زنان مطلقه نوک پیکانِ تیز نگاه مردم
آدم، اگر فکر همهجایش را هم بکند، آخر، روزی و جایی با آنچه که فکرش را هم نمیکنی غافلگیر میشوی. با وارد شدن یک اسم تازه در صفحه شناسنامهات، همه چیز تغییر میکند، وضعیت از تجرد به تاهل و از تنهایی به دو نفرهها عوض میشود. با لباس سفید و هزار امید و آرزو در خانه را باز میکنی، نیت سازندگی و زندگی بوده اما کمی بعد یک اتفاق ناگهانی همه رویاها را پنبه میکند. اگر خوششانس باشی با یک طوفان شدید همه چیز پشت سر میماند و اگر شانس نیاوری، پلههای دادگاه را دو تا یکی بالا میروی و روزی هزاربار از نفس میافتی. شاید پشت در اتاق قاضی، روی نیمکت نشسته باشی و فکر کنی زندگی بعد از این چه طور ادامه پیدا میکند؟
بعد از چندسال که زخمت التیام گرفت، فرد جدید، با دستگل قرمز، زنگ در خانه را میزند، و چه چیز سختتر از گذاشتن آجرهای جدید، بناکردن زندگی دوباره و یک تصمیم مهم است؟ روانشناسها معتقدند ازدواج مجدد برای خانمها به مراتب سخت است.
شهلا، یک خانم مطلقه از زندگی نه چندان طولانی با همسر اولش میگوید. نادر نه تنها مرد آیده آل زندگیاش نبود بلکه با تمام معیارهای شخصیاش نیز فاصله داشته.
او با بیان اینکه به اجبار پدر و مادرش با نادر که پسر عمویش بوده ازدواج کرده و البته این ازدواج به حتی یک سال نیز نرسیده است، افزود: در حال حاضر در شرایطی قرار گرفتهام که میخواهم با نگاه عمیق تری به ازدواج با فرد دلخواهم فکر کنم و تصمیم بگیریم.
شهلا با بیان اینکه بعد از گذشت چند ماه از طلاقش با نادر موقعیت ازدواج دوم برای او فراهم شده است، گفت: به تمام زنان مطلقهای که قصد ازدواج دوم دارند توصیه میکنم که به مقوله ازدواج به عنوان یک اسباب بازی نگاه نکنند که تا مدتی برایشان سرگرمی داشته باشد و بعد مانند اسباب بازی زندگی آنها را به هر طرفی بکشاند.
نگاه جامعه به ازدواج مجدد متفاوت است
در همین رابطه علیرضا راوی، با اشاره به اینکه ممکن است برای افرادی که خواستار ازدواج دوم هستند رویکرد، نگرش و رفتار اطرفیان منجر به پیدایش سوالاتی از جمله اینکه علت جدایی چه بوده است ختم شود، افزود: علاوه بر پاسخگویی به اطرافیان، فرد باید به توجیه جامعه نیز بپردازد. زیرا رویکرد افراد جامعه نیز نسبت به ازدواج دوم متفاوت است. در نتیجه آیا جامعه در این شرایط زمینه ازدواج دوم را برای فرد فراهم میکند؟
این روان شناس ازدواج تصریح کرد: در سالهای اخیر بیشتر از هر زمان دیگری روان شناسان و جامعه شناسان به موضوع طلاق بیشتر توجه کردهاند تا کمتر شاهد این پدیده در سطح جامعه باشند.
راوی، با بیان اینکه فردی که قصد ازدواج دوم دارد باید به علل وقوع طلاق توجه کند که دوباره این اتفاق را تجربه نکند تا بتواند یک ازدواج موفق داشته باشد، ادامه داد: شاید بزرگ ترین دلیل طلاق در جامعه، بعد فرهنگی طلاق باشد که درواقع در خانواده فرد اتفاق میافتد.
قدم اول نیاز به مشاور ازدواج
وی تصریح کرد: در مرتبه نخست مهم ترین دلیل آن بیبرنامه بودن و نبود آشنایی نسبت به خود و دیگری است. زیرا فردی که قصد ازدواج دارد باید نسبت به تواناییها و وضعیت خانوادگی مناسب و تمام مواردی که مربوط به خود آگاهی میشود مسلط باشد.
این روان شناس ازدواج با اشاره به اینکه اگر دختران در موقع ازدواج به دنبال فردی باشند که بیشترین تطبیق را با آنها دارد بپردازند کمتر دچار مشکل میشوند، گفت: در امر ازدواج مهم ترین کار این است که از مشاوران نیز کمک گرفته و حتما در ازدواجهای اول و دوم یک تحلیل مناسب با کمک مشاور صورت گیرد.
بیماریهای روحی علت طلاق
راوی افزود: افزایش آگاهی نسبت به اینکه چرا طلاق صورت میگیرد، افزایش مهارتهای ارتباطی در رابطه با اجتماع از مواردی است که فرد میتواند با در نظر گرفتن افزایش آگاهی نسبت به آنها ازدواج موفقی داشته باشد.
وی ادامه داد: در واقع نداشتن مهارتهای ارتباطی با اجتماع و بیماریهای روحی از علل اصلی طلاق محسوب می شوند. بدین معنا که فرد علاوه بر اینکه قبل از دواج مشاوره انجام نداده و مهارتهای کافی را بدست نیاورده به بیماری نیز مبتلا شده است.
بحثهای جسمانی و مالی مورد اقبال عموم
راوی ادامه داد: در واقع دو موضوع است که از طریق اجتماع و فرد به خانوادهها منتقل میشود که باعث می شود ازدواجها یا به تاخیر افتد یا با مشکل همراه شود. موضوع اول توجه بیش از حد و در بسیاری از مواقع در نظر گرفتن تطبیق مناسب نسبت به جسم و ظاهر است و موضوع دوم بحث مالی و بحثهای مهریه یا داراییهای طرفین است که این امر حتی در بعد از طلاق درافراد سخت تر نیز میشود.
وی خاطر نشان کرد: بدین معنا که افرادی که قبلا ازدواج کردهاند و میخواهند دوباره ازدواج کنند باید مراقب باشند که این شرایط را دوباره تجربه نکنند و ازدواجهایی که صرفا با در نظر گرفتن ظاهر و وضعیت مالی صورت میگیرد دچار مشکلات بزرگی میشود که طلاق هم از جمله این مشکلات است.
عوارض طلاق را شوخی نگیریم
این روان شناس ازدواج ادامه داد: بسیاری از زن و شوهرها وقتی به طلاق فکر میکنند و طلاق میگیرند، از عوارض و عواقب آن آگاه نیستند. شخصا به عنوان روان شناسی که در حیطه مشاوره ازدواج فعالیت کرده است به زن و شوهرها توصیه میکنم که به راحتی این تصمیم را نگیرند. زیرا در آن لحظهای که میخواهند طلاق بگیرند به فکر آرامشاند و این در حالی است که وقتی طلاق میگیرند به این نتیجه میرسند که این آرامش ایجاد نشده است.
راوی تصریح کرد: طبق تحقیقاتی که اخیرا از زن و مردانی که طلاق گرفته بودند انجام شده، بیش از 50 درصد آنها از انجام طلاقشان رضایت نداشتند و اعلام کردند که اگر دوباره به زندگی قبل برگردند به احتمال زیاد دیگر طلاق نمیگیرند.البته برای این دسته افراد ازدواج مجدد سختیهایی وجود دارد.
انتهای خبر/