1

مافیای موسیقی شکل گرفته است

کیوان ساکت پس از تعویق کنسرتش در سالن وحدت گفت: واضح است کهمافیای موسیقی در کشور شکل گرفته است. تمام سالن‌های تالار وحدت رااز قبل تا آخرین روز رزرو کرده‌اند. اما برای من به زحمت یک شب رااختصاص دادند. آن هم آنقدر دیر اجازه تبلیغات دادند که زمان را ازدست دادیم.

وی که قرار بود همراه با گروه موسیقی «وزیری» به خوانندگی وحید تاج روی صحنه بروند درباره دلایل تعویق این کنسرت افزود: طبق قانونبه‌عنوان هنرمند پیشکسوت نیازی به دریافت مجوز ندارم ولی باز همپیگیری‌های لازم را در این مورد داشتیم. قرار بر این است که مجوز آلبوم وکنسرت هنرمندان پیشکسوت، راحت‌تر داده شود اما همیشه با مشکلمواجه هستیم. مثلا دفعه قبل قرار بود کنسرت ما 15 اردیبهشت برگزارشود ولی آنقدر مجوز را دیر دادند که فرصت برای تبلیغات نبود و برایتمدید مجوز که به تاریخ 28 اردیبهشت ماه موکول شد، هم آنقدر برایتمدید مجوز تعلل کردند که فرصت تبلیغات محیطی از دست رفت. مثلا برایشهر ساری و روزهای 6 و 7 اردیبهشت ماه، مجوز اجرای کنسرت داشتمولی دفتر موسیقی ارشاد برای آن هم مجوز نداد و مسئول ارشاد ساری ازمن نمونه‌کار خواست. با تهیه‌کننده قرارداد بسته بودیم ولی آنها به ما گفتهبودند که باید نمونه‌کار بفرستید.

این هنرمند مشهدی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد هستند که با فرهنگمشکل دارند. در حال حاضر هم عازم سفر هستم و با ارکستر فیلارمونیکپاریس دو شب در پاریس و یک شب در لندن به صحنه می‌روم. از چند ماهقبل همه برنامه سفر من مشخص شده است، هتلم مشخص است،قراردادها نوشته شده و پرداخت‌ها صورت گرفته است اما اینجا فقط بایدمشغول نامه‌نگاری شویم که سریع‌تر مجوز صادر کنند. مساله اصلی ایناست که اینها فرصت تبلیغات به کار ما نمی‌دهند. کافی است که یکخواننده پاپ بخواهد کنسرت، اجرا کند. هم مجوزش سریع صادر می‌شودو هم فرصت کافی برای تبلیغات محیطی دارد. به خاطر اینکه برخی از اینآقایان ارتباطاتی با تهیه‌کنندگان موسیقی پاپ دارند و منفعت بسیاری ازآنها هم در این مدل اجراهاست. به واسطه همین ارتباطات است که تماممراحل قانونی را هم می‌توانند دور بزنند.

ساکت درباره قانون کسر 10 درصد از درآمدهای کنسرت‌ها نیز تصریح کرد: دست در جیب هنرمندان کردند. مردم هم ضربه می‌بینند اما عملا اینکار دست در جیب هنرمندان کردن است و این کار دولت، اندک امیدی همکه به آن داشتیم را ناامید کرد. در کل من از وزارت ارشاد و دولت در اینکهبتواند به فرهنگ و هنر خدمتی بکند ناامید شده‌ام. روزبه‌روز دشواری‌هایجدیدی بر سر راه هنرمندان قرار داده می‌شود. این 10درصد اضافه باتوجه به گرانی سالن‌ها و گرانی کلی که در کشور وجود دارد با این وضعمعیشت مردم که اولین کالایی که از سبد خرید مردم حذف می‌شود کالایفرهنگی است. این چه معنایی دارد جز دست در جیب هنرمند کردن، چهخوش‌شان بیاید چه خوش‌شان نیاید. این در حالی است که کارهای هنریاز پرداخت مالیات معاف هستند.

وی با اشاره به تفاوت برگزاری کنسرت در ایران و خارج از کشور بیان کرد: شرایط، بسیار متفاوت و البته آزاردهنده است. اینجا مشکلاتی کهمتولیان و نهادهای هنری که بر سر راه ما هنرمندان قرار می‌دهندتاسف‌آور و آزاردهنده است. از بحث مجوز، اجازه اماکن و نیرویانتظامی گرفته تا همین 10درصد واجازه تبلیغات. حتی ما می‌خواستیم دونوع پوستر برای این کنسرت بزنیم اما به ما اجازه ندادند. واقعا چه دلیلیدارد که ما نتوانیم طرح دوم را بزنیم؟ چرا اینقدر دیر اجازه تبلیغ می‌دهندکه ما زمان کافی برای جذب مخاطب نداشته باشیم؟ با وجود اینکه حجماجراهای موسیقی پاپ خیلی زیاد است و عملا موسیقی اصیل و سنتی دراین شرایط مظلوم واقع شده است.