تا اطلاع دادستانی ، کمربند جنوبی تعطیل
مهلا اقبال
رئیس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت، سلامت و محیطزیست شورای شهر مشهد با اشاره به مشکلات زیستمحیطی جاده کمربند جنوبی مشهد و دستور دادستانی مبنی بر تعطیلی عملیات عمرانی این پروژه بزرگ گفت: موضوع را از طریق مرکز پیگیری میکنیم و تا زمانی که این موضوع تعیین تکلیف نشود یا دادستان حکم تعطیلی پروژه را ملغی نکند، این پروژه همچنان تعطیل خواهد بود.
به گزارش صبح امروز، محمد حاجیان شهری با حضور در دفتر سرپرستی حزب مردمسالاری با بیان اینکه تصفیهخانه طرق با ظرفیت تصفیه ۱۲ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانهروز یکی از بزرگترین تصفیهخانههای مشهد است، به تشریح چرایی افتتاح نشدن این مجموعه پرداخت.
او با تأکید بر اینکه شهرداری مشهد لوله انتقال فاضلاب را تا ورودی این تصفیهخانه برده است، اظهار کرد: در دوره قبل مدیریتشهری قراردادی بین شهرداری و شرکت ثابت کیش برای این تصفیهخانه و ۱۳ تصفیهخانه لوکال دیگر منعقد شده بود که در شورای پنجم این قرارداد با اصلاحاتی مواجه شد.
پیشرفت 90 درصدی تصفیه خانه
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی این تصفیهخانه افزود: اکنون مشکل اصلی برای بهرهبرداری از این مجموعه، تأمین منابع برقی آن است، نیاز برقی این تصفیهخانه یکمگاوات در روز است که این حجم معادل یکهزارم توان تولید نیروگاه توس به حساب میآید و متأسفانه این شرکت همزمان با اقدامات ساختمانی تصفیهخانه برای تأمین منابع برق اقدامی نکرده است.
رئیس کمیسیون خدماتشهری شورای شهر مشهد با بیان اینکه اگر تمام مشکلات هم حل شود، بهصورت خوشبینانه ۶ ماه زمان میبرد تا برق به این تصفیهخانه برسد، ادامه داد: البته شرکت متولی ساخت این مجموعه میخواهد از یک ژنراتور دیزلی برای تأمین برق استفاده کند، اما نصب این ژنراتور برای تأمین یک مگاوات برق کار آسانی نیست و باید گفت که دستکم یک حوضچه از ۳ حوضچه این مجموعه حذف خواهد شد و مشکلات آلودگی زیستمحیطی و آلودگی صوتی هم برای اهالی محل خواهد داشت.
هزینه کرد 38 میلیارد تومانی برای تصفیه خانه ها
وی با بیان اینکه برای بهرهبرداری از این مجموعه اقدامی نشده است، تأکید کرد: البته با توجه به اینکه سرمایهگذار این مجموعه یکی از معدود سرمایهگذارانی است که در مشهد فعالیت میکند و هزینه بیش از ۳۸ میلیارد تومانی نیز برای این تصفیهخانه شده است، با او مدارا میکنیم.
حاجیانشهری با بیان اینکه در صورت بهرهبرداری از ۲ تصفیهخانه طرق و چهلبازه با ظرفیت تصفیه ۶ میلیون مترمکعب فاضلاب در سال، مشکل تأمین منابع آبی پایدار برای نیمی از حجم آب مصرفی آبیاری فضای سبز مشهد حل خواهد شد، اضافه کرد: البته در هفته گذشته جلساتی با سرمایهگذاران این مجموعه برگزار شده است و امیدواریم تا پایان سال این موضوع تعیین تکلیف شود؛ هرچند که شرکت متولی هم وعده داده طی ۲ هفته آینده ژنراتور دیزلی با رعایت تمامی مسائل زیستمحیطی در این مجموعه نصب شود که بنده به این موضوع خوشبین نیستم.
دو اقدام برای کشف رود در دستور کار است
رئیس کمیسیون خدماتشهری شورای شهر مشهد با اشاره به تاریخچه اقدامات نهادها، سازمانها و مدیریتشهری در حوزه کشفرود در راستای حل مشکلات زیستمحیطی این رودخانه تاریخی گفت: خوشبختانه اکنون مدیریت واحد ساماندهی کشفرود به شهرداری مشهد سپرده شده است که این موضوع میتواند الگویی برای مدیریت واحد باشد.
وی با بیان اینکه شهرداری در حوزه کشفرود ۲ اقدام را در دستورکار دارد، ادامه داد: اولین حوزه کاری ما در بحث کشفرود اجرایی شدن تصفیهخانه طبرسی، تصفیهخانه چرمشهر و جمعآوری لجنهای مربوط به انتهای چرمشهر است.
اختصاص 200 میلیارد تومان به ساماندهی کشف رود
حاجیانشهری اظهار کرد: قرار است ۸۰ کیلومتر از بستر کشفرود تحویل مدیریتشهری شود تا اقدامات اجرایی در این محدوده نیز صورت گیرد و البته تا زمانی که سرمایهگذار پیدا شود، شهرداری برای ساماندهی این محدوده رقم ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است و هرگونه اعتبار دولتی هم برای این رودخانه بیاید، به دست مدیریتشهری خواهد رسید.
وی تأکید کرد: بهطور قطع ساماندهی کشفرود میتواند به لحاظ اجتماعی و اقتصادی، تحولی بزرگ در مشهد و بهویژه حاشیه این شهر به وجود آورد و این پروژه بزرگ، محرک توسعه است.
کمبود 1300 آتش نشان در مشهد
رئیس کمیسیون خدماتشهری شورای شهر مشهد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آتشنشانی و نقش حاکمیتی این سازمان پرداخت و گفت: ما در حوزه آتشنشانی با کمبود ۱۳۰۰ نفری نیروی انسانی مواجهیم که خوشبختانه با اقداماتی که امسال انجام شد، بهزودی بیش از ۵۰۰ نیروی انسانی به این مجموعه اضافه خواهد شد.
ضرورت افزایش ایستگاه ها از 48 به 64
وی با بیان اینکه مجموعه آتشنشانی مشهد یکی از پیشرفتهترین آتشنشانیها در کشور است، ادامه داد: اکنون ۴۸ ایستگاه آتشنشانی در مشهد فعال است، اما با توجه به جمعیت این شهر و استاندارد جهانی ایستگاههای آتشنشانی نسبت به جمعیت، باید این عدد به ۶۴ ایستگاه برسد. بر اساس برنامه میانمدت شهرداری تا سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۰ ایستگاه دیگر به این مجموعه اضافه خواهد شد.
حاجیانشهری با اشاره به وجود ۸۰ نیروی عملیاتی خانم در بخش آتشنشانی مشهد، گفت: البته این نیروها در خانههایشان هستند و زمان وقوع حادثه فراخوان میشوند، برای همین باید روند استخدامی آتشنشان زن در کشور اصلاح شود و ما قصد داریم یک ایستگاه آتشنشانی ویژه بانوان در مشهد احداث کنیم.