مشهد پیشگام در هوشمندسازی جمع آوری پسماند خشک در کلان شهرها
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد از نوسازی ماشین آلات سازمان مدیریت پسماند با اعتباری بالغ بر 220 میلیارد ریال خبرداد.
به گزارش صبح امروز ، مهدی یعقوبی روز گذشته در آیین رونمایی از طرح جمع آوری هوشمند پسماندهای بازیافتی به همراه نوسازی 33 دستگاه ناوگان با اعلام این خبر اظهار کرد: نوسازی تجهیزات و ماشین آلات حوزه خدمات شهری همواره یکی از مهم ترین اولویتهای مدیریت شهری بوده است و به همین منظور بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از سال ۹۶ تاکنون، ۶۱ دستگاه خودروی جدید وارد بدنه خدماتی سازمان مدیریت پسماند شده که عمدتاً جایگزین خودروهای فرسوده شده است به نحوی که ۳۳ دستگاه از این خودروهای جدید، شامل چهار دستگاه هیوندای ۶ تن، ۲۶ دستگاه هیوندای ۸ تن و سه دستگاه بنز ۱۰ تن ، به همراه ۳۷ کاربری که قابلیت نصب بر روی این خودروها را دارند؛ با اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد ریال طی سال گذشته و سال جاری خریداری شده و تعدادی از کاربری های خدمات شهری نصب شده و مابقی هم در حال نصب است.
سیاهه انتشار آلاینده های زیست محیطی شهر مشهد تهیه شد
وی افزود: در سال ۹۸ و با توجه به تلاشی که در حوزه معاونت خدمات شهری صورت گرفت، توانستیم سیاهه انتشار آلاینده های زیست محیطی شهر مشهد را تهیه کنیم؛ در این سیاهه به تفکیک، سهم هر کدام از آلاینده های شهر به صورت کاملا علمی و دقیق براساس برداشت های صورت گرفته از سطح شهر مشهد مشخص شده است و با استفاده از اطلاعات این سیاهه میتوانیم به پیش بینی کیفیت هوای شهر مشهد دست پیدا کنیم.
یعقوبی ادامه داد: براساس داده های این گزارش، مشخص شد، ۶۴ درصد از آلودگی هوای شهر مشهد مربوط به منابع متحرک نظیر خودروها و ۳۶ درصد مربوط به منابع ثابت مثل نیروگاه ها و کارخانجات است و در حوزه منابع متحرک رتبه اول با حدود ۵۱ درصد، مربوط به خودروهای شخصی است و کامیون ها و خودروهای سنگین با ۲۱ درصد در رتبه دوم قرار دارند.
کاهش عمر ناوگان سنگین حوزه پسماند از 18 به 4 سال
وی افزود: یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شد تا در سال های اخیر و با حمایت شورای اسلامی شهر مشهد در راستای نوسازی خودروهای فرسوده گام برداریم، تلاش برای کاهش بار آلودگی هوای مشهد از طریق نوسازی ناوگان خودروهای سنگین و تلاش برای کاهش سهم این خودروها در آلودگی هوای مشهد بود به نحوی که در این مدت توانستیم با نوسازی ماشین آلات و حذف خودروهای فرسوده و آلاینده، عمر ناوگان خودرویی در حوزه حمل پسماند نیمه سنگین را، از ۱۸ سال به ۴ سال کاهش دهیم.
یعقوبی افزود: نکته قابل توجه در تولید کاربریهای تولید شده برای نصب بر روی خودروها، طراحی و تولید کاملا بومی و چند منظوره آنهاست که می توان از آنها در شرایط مختلف و با اهداف گوناگون استفاده کرد.
جمع آوری و مدیریت پسماند خشک اولویت کلان شهرها
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص رونمایی از طرح جمع آوری هوشمند پسماندهای بازیافتی به عنوان طرح “سیمپ” نیز گفت: در حال حاضر یکی از اولویت های کلان شهرها در بحث مدیریت پسماند، جمع آوری و مدیریت پسماند خشک است که در شهر مشهد نیز این موضوع از سال گذشته به صورت ویژهای مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در همین راستا از ابتدای سال ۹۸، بر اساس مطالعات کارشناسی در حوزه خدمات شهری به جهت توسعه فرایندهای مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا، مطالعات در خصوص طرح های نوین تفکیک از مبدا آغاز شد و از خرداد ماه ۹۸ طرح جدید تفکیک پسماند از مبدا تولید با عنوان سیمپ، به طور آزمایشی در نواحی یک و دو منطقه ۹ اجرایی گردید.
