کاهش فساد با بالا بردن هزینه سوء استفاده
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد گفت: ادعای حذف فساد به صورت عقلانی غیر ممکن است اما مهمترین برنامه ما آن است که با مجموعه اقدامات و راهکارهای عملیاتی در زمینه بروزفساد و سوء استفاده از موقعیت های کاری را هر چه بیشتر سخت کرده و هزینههای آن را بالا ببریم.
به گزارش روزنامه”صبح امروز” شهریار آل شیخ روز گذشته در نشست خبری که در مجتمع کوهسنگی برگزار شد، در خصوص راهکارهایی مبنی بر شفافسازی فرآیندهای شهرداری افزود: وقتی که مردم از حقوق خود بر طبق قانون که برگردن شهرداری می باشد آگاه گردند به راحتی می توانند حقوق خود را از شهرداری مطالبه کرده و یا از مسیر مراجع قضایی پیگیر این حقوق بوده تا دست سوء استفادهگران که از عدم آگاهی مردم سوء استفاده می کنند کوتاه شده و امکان بروز تخلف کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: امروز تمام فعالیت های شهرداری مشهد به صورت الکترونیکی امکان پذیر بوده و در سال جاری در یکی از مناطق، شهرداری الکترونیک به صورت پایلوت اجرا می شود.
آلشیخ اظهار کرد: کاهش عوامل انسانی و کاهش مراجعات حضوری راهحلی جهت کاهش تخلفات در شهرداری بوده چرا که وقتی تمام درخواستهای شهروندان از جانب سامانه الکترونیکی ارسال شده و از طریق مراجع نظارتی قابل رصد رهگیری و پاسخگویی باشد امکان تخلف وجود ندارد.
سامانه فاش و یک میلیارد ثبت اطلاعاتی
معاون شهردار مشهد در تشریح سایر ابزار های کاهش فساد در سیستم شهرداری توضیح داد: در سال گذشته موفق شدیم سامانه اطلاع رسانی شفاف، فاش را راه اندازی کنیم که در گام اول تمام معاملات بالای سطح متوسط در این سامانه ثبت و در معرض دید عموم قرار گرفت در گام دوم نیز اطلاعات تمام املاک شهر و تمام اتفاقات مربوط به ملک روی سامانه بارگزاری شد و امروز شهروندان می توانند با مراجعه به سامانه مربوطه تمام موارد مربوط به هر پلاک ثبتی را از قبیل مجوزها مستندات آرای صادره اخطار های ثبت شده و… را مشاهده کنند.
آلشیخ خاطر نشان کرد: در حال حاضر ثبت اطلاعات در سامانه های مختلف شهرداری به بیش از یک میلیارد مورد رسیده که رقم در خور توجهی است و میتواند چشم انداز کاری ما را در این حوزه نمایان کند
موفق در خدمات الکترونیک، مصمم به ادامه مسیر
آل شیخ با تأکید براینکه در سال ۹۷ معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی موفقیت های چشمگیری را در راستای اصلاح روند ها با هدف شفاف سازی و کاهش سوء استفاده و فساد انجام داده گفت: امروز تمام استعلامات مرسوم شهرداری به صورت الکترونیکی ارائه می شود و متقاضیان استعلامات شهرداری دیگر نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر شهرداری ندارد حتی رایزنیهای نیز با شبکه بانکی انجام شده تا استعلامات مورد نیاز خود را از طریق شبکه الکترونیکی شهرداری دریافت نمایند.
وی افزود: با اصلاح فرایندها و تکمیل فرمهای کاری شهرداری تاکنون موفق شده تا امضاهای کاری را تا ۴۳ درصد کاهش داده که این میزان کاهش زمان پاسخگویی و کاهش چشمگیر مراجعات را نیز به همراه دارد.
اصلاح نگرش و بازمهندسی امور
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد تاکید کرد: نیروهای خلاق در بدنه شهرداری می توانند از طریق نظام پیشنهادات ما را در ارائه عملکرد بهتر کمک کرده و از مشوقهای طراحی شده استفاده کنند همچنین نیروهای خلاق خارج از شهرداری نیز می توانند از طریق سامانه ویژه ایده خلاق و یا از طریق مرکز نوآوری شهری با ما ارتباط گرفته و ایده های خود را برای مدیریت بهتر امور شهری با ما در میان گذارند.
