد که عدم فاصلهگذاری، اجتماعات و دورهمیها منکر است. مخصوصاً باید از افراد سالمند و افراد آسیبپذیر و کسانی که بیماریهای زمینهای دارند، مراقبت شود. هر کسی در خانواده خود مواظب سالمندها و مواظب افراد با بیماری زمینه ای باشد. دورهمیها را باید تا پایان سال، تا سال آینده و تا زمانی که به ما گفته شود شرایط مناسب است، کنار بگذاریم.
روحانی گفت: کسانی که میفهمند که به این بیماری مبتلا شدند و مخصوصاً تست آنها مثبت شده، حتما دو هفته را مراعات کرده و خود را قرنطینه و ایزوله کنند و وارد اجتماع نشوند. آنانی هم که نسبت به جریمه و برخورد با این افراد موظف هستتد، با آنان برخورد و جریمه اعمال کنند. چون این مساله مهمی است کسی که کرونای وی مثبت است وارد جامعه شود و دیگران را هم آلوده و مبتلا کند.
وی افزود: افرادی که احساس می کنند علائمی از بیماری دارند حتی اگر فکر کنند سرما خوردند یا آنفلوآنزا دارند، حتما به پزشک و بیمارستان مراجعه کنند تا دچار مشکل نشویم.تجمع ها و دورهمیها حتی دورهمیهای خانوادگی مشکل بزرگی است که باید به آن توجه داشته باشیم تا از این موج عبور کنیم و موج های دیگری هم نداشته باشیم.
وضعیت بیماری در کشور همچنان ناپایدار است
سخنگوی وزارت بهداشت نیز در رابطه با تایید خبر به صفر رسیدن شهرهای کرونایی تاکید کرد: وضعیت بیماری کووید-۱۹ در کشور همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و هر گونه عادی انگاری شرایط زمینهای را جهت خیز مجدد بیماری فراهم میکند.
دکتر سیما سادات لاری، گفت: خوشبختانه برای اولین بار شاهد خروج تمامی شهرستانهای کشور از وضعیت قرمز بیماری هستیم. به طوری که اکنون ۲۰۵ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی یعنی پرخطر و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد، یعنی با خطر متوسط بیماری قرار دارند.
وی افزود: در هفته گذشته میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری و همچنین میانگین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از بیماری نسبت به هفته ماقبل دارای روند کاهشی بوده است. میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در هفته چهارم آذر ماه حود ۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان بروز به ترتیب در استانهای مازندران، کهکیلویه و بویراحمد، تهران، ایلام و اردبیل بوده است. همچنین میانگین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور در هفته چهارم آذر ماه حدود ۱۹.۳ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان بروز در این شاخص به ترتیب در استانهای اردبیل، یزد، گلستان، زنجان و ایلام بوده است.
لاری ادامه داد: علی رغم خروج شهرستانهای کشور از وضعیت قرمز و همچنین تداوم روند کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور که مرهون همکاری مردم در عمل به پروتکلهای بهداشتی، توسعه همکاریهای بین بخشی و تلاش های شبانه روزی پرسنل نظام سلامت بوده است، وضعیت بیماری در کشور همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و هر گونه عادی انگاری شرایط زمینهای را جهت خیز مجدد بیماری فراهم میکند.
وی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ایستادگی و رعایت پروتکلها هستیم و امیدواریم با تداوم همکاری مردم در عمل به توصیه های بهداشتی و پرهیز از رفتارهای اجتماعی خطرآفرین و بهویژه خودداری از برگزاری هرگونه مهمانی و دورهمی شب یلدا، شاهد ادامه روند کاهشی بیماری در کشور باشیم.
۶۴۲۱ بیمار دیگر شناسایی شدند
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبتهایش از شناسایی ۶۴۲۱ بیمار جدید کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۲۲ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۲ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۴۴۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تا کنون ۸۷۵ هزار و ۹۴۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
به گفته وی، ۵۵۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری همچنین گفت:تا کنون ۶ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۷۲۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.