1

دوره اصولگرایان کجا بودید؟

اجرای طرح کمربند جنوبی شهر مشهد که به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح های شهری مشهد، دو مصوبه شورای همتا (شورای ترافیکی خراسان رضوی ) را نیز دارد، از آذرماه 1391 آغاز شد.

این پروژه 27 کیلومتری که قرار است انتهای بولوار شهید برونسی در غرب مشهد را به اتوبان باغچه در شرق مشهد متصل کند، در 2 فاز طراحی شده است و فاز نخست آن به طول 12 کیلومتر تقاطع شهرستانی را به تقاطع طالقانی متصل می کند.

پس از گذشت 5 سال و صرف بیش از 180 میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری و تحقق پیشرفت 82 درصدی، 27 اسفند سال 96 و به دنبال اعتراض فعالان محیط زیست،  دادستان مشهد دستور توقف این طرح را صادرکرد.

سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی معتقدند پروژه کمربند جنوبی بر خلاف اصل ۵۰ قانون اساسی ، سبب تخریب منابع طبیعی و نابودی کوهها وبخش عظیمی از ارتفاعات اطراف مشهد شده است و مجریان این طرح بدون پیوست محیط زیستی و صرفا با داشتن تاییدیه شورای ترافیکی همتا اقدام به تخریب ارتفاعات کرده‌اند.

اعضای این سمن ها در بیانیه ای اعتراضی خطاب به صادقی،دادستان مشهد از او خواستند طبق ماده ٥٩٨ و ٥٧٦ و ٦٩٠ قانون مجازات اسلامی که تخریب محیط زیست را جرم میداند،در اسرع وقت ادامه این طرح را متوقف کند.

به گفته فعالان محیط زیستی ،ساخت کمربند جنوبی باتخریب کوههای اطراف مشهد ،باعث ثبات ریزگردها و افزایش آلودگی هوای این کلانشهر می‌شود .

از بین رفتن آبراهه‌های قدیمی موجود در منطقه، افزایش احتمال ایجاد سیلاب‌ و قطع کامل دسترسی مردم به ارتفاعات جنوبی شهر با ساخت بزرگراهی 75 متری که خودروها با سرعت  در آن تردد میکنند ازدیگر دغدغه های فعالان محیط زیستی مشهد نسبت به اجرای این طرح است.

دادستان مشهد نیز پس از این اعتراضات در اسفند 96 حکم داد: هرگونه فعالیت برای ادامه اجرای طرح ساخت کمربند جنوبی مشهد تخلف است و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

چندی پیش نصرا… پژمان فر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نسبت به اجرای این پروژه اعتراض کرد و از اجرای این پروژه به دلیل نداشتن پیوست زیست محیطی انتقاد کرد.

چرا سال 91 مانع تخریب ارتفاعات و محیط زیست نشدید؟

محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، در صفحه اینستاگرامی خود نسبت به اظهارات نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، درباره ارتفاعات جنوبی واکنش نشان داد.

به گزارش صبح امروز رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این پست نوشته است: شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در دوره فعلی همواره ارتباط خوبی با ذی‌نفعان و مدیران و تصمیم‌گیران شهر داشته و همواره سعی کرده است در فضایی تعاملی و به دور از جوسازی‌های رسانه‌ای امور مربوط به شهر را جلو ببرد. اما اکنون که جناب پژمان‌فر، نماینده محترم مشهد در مجلس شورای اسلامی، در موضوع کمربند جنوبی مشهد سعی دارند موارد را از طریق رسانه‌ها پیگیری کنند، در قبال موارد مطرح شده ایشان در رسانه‌های جمعی، امیدوارم برای روشنگری مردم عزیز و نخبگان به این سؤالات هم پاسخ دهند:

– چرا در اوج فعال بودن پروژه در سال۱۳۹۱ و در طول دوره تخریب ارتفاعات جنوبی که جناب‌عالی در کسوت نمایندگی مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بودید، مانع تخریب ارتفاعات و محیط‌ زیست نشدید؟

