1

رکورد تاریخی شکست

شاخص کل بورس در شروع معاملات روز (یکشنبه) با حدود ۴۰ هزار واحد رشد وارد کانال دو میلیون واحدی شد.

به گزارش روزنامه «صبح‌امروز»، شاخص بورس امروز بعد از افت و خیزهایی که در چند روز گذشته تجربه کرد بار دیگر به رکورد تاریخی دست پیدا کرد و وارد کانال دو میلیون واحد شد.

ایرنا نوشت: روند معاملات بورس از دو هفته گذشته وارد فاز اصلاحی شده بود که عده‌ای آن را ناشی از کاهش قیمت دلار، برگزاری مجامع شرکت‌های بزرگ، افزایش عرضه در بازار و عده‌ای دیگر این موضوع را به دلیل مقاومت شاخص بورس بر کانال دو میلیون واحد اعلام کرده بودند.

امروز شاخص بورس بعد از مدت‌ها نوسان وارد به کانال دو میلیون واحد راه پیدا کرد و تا لحظه تنظیم این خبر (۹ و ۴۶ دقیقه) با ۳۹ هزار و ۹۹۱ واحد رشد به عدد دو میلیون و یک هزار واحد رسید.

براساس این گزارش تا این لحظه همه شاخص‌های اصلی بورس مانند شاخص قیمت (وزنی – ارزشی)، شاخص کل (هم‌وزن)، شاخص قیمت (هم‌وزن)، شاخص آزاد شناور، شاخص بازار اول و شاخص بازار دوم در کنار شاخص کل با رشد همراه شده‌اند.

تاکنون نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو)، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی)، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

بیشترین ارزش معاملات سهام در بازار امروز

روز گذشته معامله‌گرها هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان سهام پالایش نفت اصفهان خرید و فروش کردند، بیشترین معاملات بورس و فرابورس به گروه خودرو و ساخت قطعات تعلق داشت و ۲.۵ درصد از کل سهام سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی معامله شد.

اقتصاد آنلاین نوشت: روز یکشنبه در مجموع حدود ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام خرید و فروش شد که پنج نماد «شپنا»، «وبانک»، «خساپا»، «شستا» و «خودرو» به ترتیب در رتبه اول تا پنجم لیست بیشترین ارزش معاملات سهام قرار گرفتند.

در دومین روز هفته معادل هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان سهام پالایش نفت اصفهان دست به دست شد، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی پس از اینکه ۲.۵ درصد از کل سهامش معامله شد رده دوم را از آن خود کرد؛ سهام شرکت سایپا نیز به جایگاه سوم رسید.

بیشترین معاملات بورس و فرابورس به گروه “خودرو و ساخت قطعات” تعلق داشت به طوری که سه هزار و ۵۹۰ میلیارد تومان فقط در این بخش جابجا شد، گروه “فرآورده‌های نفتی” با معاملات سه هزار و ۲۲۰ میلیارد تومانی دوم شد و “فلزات اساسی” در جایگاه سوم قرار گرفت.

روزگذشته سه درصد از کل سهام گلوکوزان (غگل) معامله شد، ۱۰ نماد برتر سهم ۳۴ درصدی از کل داد و ستدها داشتند، ارزش معاملات در ۵۳ سهم به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید و نصف ارزش کل معاملات نیز به ۲۵ نماد نخست اختصاص داشت.

افزایش ۲درصدی ارزش سهام عدالت در بازار سهام

همچنین طی معاملات روزگذشته بازار سرمایه، ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به ۱۹ میلیون و ۹۲۶ هزار تومان افزایش یافت. بنابراین قیمت فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت ۵ میلیون و ۹۷۷ هزار تومان است.

راه‌اندازی بورس مسکن تا ۴ ماه آینده

عضو شورای عالی بورس گفت: براساس مذاکرات صورت گرفته در جلسه شورای عالی بورس که روز گذشته برگزار شد، قرار بر این است که بورس مسکن چهار تا ۶ ماه آینده راه‌اندازی شود.

انتخاب نوشت: با توجه به وظیفه دولت در راستای تامین مسکن برای افراد کم برخوردار جامعه، تصمیماتی جهت راه اندازی بورس مسکن اتخاذ شد که تاکنون تلاش‌های بسیاری برای ایجاد و تامین زیرساخت‌های آن صورت گرفته است.

به دنبال چنین تصمیمی قرار است یک بورس جدید در کشور به عنوان پنجمین بورس راه‌اندازی شود که در این بازار، زمین، منابع، آپارتمان و ملک معامله خواهد شد.

در خصوص زمان راه‌اندازی این بورس اخبار متفاوتی منتشر شده است. چندی پیش مدیرعامل بورس تهران از راه‌اندازی این بورس در اواسط تیرماه خبر داد، اما چنین اتفاقی رخ نداد و همچنان فعالان بازار در انتظار راه‌اندازی این بورس هستند.

روز گذشته حسین سلاح‌ورزی، عضو شورای عالی بورس در توییتر خود از تصویب تشکیل بورس املاک، مستغلات و امتیازات ایران در جلسه روزشنبه (۴مرداد) شورای عالی بورس خبر داد که در این زمینه «بهمن عبدالهی» روز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به راه‌اندازی بورس مسکن اشاره کرد و گفت: جزییات راه‌اندازی این بورس در حال بررسی و اصلاح است اما کلیت آن بدین صورت است که به دلیل شرایط موجود در بازار مسکن کشور به خصوص در چند ماه اخیر و مشکلات حاکم در حوزه مسکن به دلیل پایین بودن عرضه نسبت به تقاضا و قیمت‌های غافلگیر کننده برای خرید و فروش و اجاره و رهن، مصوبه‌ای تصویب شد تا از ظرفیت‌های کشور در راستای توسعه و رونق بازار مسکن استفاده شود که این ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف مردمی، خصوصی، تعاونی، دولتی و عمومی غیر دولتی وجود دارد.

وی اظهار داشت: قرار است در بازار سرمایه بورسی به عنوان بورس املاک و مستغلات با مشارکت سازنده، سرمایه‌گذار و افراد علاقمند ایجاد شود تا ضمن شفافیت قیمت‌ها، زمینه بهبود سرمایه‌گذاری در این بازار فراهم شود.

 

عبدالهی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی بورس مسکن علاوه بر افزایش تعداد عرضه و ساخت و ساز در کشور، متقاضیان خرید مسکن می‌توانند با سرمایه‌گذاری در این بازار به صورت تدریجی و با خرید متری مسکن در زمانی مشخص صاحب مسکن شوند.

عضو شورای عالی بورس هدف از راه‌اندازی بورس مسکن را این گونه بیان کرد: این بازار برای شفافیت قیمت‌ها، توسعه و رونق بازار ساخت و ساز مسکن و سهولت خرید مسکن برای عامه مردم ایجاد خواهد شد.

وی به ترکیب سهامداران راه‌اندازی این بورس اشاره کرد و گفت: براساس صحبت‌های انجام شده قرار است ۳۵ درصد از بخش خصوصی و تعاون، ۳۵ درصد نهادهای عمومی مانند بانک‌ها، بنیادها و ۳۰ درصد به صورت پذیره نویسی عرضه مستقیم در اختیار عموم مردم قرار گیرد تا همه مردم بتوانند در این پذیره‌نویسی شرکت کنند.

عبدالهی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم تا بورس مسکن بتواند فرصتی برای خانه دار شدن مردم باشد.