وی در خصوص استفاده از پرسنل خلاق و استخدام آنها در شهرداری نیز گفت: معتقدم هر فرد خلاقی چنانچه وارد بدنه شود از خلاقیت دور می شود لذا از نظر ما این گروه باید در ارتباط با ما ایده پردازی کنند و ما باید سعی کنیم مشتری خوبی برای ایده های آنها باشیم.
آنالیز و امتیاز دهی عملکرد
آلشیخ خبر داد: اکنون ۵۵۰۰ متغیر ثبتی و غیر ثبتی که از خروجی های عملکرد هر سازمان و توسط نرمافزارها برداشت میشود عملکرد دستگاههای زیرمجموعه را آنالیز و امتیاز دهی می کند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی شهری باید توان آن را داشته باشد امکانات شهری را با برنامه های بالادستی همگن کند گفت: با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه برنامهریزی برای ارزیابی عملکرد سازمان بدان دست یافته ایم می توانیم از سال آینده به صورت هفتگی گزارش عملکرد دستگاه های زیرمجموعه شهرداری را به عموم مردم ارائه کنیم.
موفقیت های ۹۷
معاون شهردار مشهد با اشاره به اینکه در سال گذشته با توجه به اقدامات مثبت شهرداری در حوزه بودجه ریزی عملیاتی شهرداری مشهد به عنوان تنها دستگاه کشور موفق به کسب تندیس نقره ای این حوزه از وزارت اقتصاد شد اضافه کرد: سازمان فاوا در سال گذشته به عنوان تنها سازمان فاوا در کشور تراز مثبت خود را به ثبت رساند که این موضوع برای ما بسیار با اهمیت می باشد و از دلایل این اقدام به برنامه ریزی برای ایجاد درآمد از طریق زیرساختهای در اختیار شهرداری اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین راهکارهای تولید درآمد برای شهرداری به صورت پایدار موضوعات زیرساختی است که در این زمینه سازمان فاوای شهرداری مشهد توانسته عملکرد بسیار مثبتی از خود نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: پروژه ساماندهی دکل های مخابراتی در سال گذشته کلید خورد که دو هدف را دنبال می کرد هدف اول تجمیع و کاهش دکل های مخابراتی مورد استفاده توسط سازمان های مختلف بود. دومین هدف نیز کاهش مخاطرات زیست محیطی و مضرات مربوط به سلامت شهروندان است.
آل شیخ ادامه داد: از آنجا که همیشه شکایات مردمی مبنی بر تعدد این ها و خطرهای جانبی آنها در حوزه سلامت مردم وجود داشت و از طرفی شکایات فراوانی هم مبنی بر ضعف آنتن دهی شبکه های مخابراتی ثبت شده بود بر آن شدیم با تجمیع دکل های مخابراتی سطح شهر اولاً تعداد آنها را در شهر به یک سوم کاهش داده ثانیاً با برقراری ارتباط بین دکل ها از طریق فیبر نوری به جای امواج مایکروویو مخاطرات این حوزه را به صفر برسانیم.
پروژه شهر هوشمند
شهریار آل شیخ مهمترین ابزار تبدیل مشهد به شهری با بهره وری بالا و دارای شهرداری چابک را پروژه شهر هوشمند برشمرد و گفت: در شهر هوشمند امکان ارائه انواع خدمات به صورت الکترونیک به مردم وجود دارد و بسیاری از امور کاری به صورت خودکار و بدون نیاز به مراجعه و مکاتبه انجام می پذیرد لذا سوپر اپلیکیشن جامع خدمات شهروندی در این معاونت در دست طراحی است و در کنار آن ۲۳۲ شاخص برای شهر هوشمند طراحی شده و با اجرا و نظارت بر ۱۷۶ پروژه در موضوع شهر هوشمند به دنبال برداشتن گام های بلندی در این حوزه هستیم.
راه اندازی بانک مطالعات شهرداری های کشور در مشهد
وی در توضیح دیگر اقدامات این معاونت در سال گذشته گفت: در سال ۹۷ موفق شدیم بانک مطالعات شهرداری های کشور را در مشهد راه اندازی کنیم تا یک پایگاه داده مشترک برای اطلاعات تمام شهرداری های کشور ایجاد شده از موازی کاری ها پیشگیری کرده و به توزیع و انتقال دانش بین شهرداری های کشور کمک کنیم.
عاطفه خوافیان