امسال به سوخت بیشتری برای تامین برق در شبکه نیاز خواهد بود
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان گفت: میزان رشد برق در هر سال به طور متوسط هفت درصد است، بر این اساس پیشبینی میشود در زمستان سال جاری متناسب با رشد مصرف برق به یک میلیون متر مکعب سوخت بیشتر از پارسال برای نیروگاهها در حوزه سه استان خراسان نیاز داشته باشیم.
به گزارش «صبح امروز» بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای خراسان، رضا ریاحی در نشستی که به منظور برنامهریزی برای تامین سوخت نیروگاههای برق با حضور نمایندگان استانداری، دادستانی، شرکت تولید و پخش فرآوردههای نفتی، شرکت گاز خراسان رضوی و شرکت تولید نیروی برق خراسان برگزار شد، با تاکید بر لزوم برنامهریزی از هماکنون برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق در سال جاری، اظهار کرد: برای حل برخی مسائل در استان لازم است هماهنگیهای لازم با مدیران ارشد در حوزههای مختلف در سطح ملی صورت گیرد و از ظرفیتهای استانی و هماهنگی بین دستگاهها نیز استفاده لازم به عمل آید.
وی با اشاره به سه پیشنهاد مشخص در این زمینه تصریح کرد: یکی از راهکارها برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق در استان این است که با دیسپاچینگهای ملی گاز و برق در سطح کشور جلساتی برگزاری کنیم و هماهنگیهای لازم از هماکنون و قبل از شروع فصل سرما صورت گیرد. مسیر دیگر برای تامین گاز، استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه نظیر ترکمنستان است که باید از ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه بهره برد. یکی دیگر از مسیرهای پیش رو، بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای استان در جهت تقویت ناوگان حمل و نقل برای سوخترسانی به نیروگاهها است.
در ادامه حمید موسوی، معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای خراسان، عنوان کرد: باید توجه داشت تامین سوخت نیروگاهها اهمیت بسیار زیادی داشته و حل مسائل آن نیازمند تعامل است. واحدهای مسئول در استانهای خراسان شمالی و جنوبی نیز باید پیشبینیهای لازم برای تامین سوخت نیروگاههای خود را از هماکنون به عمل آورند. در چند سال اخیر پایداری شبکه در زمستان به دلیل کمبود سوخت، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
در بخش دیگری از نشست هاشم مرتضوی، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق خراسان، تصریح کرد: باید توجه داشت نیروگاههای کشور بر مبنای مصرف گاز طراحی و خریداری شده و گازوئیل تنها یک سوخت اضطراری برای آن بهشمار میرود. اثرات منفی مصرف این سوخت در تعمیرات و نگهداری واحدهای نیروگاهی خود را نشان میدهد.
وی افزود: در تابستان این عذر پذیرفته است که به دلیل مصرف بالای برق، برخی محدودیتها در مصرف برق اعمال شود، اما با وجود ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت نصب شده و پایین بودن میزان مصرف برق در زمستان، پذیرفته نیست که به دلیل کمبود سوخت، دچار محدودیت یا خاموشی در برقرسانی به مردم در زمستان شویم. این جلسات هماندیشی برای پیشبینی و مدیریت مناسب سوخت در زمستان است.
مرتضوی، خاطرنشان کرد: پیشنهادی که در خصوص حذف بازار برق برای مدیریت مصرف سوخت در ایام زمستان ارئه شده نیز کارآمد نیست. لازم است در ایام زمستان در بازار برق به گونهای کار شود که با توجه به کمبود سوخت بتوان نیاز سوختی نیروگاههای با راندمان بالا را تامین کرد و برای نیروگاههایی که به این دلیل در سرویس قرار نمیگیرند، جبران خسارت صورت گیرد.