اماکن مذهبی با آغاز ماه مبارک باز میشوند؟
آیتالله علمالهدی: مساجد با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باز شوند
روحانی: مردم توجه داشته باشند که همچنان شعار درخانه بمانیم پابرجاست
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: از مسوولان می خواهم با تهیه دستورالعمل و پروتکلهایی برای رعایت بهداشت و مقابله با ویروس کرونا، امکان باز شدن مساجد و مراکز عبادت را برای حضورمردم در ماه رمضان فراهم کنند.
آیتالله سید احمد علمالهدی روز جمعه در هشتمین پیام جمعه که توسط پایگاه اطلاع رسانی وی منتشر شد افزود: شیوع ویروس کرونا باعث به هم خوردن تعادل و نظم زندگیها شده است و افراد از فرصت و نعمت عبادت در مساجد و عتبات عالیات اهلبیت (ع) محروم شدهاند.
وی ادامه داد: درهای معابد و مساجد در ماه مبارک رمضان که ماه خداست، به روی بندگان خدا بسته شده و مردم نمیتوانند از عبادت در آن مکانها استفاده کنند، هرچند امیدوارهستیم با برنامهریزی مسوولان، در مقابله با این ویروس و بلیه خطرناک، امکان حضور مردم در معابد و مساجد در ماه مبارک رمضان برای انس با خدا در حال روزهداری، فراهم شود.
وی گفت: ویروس کرونا در کشور ما به برکت دین و گرایشهای دینی به لطف خدا بهتر از سایر نقاط دنیا مهار و مدیریت شد و از برکت اسلام این نعمت را داشتیم که ضرر و آسیب کرونا نسبت بهجاهای دیگر در ایران کمتر شد، پس بیاییم در ماه برکت خدا، از برکتی که در مساجد و معابد خدا هست، محروم نشویم.
امام جمعه مشهد افزود: مردم ما در اوج انسانیت، عواطف و ارتباطات انسانی هستند که وابستگی آنان به خدا، باعث شده به نقطه کمال انسانی برسند.
وی ادامه داد: در نظریهای که فرهنگستان علوم پزشکی اعلام کرده است، اثر و نقش بازگشایی مساجد، معابد و عتبات عالیات در توسعه و شیوع این بیماری خیلی کمتر است و پسندیده نیست که همه مکانها در حال فعالیت باشند و لی مساجد و عتبات تعطیل باشند.
وی گفت: در این ماه مبارک با همدلی، همیاری و مواساتی که به دستور مقام معظم رهبری صورت گرفت بسیاری از نهادهای انقلابی و مردم متدین در طرحهای مشارکتی و تشکلهای مردمی به برکت عبودیت خدا، دلدادگی مردم به خدا و برکت ماه رمضان مشارکت کردند.
آیتالله علمالهدی افزود: در بیان پیامبراسلام، ماه رمضان بهعنوان شهرالله و ماه خدا، ماه برکت، ماه رحمت و ماه مغفرت معرفی شده است، تا مردم به ویژگی خاص ماه مبارک رمضان نسبت به دیگر ماهها توجه داشته باشند زیرا در این ماه، سرمایههایی که از طرف ذات مقدس پروردگار برای رشد و کمال انسان در عبودیت در اختیار افراد گذاشته شده است، بسیار عظیم، گسترده و بااهمیت است.
وی ادامه داد: نظر پروردگار و توجه مهربانانه خداوند در این ماه نسبت به بندگانش با سایر ماهها متفاوت است و بندگان نافرمان و عاصی خداوند نیز در این ماه از خصوصیتی برخوردارند و آن اینکه خداوند متعال بنا دارد در این ماه، خلاءها و کمبودهای افراد را در ماههای گذشته، جبران کند چون ماه مغفرت است،
وی گفت: بسیاری از مردم فرصت ماه مبارک رمضان را در عباداتشان از دست نمیدهند و معمولاً همین که در مساجد در ماه رمضان باز میشود، مجامع دینی تشکیل میشود، درهای عتبات عالیات هل بیت (ع) به ویژه در مشهد گشوده میشود، به این مراکز رومیآورند و از فرصتهای آن استفاده میکنند.
اظهارات مهم روحانی درباره شرایط بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد
رئیس جمهور با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان که ماه بهره مندی از معنویات، مناجات و فیوضات الهی است، از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست تا با تقویت بررسی های لازم در زمینه چگونگی و زمان بازگشایی اماکن مذهبی، مساجد و بقاع متبرکه، گزارشی جامع و دقیق برای تصمیم گیری در این راستا به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شود.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز جمعه در گفتگو با دکتر سعید نمکی، افزود: بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی متبرکه و مساجد با رعایت کامل دستورالعمل ها و اصول بهداشتی از دغدغه های مهم دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و باید در این راستا تلاش مضاعفی انجام شود.
رئیس جمهور با اشاره به فضای معنوی و اشتیاق مردم متدین و مومن کشور برای حضور در اماکن مذهبی در ماه مبارک رمضان و بهره مندی از برکات معنوی این ماه، گفت: از آروزهای بزرگ دولت بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی و حضور مردم در اجتماعات و مراسم های دینی است.
روحانی با تقدیر از همراهی، همکاری و تلاش جهادی محافل مذهبی و جوانان در هیات ها و مساجد در این شرایط و ارائه خدمات بهداشتی به مردم، تاکید کرد: باید همچنان در اطلاع رسانی ها نسبت به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی در محیط های گوناگون کسب و کار و مراکز تجمعی توجه داشه باشیم.
رئیس جمهور ادامه داد: مردم عزیز باید توجه داشته باشند که همچنان شعار درخانه بمانیم پابرجا بوده و تنها باید برای انجام امور ضروری اقدام به رفت و آمد داشته باشند.