– در حالی که توسط بزرگواران ادوار شورای اسلامی شهر مشهد در دوره‌های دوم، سوم و چهارم برای این پروژه اعتبار گذاشته شده است و مدیریت شهری دوره پنجم مشهد، پس از اعلام نظر مقام محترم قضایی و برای پاسخ‌گویی به دغدغه فعالان محیط‌ زیست تمام فعالیت‌های عمرانی را متوقف کرده است، این فضاسازی‌های شما شائبه سیاسی ندارد؟

هزینه کرد 200 میلیارد تومان در سال 91 معادل قیمت روز هزار میلیارد تومان

– در حالی که مصادف با آغاز نمایندگی جناب‌عالی به عنوان نماینده مردم مشهد در سال۹۱ حدود ۲۰۰میلیارد تومان به قیمت زمان اجرا از پول بیت‌المال و عوارض مردم عزیز مشهد هزینه شده است که به قیمت روز معادل هزار میلیارد تومان است، در قبال عدم اقدام مؤثر شما در مسئولیت اجتماعی نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی در زمان خودتان چه پاسخی دارید؟

– اینکه بیان کرده‌اید زمین‌های اطراف پروژه متعلق به چه کسانی است، این شائبه را در بین مردم پیش می‌آورید که خدای نکرده مصوب‌کنندگان و آغازکنندگان این پروژه در ادوار گذشته که اتفاقا از لحاظ سیاسی مانند شما متعلق به جریان سیاسی اصولگرایی هستند، منفعت شخصی از این موضوع برده‌اند، این گمان و تزریق بی‌اعتمادی به جامعه بدون ارائه مستندات در قبال کسانی که در این سال‌ها برای مشهد مقدس تلاش کردند، اخلاقی است؟

برای 800 هکتار در اختیار نهادها و دستگاه‌ها چه کردید؟

– در قبال ۸۰۰هکتار اراضی ارتفاعات جنوبی که در اختیار نهادها و دستگاه‌های مختلف قرار گرفته و فنس‌کشی شده و رها شده است، چه اقدامی کرده‌اید؟ مدیریت شهری مشهد آمادگی دارد در کنار تلاش‌های بی‌شائبه و تحسین‌برانگیز شورای حفظ حقوق بیت‌المال، این اراضی باقی‌مانده را به فضای سبز برای استفاده مردم تبدیل کند.

– در حالی که پروژه کمربند جنوبی با تصمیم ستاد تدبیر استان با حضور مدیران ارشد خراسان رضوی متوقف شده و به پروژه آماده‌سازی دسترسی مردم به کمربند سبز تغییر یافته است و به فضای سبز و فضاهای عمومی مورد نیاز مردم تبدیل خواهد شد، تداوم این فضاسازی‌ها به چه منظور است؟

تاکید بر گفت و گو به دور از قضاسازی رسانه‌ای و شائبه سیاسی

اما این قول را می‌دهیم که امروز تصمیمات را آشکار و با احترام به دغدغه‌های پاک فعالان محترم محیط زیستی به سرانجام برسانیم. چنان که تغییرات کاربری این پروژه نیز در این راستا صورت گرفت و همچنان نیز آمادگی این را داریم تا با کسب نظر نخبگان و علاقه‌مندان محیط زیست، تصمیمات جامع‌تری به نفع شهر بگیریم.

بار دیگر بر رویکرد شورای اسلامی شهر مشهد در دوره پنجم مبنی بر گفت‌وگو و حل مسالمت‌آمیز موارد به دور از فضاسازی‌های رسانه‌ای و شائبه‌های سیاسی تأکید می‌کنم و امیدوارم با درایت مدیران ارشد استان، موارد اختلافی در بهترین حالت به نفع مردم عزیز حل شود.