1

بیعت سبز با نهضت سرخ

مراسم شیرخوارگان حسینی، در اولین جمعه محرم و ششمین روز از این ماه که نام  مبارک حضرت علی اصغر(ع) شش ماهه اباعبدالله الحسین(ع) را بر خود گرفته است در حرم مطهر رضوی برگزار شد.

هزاران مادر از یک الی 2 ساعت قبل از آغاز برنامه در صحن جامع رضوی حضور به هم رساندند. در ورودی‌های حرم مطهر رضوی 35 هزار لباس سبز محفل شیرخوارگان توزیع شد و همه مادران بر تن کودکان شیرخوارشان به یاد طفل شیرخوار امام حسین(ع) لباس سبز پوشانده و به نشانه ادامه راه سرخ نهضت عاشورا تا ظهور حضرت ولی عصر(عج) سربند یا صاحب الزمان(عج) را بر پیشانی این سربازان امام زمان(عج) بستند.

خطیب مراسم در جمع مادران عزادار گفت: لبیک یا حسین(ع) گفتن به معنای لبیک گفتن به مرام و منش اباعبدالله الحسین(ع) است، باید گفت، فرزندان ما نیاز به تربیت حسینی دارند و مبنای تربیت حسینی نیز اخلاق است.

حجت‌الاسلام والمسلمین وحیدحجتی اظهار کرد: در کنار توسلات عاطفی و اشک‌هایی که برای مصائب اهل بیت(ع) می‌ریزیم، مادران باید یک رکن اساسی برای تربیت حسینی فرزندانشان مدنظر داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر مادری بخواهد فرزندش را بر مبنای تربیت حسینی بزرگ کند، باید بداند امام حسین(ع) کیست و چه حال و هوایی دارد، لذا تا امام حسین(ع) را نشناسیم و ندانیم چه حال و هوایی دارد، تربیت ما تربیت حسینی نخواهد بود.

حجتی عنوان کرد: اینکه می‌گوییم لبیک یاحسین(ع) این لبیک گفتن به مرام و منش اباعبدالله الحسین(ع) است. اگر لحظه لحظه زندگی امام حسین(ع) از آن زمان که از مدینه به سمت کربلا حرکت کردند را مطالعه کنیم، می‌بینیم که حضرت، اخلاقی برخورد کردند.

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: اگر کسی باور کند که رکن اصلی برای تربیت حسینی فرزند اخلاقی بار آوردن است، شک نکنید که این تربیت حسینی خواهد بود. اگر مادری نیتش این باشد که فرزندش را بر مبنای اخلاق حسینی بار بیاورد، یعنی اینکه از تمام رذائل اخلاقی از جمله کینه و … باید دور باشد.

وی خطاب به مادران شیرخوارگانی که در این اجتماع حضور داشتند، تصریح کرد: اگر می‌خواهید بدانید که حسینی‌پسند و حسینی‌خواه هستید، کارگاه حسین‌خواهی و آزمون بگذارید. جلسات اباعبدالله الحسین(ع) و خصوصا این اجتماع عظیم یعنی اینکه امام حسین(ع)، ما تو را می‎خواهیم، لذا خواستن امام حسین(ع) تنها خواستن احساسی و عاطفی نیست و باید از مرز احساس عبور کرد و به عمق مرام حضرت رسید.

حجتی با اشاره به بازگشت حربن یزید ریاحی در جریان واقعه عاشورا و مورد عفو قرار گرفتن وی از سوی امام حسین(ع) بیان کرد: عظمت امام حسین(ع) به مرام حضرت است. اگر مانند حضرت که عذر حر را پذیرفت، ما نیز در زندگی اینگونه عذرها را قبول کنیم و در زندگی فردی و اجتماعی استفاده کنیم، آنگاه می‌توانیم تربیت حسینی داشته باشیم.

این کارشناس مذهبی رسانه ملی بیان کرد: اگر مادری قرار است فرزندش را حسینی بار آورد و سبک زندگی حسینی داشته باشد، باید در جریان زندگی، از بدی همسر چشم بپوشد. اگر مبنای زندگی و تربیت حسینی را بر مبنای اخلاق نگذاریم، زندگی به کام ما نخواهد شد.

وی ادامه داد: تربیت حسینی یعنی اینکه امام حسین(ع) حتی نسبت به افرادی که ایشان را قبول نداشتند، احساس مسئولیت و توجه می‌کردند که نمونه آن همان توجه امام حسین(ع) به حر است که با وجود گناه بزرگی که کرد، اما امام وی را پس از پشیمانی پذیرفت.

حجتی تصریح کرد: ولایت یعنی سرپرستی همراه با دوست داشتن. عمده اینکه فرزندان از پدر و مادر دوری می‌کنند این است که پدر و مادر زیاد امر و نهی می‌کنند. با زور، کسی تربیت نمی‌شود. در تربیت اخلاق اثرگذار است. براساس روایات رسیده از اهل بیت(ع) زیاد تذکر دادن فرزند را عصبانی می‌کند.

این کارشناس مذهبی در رسانه ملی و سخنران حرم مطهر رضوی ادامه داد: در تربیت فرزند اول باید خود را به فرزندانمان ثابت کنیم تا در بزنگاه‌های مهم انتخاب درست بتوانند، براساس تجربیات والدین تصمیم بگیرند. قرآن وقتی پیامبر(ص) را به عنوان الگو معرفی می‌کند، می‌گوید:« تو بر دل‌های مردم حکومت می کنی. تنها راه برای حکومت بر مردم حکومت بر دل هاست». این موضوع فرمولی به مادران می‌دهد که نه بد دل و نه بد دهن باشند. این فرزند امانت است و نباید با سلیقه خود آن‌ها را تربیت کرد.

وی عنوان کرد: لبیک یا حسین(ع) و بیعت با اباعبدالله الحسین(ع) فراتر از بحث حماسه و شور شعوری دارد و آن این است که ما می‌خواهیم لبیک به مرام اباعبدالله(ع) بگویم، لذا اگر می‌خواهیم فرزندی تربیت کنیم که به حضرت مهدی(عج) لبیک گوید، لازمه آن اخلاقی زندگی کردن است تا در این زندگی اخلاقی، فرزندی با مرام و منش امام حسین(ع) تربیت کنیم.

حجتی افزود: امام حسینی که حر را بخشید، در دامن فاطمه زهرا(س) بزرگ شده بود، دامن‌ زنی که در شرایط سخت چند روز قبل از شهادت نیز نیمه شب برای همسایه‌ها دعا می‌کرد. بنابراین فرزندان ما نیاز به تربیت حسینی دارد و مبنای تربیت حسینی اخلاق است.

یادآور می‌شود: اجتماع بزرگ شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی با مداحی امیر کرمانشاهی ادامه یافت. همچنین برای این مراسم، در حدود ۳۵هزار لباس شیرخواره تهیه شد و به خانواده‌هایی که با نوزاد شیرخوار برای شرکت در این مراسم وارد حرم مطهر می‌شدند، اهدا گردید.

 

گفتنی است این مراسم را مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) طراحی و اجرا کرده و امسال طبق اعلام این مجمع مراسم شیرخوارگان حسینی همزمان در شش هزار و ۲۰۰ نقطه ایران و ۴۵ کشور جهان برگزار شد.

مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) یک سازمان مردم نهاد و غیرانتفاعی مذهبی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ برای برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در اولین جمعه ماه محرم تأسیس شده است.