1

نقش کلیدی هلال احمر در بازپیوند خانواده

عاطفه خوافیان

تقدیر رییس کمیته بین‌الملل صلیب سرخ در ایران از هلال احمر بابت تبادل ۵۰ میلیون پیام میان اسرا و خانواده‌هایشان در جنگ عراق

مسئول کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران در دوره آموزشی جستجو و بازپیوند خانواده در سوانح در مشهد گفت: جمهوری اسلامی و هلال احمر ایران در مسئله بازپیوند خانواده همیشه نقش مهمی داشتند و قریب ۵۰ میلیون پیام در زمان جنگ با عراق تبادل شده است که اقدام ارزشمندی بوده است.

رتو اشتوکر، مسئول کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران امروز در افتتاحیه دوره آموزشی دو روزه جستجو و بازپیوند خانواده در سوانح(RFL) در سالن مرحوم دفتری هلال احمر خراسان رضوی در مشهد گفت: حضور مدیران باتجربه و نیز افراد توانمند در حوزه بازپیوند خانواده در هلال احمر، نقطه قوت این مقوله در ایران و این همایش است.

وی با اشاره به خاطره‌ فراموش نشدنی فرزند خواهرش در پاکستان اظهار کرد: در آن زمان، شایعات درباره دزدیدن کودکان برای قاچاق اعضای بدنشان مطرح‌ بود که فارغ از صحت و کذب بودن این شایعات ذهنمان درگیر این فکر منفی شد و بسیار به ما سخت گذشت ضمن آنکه آن زمان گستردگی شبکه تلفن همراه هم مانند امروز نبود و بنابراین حدود چهار و نیم ساعت سخت و پراسترس و توام با ترس برای ما تا زمان پیدا شدن کودک مفقود، سپری شد.

مسئول کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران اظهار خرسندی کرد: شنیدن موضوع اتصال ۲۰۰ خانواده به تعداد ۷۶۴ نفر به همدیگر توسط هلال احمر در ایام اربعین امسال، خبر خوش و خوشحال کننده‌ای بود.

وی افزود: گاهی گمان می‌کنیم که با توجه به گسترش ارتباطات و وسائل ارتباط جمعی مانند موبایل نیاز به جستجوی اعضای خانواده از میان نرفته درحالیکه این نیاز حذف نشده و باید خدمات بازپیوند را در اسرع زمان ارائه داده و با مراکز فعال در این عرصه ارتباط موثر داشته باشیم.

وی افزود: گم شدن کودک دو ساله که به مدت چهار تا چهار و نیم ساعت از والدینش جدا شده مثال بهتر و سهل‌الوصول‌تری نسبت به مفقودی اجساد فاقد هویت است که نیازمند اقدام حرفه‌ای و دقیق است.

اشتوکر ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و هلال احمر ایران در مسئله بازپیوند خانواده نقش مهمی داشتند و قریب ۵۰ میلیون پیام در زمان جنگ با عراق تبادل شده که اقدام و اتفاق ارزشمندی بوده است.

اشتوکر بیان کرد: ایران سومین جمعیت مهاجرپذیر جهان است و همواره میزبان حجم بسیاری از مهاجران  در تاریخ بوده است.

وی افزود: خانواده‌های مهاجران به دلایل مختلفی اقدام به مهاجرت می‌کنند که از درگیری و جنگ گرفته تا مسائل دیگر باعث جدایی این افراد بوده و بنابراین نیازمند خدمات هستند.

مسئول کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران هشدار داد: گاهی دچار تردید سازمانی می‌شویم که آیا ارایه این خدمات در زمینه بازپیوند خانواده وظیفه ماست؟! که در چنین مواقعی باید یاد خانواده خودمان کرده که ممکن است مفقود بشوند و چقدر نگران خواهیم بود و آنگاه سپس انگیزه می‌گیریم‌.

وی ضمن تقدیر از مسئولان حامی این حرکت بشردوستانه اظهار امیدواری کرد: بهترین شیوه های کار در دنیایی که مداوم در حال تغییر است را باید  آموخته و بتوانیم بهترین تعامل را میان صلیب سرخ و هلال احمر ایران داشته باشیم.

 بازپیوند خانواده از زمان هانری دونان تا امروز

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی،دکتر سید مجتبی احمدی در افتتاح همایش آموزشی بازپیوند خانواده در مشهد، برگزاری این کارگاه در آستانه ولادت پیامبر اسلام(ص) در مشهد مقدس و با حضور سایر مهمانان دغدغه‌مند در این حوزه را ارزشمند و بشارتبخش دانست.

وی افزود: اولین عملیات رسمی صلیب سرخ و هلال احمر در زمان هانری دونان بیشتر حول محور نجات مصدومان بود و سپس کمک به خانواده های افراد درگیر در جنگ و مسائل آنان مطرح شد که موضوع ایجاد ارتباط میان افراد حاضر در جنگ با  خانواده‌های خودشان که در جنگ بودند مهمترین نگرانی بود و در جنگ جهانی دوم و مخاصمات دیگر نیز مسئله بازپیوند خانواده ها برای رفع مشکل روانی و دلنگرانی خانواده‌ها ضرورت یافت.

مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی یادآوری کرد: حضور اقای اشتوکر در افتتاحیه این همایش نشان از اهمیت موضوع داشته و ارزشمند و مغتنم است و امیدواریم بتوانیم به موضوع بازپیوند خانواده کمک کنیم که در راه تحکیم نهاد خانواده و تعمیق و رشد و تعالی کانون خانواده موثر است.