1

دست تهران در مقابل سئول بسته نیست

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید دارد که دیپلماسی پارلمانی می‌تواند در آزادسازی اموال ایران در کره جنوبی اثرگذار باشد.

محمدرضا پورابراهیمی اشاره به عدم همکاری کره جنوبی برای آزادسازی اموال ایران در این کشور گفت: در شرایطی که کشور برای تامین اولویت های اساسی از جمله دارو و کالاهای اساسی نیاز به منابع ارزی دارد، قابل قبول نیست که کشوری مانند کره جنوبی مطالبات قانونی ایران را پرداخت نکند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعضی از کشورها با ایران مراوداتی دارند و فضای تعاملی بین دو کشور حاکم است، اما با وجود چنین فضایی در تصمیم گیری هایشان، متناسب با مطالبات کشور و حق ایران رفتار نمی کنند و این ما را بیشتر ناراحت می کند.

این نماینده مجلس بیان کرد: برای تعیین تکلیف اموال ایران در کره ابزارهای مختلف وجود دارد که فعال کردن دیپلماسی پارلمانی می تواند یکی از آن ابزار باشد. اهمیت جایگاه مجلس کم نیست و می توان با پارلمان کره جنوبی مذاکرهکنیم  و تصمیم های لازم اتخاذ شود.

می‌توانیم ورود کالاهای کره‌ای به کشور را ممنوع کنیم

وی با اشاره به ظرفیت دیپلماسی اقتصادی گفت: دیپلماسی اقتصادی از جمله ظرفیت های  وزارت خارجه و مجموعه دیپلمات های ایران است که در رأس آن وزیر امور خارجه و رئیس جمهور قرار دارد، ظرفیت دیگری که می توان از آن بهره گرفت مرادوات تجاری و بازرگانی با کره جنوبی است، اگر کره جنوبی در ایران بازاری برای کالاهای خود دارد باید منافع ایران را نیز تامین کند در غیر اینصورت ما باید ورود کالاهای کره ای به کشور را ممنوع کنیم.

پورابراهیمی در ادامه گفت‌وگو با خانه ملت، با تاکید براینکه دست جمهوری اسلامی ایران در مقابل کره بسته نیست و می تواند محکم در مقابل کره ایستادگی کند، گفت: این روزهای سخت می گذرد و کره جنوبی باید نسبت به ادامه روابط اقتصادی با ایران در آینده برنامه ریزی داشته باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: اگر کره جنوبی می‌خواهد روابط خود را با ایران استمرار دهد، نمی تواند در روزهای سخت ملت ایران را رها کند، چرا که در آینده با تغییرات سیاسی در منطقه و در دنیا، ایران از فضای تحریم خارج می شود و تکلیف و روابط ایران با کره جنوبی در آن شرایط متفاوت از امروز خواهد بود زیرا امروز در این اوضاع سخت با ایران همکاری نکرد.

ورود رئیس جمهور برای تعیین تکلیف دارایی‌های ایران در کره‌جنوبی ضرورت آنی کشور است

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اکنون که وزارتخارجه و بانک مرکزی نتوانسته‌اند دسترسی به اموال ایران در کره جنوبی را محقق کنند و ورود رئیس جمهور به این موضوع ضرورت دارد.

عباس مقتدایی نیز با اشاره به عدم همکاری کره جنوبی در آزادسازی اموال و دارایی های ایران در این کشور گفت: یکی از محسناتی که امروز کشور ما از آن برخوردار است اموال و دارایی هایی است که عملا در اختیار دارد و کشور از این جهت غنی است. دارایی های ایران در داخل و خارج از کشور بسیار قابل توجه بوده و فشارهای ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی عملا نمی تواند هدف آن‌ها برای محروم کردن و زمین گیر شدن ایران را محقق کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: نکته مهمی که الان وجود دارد و دولت باید با جدیت آن را دنبال کند دسترسی تمام عیار به اموال و دارایی هایی است که در خارج از کشور بلوکه شده، امروز حجم بالایی از دارایی های ایران در برخی از کشورها که شریک تجاری بوده یا هستند آزادسازی نمی شود؛ یکی از این کشورها که از نظر دسترسی به بازار ایران نیز همواره دسترسی هایی زیادی داشته کشور کره جنوبی است که حدود 7 میلیارد دلار از اموال و دارایی های ایران را در هنگامه ای که به آن نیاز داریم عملا در اختیار قرار نمی دهد.

این نمایند مجلس بیان کرد: اقدامات دولت کره جنوبی برای عدم پرداخت بدهی های خود به ایران نشان می دهد که طرف کره ای عزم لازم را ندارد. بارها اعلام کرده ایم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان هفدهمین قدرت اقتصادی جهان توانایی  عبور از دوران های سخت را دارد و در ادوار گذشته این موضوع را اثابت کرده ایم اما در حافظه تاریخی ملت می ماند که در شرایط سخت چه کسانی طرف تجاری قابل اعتمادی هستند و چه کسانی در شرایط سخت منافع ایران را نادیده می گیرند.

مقتدایی در ادامه اظهار داشت: از سوی وزارت خارجه و وزارتخانه های اقتصادی و از سوی بانک مرکزی در خصوص اموال ایران در کشور کره جنوی و کشورهای غربی پیگیری هایی شده و مطمئن هستیم اقدامات مقتضی انجام خواهد شد اما پیشنهاد ما که قبلا در صحن علنی به آن تاکید کردیم این است که شخص آقای رئیس جمهور الان باید ورود ویژه برای احقاق حقوق ملت و دسترسی حداکثر به منافع ملی کشور را انجام دهد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ضرورت دارد سطح مذاکرات با کره افزایش یابد، گفت: چون برخی وزارتخانه ها، مثل وزارتخارجه و بانک مرکزی  نتوانسته اند تا کنون هدف مورد نظر را محقق کنند بنابراین ورود شخص رئیس جمهور و بالا بردن سطح مذاکرات با طرف های بدهکار با ایران، ضرورت آنی کشور است.