یعقوبی ادامه داد: آمارها حاکی از آن است که طی اجرای آزمایشی این طرح در نواحی یک و دو منطقه ۹ شهرداری مشهد، تاکنون بالغ بر ۷ هزار و ۴۰۰ نفر از شهروندان این دو ناحیه، در اپلیکیشن سیمپ ثبت نام کرده اند و این طرح با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه شده و از امروز به صورت سراسری این طرح در سطح شهر مشهد فعالیت خود را آغاز می کند.
وی افزود: این طرح هوشمند، مزایای بسیار زیادی از جمله صرفه جویی در وقت و انرژی، افزایش سرعت مبادله و جمع آوری پسماند خشک، شارژ آنلاین کیف پول الکترونیک شهروند هم زمان با دریافت پسماند خشک، کاهش تردد زباله گردها در سطح شهر، افزایش بهداشت و سلامت عمومی در محیط های شهری و… را به همراه خواهد داشت.
یعقوبی ادامه داد: کلیه پیمانکارانی که در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری بتوانند استانداردهای مورد نظر شهرداری را کسب کنند و از نظر توان سنجی در سطح قابل قبولی باشند می توانند در این طرح مشارکت کنند تا از طریق ایجاد رقابتی سالم خدمات مطلوب تری به شهروندان ارائه شود و اجرای مطلوب این طرح میتواند نقش قابل توجهی در کاهش تعداد انبارهای ضایعات حاشیه شهر و پدیده زباله گردی داشته باشد.
هوشمند سازی جمع آوری زباله خشک کمک به اقتصاد خانواده ها
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: هوشمند سازی جمع آوری زباله خشک به افتصاد خانواده ها کمک می کند.
ابوالفضل کریمیان با تاکید بر اینکه این سازمان به دنبال جلب مشارکت بیشتر مردم است، اظهار کرد: چند سالی است که میزان بازیافت زباله خشک در شهر مشهد درحدود 10 تا 11 درصد ثابت مانده است؛ در حالی که می توانیم این میزان را تا 20 درصد افزایش دهیم و این امر در صورتی محقق می شود که شهروندان برای مشارکت بیشتر انگیزه بیشتری داشته باشند.
وی افزود: این سازمان اکنون با هدف ایجاد انگیزههای مالی و تسهیل شرایط بازیافت از مبدا و ترغیب شهروندان به مشارکت بیشتر طرح هوشمند جمع آوری پسماند خشک را رو نمایی می کند.
برطرف شدن نقاط ضعف سامانه «سیمپ»
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد بیان کرد: پیش از این، طرح یاد شده به صورت پایلوت و در قالب طرح “سیمپ” در منطقه 9 شهرداری مشهد اجرا و نقاط ضعف آن برطرف شده است.
کریمیان تاکید کرد: این نرم افزار، امکان درخواست، جمع آوری و خرید پسماندهای خشک شهروندان را به صورت آنلاین فراهم می آورد. شهروندان با مراجعه به سایت سازمان مدیریت پسماند به آدرس wmo.mashhad.ir و دانلود و نصب این اپلیکیشن بر روی گوشی می توانند، در تمام مناطق شهرداری درخواست خودرو کنند تا در کم ترین زمان، نزدیک ترین خودرو به آدرس درخواستی آنان اعزام شود.
وی تاکید کرد: با توجه به فراخوانی که در این مورد ارائه شد شرکت اکو توانست با کسب همه مجوزها، به عنوان مجری طرح برگزیده شود. در این طرح به محض تحویل پسماند خشک، کیف پول افراد شارژ می شود و خانواده ها می توانند بر درآمد آن حساب باز کنند و اساساً هدف نیز همین است که طرح هوشمند سازی جمع آوری زباله خشک به دلیل کاهش هزینه ها، بتواند گوشه ای از سبد اقتصادی خانواده ها را پوشش دهد تا به این طریق مشارکت آنان را بیشتر از گذشته جلب کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به نوسازی ناوگان خودروهای سازمان، خاطرنشان کرد: این سازمان از ابتدای سال گذشته با اعتباری بالغ بر 220 میلیارد ریال 33 دستگاه شاسی های مختلف شامل چهار دستگاه شاسی هیوندای 6 تن، 26 دستگاه شاسی هیوندای هشت تن و سه دستگاه بنز 10 تن را خریداری کرده است.
کریمیان ادامه داد: در سال گذشته که به شعار رونق تولید مزین شده بود با استفاده از ظرفیت های صنعتی داخل کشور و مهندسی معکوس، توسط کارشناسان فنی این سازمان با تجهیز خودروهای تخصصی به کاربری هایی در زمینه های جاروب خیابانی، تانکر چند منظوره، دستگاه مه پاش، خودرو امداد، بازوغلتان، پمپ های خودمکش، تانکر فشار قوی، تریلی کمپرسی، اتاق حمل پسماند و سایر کاربری ها به تعداد 43 دستگاه افزایش یافته است.