1

در آمد روز آمد

سال 1396 و در زمانی که شورای اسلامی شهر مشهد، شهرداری را از  تحویل گرفت تا مدت ها اعتراض  در میدان شهدا وجود داشت و بسیاری از پیمانکاران مطالبات معوقه زیادی داشتند، به گونه ای برخی نگرانی ها از پرداخت حقوق پرسنل هم در شهرداری وجود داشت، آن زمان بدهی های شهرداری بیش از چند هزار میلیارد ریال اعلام می شد،  رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد در اواخر سال گذشته شرایط مالی سال 99 را سخت‌تر از سال 98 عنوان کرده و گفته بود که  در بحث منابع درآمدی، نگاه شورای شهر و مدیریت شهری بیشتر معطوف به مطالبات معوق برخی از کدهای درآمدی خصوصا کدهای درآمدی پایدار است که بعضا بیش از 8 سال محقق نشده است  اما اکنون بتول گندمی اعلام کرده است که  روند تحقق درآمدی شهرداری مناسب است و نسبت به سنوات گذشته تحقق درصد بالاتری در برخی کدها را شاهد هستیم.

کدام کدهای درآمدی محقق نشده است؟

براساس اعلام رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد، نگاه شورای شهر و مدیریت شهری بیشتر معطوف به مطالبات معوق برخی از کدهای درآمدی به خصوص کدهای درآمدی پایدار که سال‌های سال محقق نشده است و حقوق شهر در این موارد احصاء نشده است، این کد شامل مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض سوخت، عوارض آلایندگی، جرایم راهنمایی و رانندگی و …  است.

البته بخشی از درآمدهای سال 99 بر مبنای تسهیلات بانکی پیش بینی شده است تا با احصاء این درآمدها پروژه های مهمی از جمله تکمیل سه ایستگاه مرکزی در خط 3 قطار شهری مشهد در دستور کار قرار گیرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد گفته بود: راه‌اندازی محور مرکزی خط 3 قطارشهری مشهد، حدفاصل میدان شهدا تا پایانه مسافربری امام‌رضا(ع) حدود 2600 میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد که براساس پیش‌بینی‌های انجام شده 2000 میلیاردتومان آن در سال 99 باید تامین ‌شود؛ بخشی از این اعتبار از محل اوراق مشارکت و بخشی نیز از محل اموال و منابع در اختیار غیرنقد شهرداری خواهد بود.

انسجام در تامین منابع مالی

بتول گندمی در این خصوص گفت: باوجود شرایط بسیار سخت اقتصادی در کشور، در مدیریت شهری مشهد باوجود هماهنگی و همدلی کم‌سابقه در بخش تأمین منابع مالی به انسجام خوبی رسیده‌ایم که یکی از مهم‌ترین دلایل آن وجود مطالعات و پیش‌بینی‌هایی بود که شورای شهر در سال‌های اول و دوم فعالیت خود در نظر گرفته و شهرداری را ملزم کرد به احصا ظرفیت‌های درآمدی و اخذ حق و حقوقات شهر که در سنوات گذشته به هر دلیلی وصول نشده بود اقدام کند.

درآمد شهرداری فقط وابسته به درآمد ساخت و ساز نیست
وی بابیان اینکه وضعیت درآمدی شهرداری مشهد با دعای خیر مردم و عنایت ویژه امام رضا(ع) مناسب است و ازلحاظ کسب درآمد و تأمین هزینه‌های لازم هیچ مشکلی وجود ندارد، ادامه داد: انشالله با همان قوت و قدرتی که از ابتدا کار را آغاز کردیم همچنان کار در جریان خواهدبود. این نکته را نباید ازنظر دور داشت که در حال حاضر شهرداری مشهد در حوزه درآمدی فقط وابسته به درآمد بخش ساخت‌وساز نیست؛ در دوره جاری مدیریت شهری و با الزاماتی که برای شهرداری در شورا مصوب شده و پیگیری‌های حوزه درآمدی در ستاد و سازمان‌ها، در افزایش سطح درآمدهای شهرداری بسیار مؤثر بوده است.

تلاش متفاوت اکنون با سال 96 برای احصاء درآمد شهرداری

گندمی خاطرنشان کرد: صادقانه باید گفت تلاشی که امروز در مجموعه شهرداری مشهد برای احصا درآمدهای شهرداری و وصول حقوق شهر و شهروندان انجام می‌شود نسبت به سال ۹۶ بسیار متفاوت بوده که جای تقدیر فراوان دارد. امروز شهرداری مشهد بخش عمده‌ای از درآمد خود را از محل وصول مطالبات حقوق شهر به دست آورده که اگر این مطالبات مدت‌ها قبل پیگیری شده بود می‌توانست اثرگذاری بیشتری در شهر داشته و تامین زیرساخت‌های شهری و ارائه خدمات بیشتری را برای شهروندان فراهم کند.

نگرش جدید در بخش اقتصادی شهرداری
وی ادامه داد: همچنین در بخش اقتصادی با توجه به نگرش جدیدی که در شهرداری شکل‌گرفته، اجرای توافقات جدید و پروژه‌های تهاتری و مشارکتی، باعث شده که منابع مناسبی در دسترس شهرداری باشد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد همچنین گفت: سخت‌ترین دوران ما از حیث درآمدی در 2 ماه ابتدایی امسال بود که باوجود همه مشکلات، تحقق درآمدی مناسبی داشتیم و روزهای سختی را از سر گذرانده‌ایم. لذا پیش‌بینی ما آن است که تا پایان امسال مشکلی از بابت درآمدها نداشته و در زمینه تأمین حقوق حوزه اجرایی به‌ویژه در بخش حقوق کارکنان برخلاف سایر شهرهای کشور هیچ مشکل و دغدغه‌ای نخواهیم داشت. کارکنان شهرداری مشهد هم می‌توانند با خاطر آسوده و اطمینان کامل نسبت به تأمین حقوقاتشان، روال کاری خود را سپری کنند.