1

اجرای سیستم کدینگ یکپارچه در شهرداری مشهد

مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری مشهد از طراحی و استقرار سیستم کدینگ یکپارچه، با هدف استاندارد سازی و انسجام فعالیت‌ ها در کلیه بخش ‌های شهرداری مشهد خبر داد.
به گزارش صبح امروز، محمدجواد رجائیان با بیان این خبر اظهار کرد: در راستای پیشگیری از تکرار و یا مغایرت اطلاعات در سامانه‌ ها یا زیرمجموعه‌ های مختلف شهرداری، اختصاص کد منحصر ‌به ‌فرد به موجودیت ‌ها در سیستم ‌های اطلاعاتی در دستور کار قرار گرفت که بر همین اساس، سیستم کدینگ یکپارچه طراحی و پیاده ‌سازی شد.
وی افزود: در این سیستم، کدهای واحد و یکپارچه به تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی، حساب‌ های بانکی، مراکز هزینه، خدمت‌ ها و موجودیت ‌های گوناگون مرتبط با همه بخش‌ های شهرداری اختصاص می‌ یابد و هر یک از این موارد، در تمامی سیستم ‌های اطلاعاتی با کد منحصر به ‌فرد و مخصوص به خود شناخته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری مشهد با تأکید بر اهمیت بنیادی و زیرساختی این سیستم در مجموعه وسیعی همچون شهرداری بیان کرد: ایجاد، طبقه‌‌بندی و یکپارچه‌سازی کد ها در هر سیستم مالی، شهرسازی، خدماتی و … پیش‌ نیازی برای استاندارد سازی فرایند ها به شمار می ‌رود. در سیستم سنتی گذشته، هر فرد یا فعالیت در سازمان ‌ها و بخش‌ های مختلف، دارای کد های مختلفی بود که این امر امکان رصد و گزارش‌ گیری جامع امور را با مشکل مواجه می ‌ساخت، اما با استقرار سیستم کدینگ یکپارچه امکان نظارت و پیگیری امور در سطحی بالاتر فراهم شده است.
رجائیان با اشاره به مزایای سیستم مذکور خاطرنشان کرد: این سیستم با دریافت تعدادی از مشخصات و آیتم ‌های لازم به عنوان ورودی، یک کد منحصر به ‌فرد به هر یک از موارد موضوعه اختصاص می‌دهد که از این پس، به عنوان مشخصه آن شناخته شده و بر همین اساس امکان پایش و رهگیری آن در تمامی زیرمجموعه‌ های شهرداری مشهد فراهم می ‌آید. همچنین امکان رصد تخلف ‌ها و بررسی مغایرت‌ ها با سهولت بیشتری از این طریق میسر می‌ شود.
وی اضافه کرد: تاکنون 116 هزار کد در سیستم کدینگ یکپارچه ثبت شده است که بیشترین موارد مربوط به اشخاص حقیقی با بیش از 57 هزار و اموال با 37 هزار کد بوده است.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری مشهد گفت: بارگذاری و نگهداری مستندات مربوط به هر کد و امکان اعتبارسنجی اطلاعات بر اساس فرمول از دیگر امکانات این سیستم است که به عنوان یک زیرساخت ضروری در حوزه فناوری اطلاعات و یکپارچه‌سازی داده ‌ها، از اقدامات اساسی در حوزه مدیریت هوشمند شهری محسوب می ‌شود.