ورزش و حیطههای اثر گذار
تأثیر ورزش در کاهش اضطراب
دانشمندان معتقدند سلامت جسمی فرد با عوامل روانی و محیط اجتماعی وی در ارتباط است. استرس هنگامی رخ میدهد که فرد احساس کند بین قابلیتهای فردی خود و آنچه در یک موقعیت خاص لازم است توازن وجود ندارد، در عین حال پیامد عمل نیز مبهم باشد. هنگام بروز نگرانی و اضطراب هر قدر کار و فعالیت سرگرم کننده بیشتر باشد موثرتر خواهد بود. ورزش کردن باعث خواهد شد فرد در مواجه با شرایط اضطرابزا خونسردی و آرامش بیشتری داشته باشد. ورزش تأثیرات فیزیولوژیکی بر بدن دارد که این تأثیرات فیزیولوژیک فراهم کننده آرامش در افراد میباشند. استرس یکی از عمومیترین مشکلاتی است که افراد با آن روبرو هستند و از آنجائیکه امروزه مسأله سالم زیستن و رابطه آن با فعالیتهای بدنی اهمیتی اساسی یافته است، تمرین و ورزش یکی از سادهترین ابزارهایی است که استرس را کنترل میکند.
ورزش مداوم بدنی در صورتی که به درستی انجام شود و با بیماری شخص در تضاد نباشد در نگهداری سلامت جسم و روان و بهزیستی فرد و پیشگیری بسیاری از بیماریها، یکی از مهمترین عوامل به شمار میرود. فعالیت بدنی، استرس عاطفی را به طور موثر کاهش میدهد و بسیاری از پیامدهای ناخوشایند آن را خنثی میکند. مطمئناً به دلیل فعل و انفعالاتی که در بدن صورت میگیرد به ما کمک میکند که از عهده فشار روحی برآییم و از تبدیل آن به یک مسأله مزمن جلوگیری کنیم.
نقش ورزش در پر کردن اوقات فراغت
فراغت شامل فعالیتهایی جدا از اجبارهای شغلی، خانوادگی و اجتماعی است که در آن فرد فقط به میل خود عمل میکند. در نتیجه فراغت، کار یا بیکاری نیست، بلکه یک تجربه با ارزش زندگی است و به قول ارسطو، فراغت جدی ترین مشغله انسان است.
یکی از روشهایی که میتوان اوقات فراغت افراد جامعه را زیر پوشش قرار داد و بسیاری از ضعفها و کمبودهای جسمانی و روانی را رفع و درمان کرد، ورزش و تفریحات سالم است. استفاده از بازی در اوقات فراغت فرصتی برای پیشرفت فرد فراهم مینماید. از دیدگاه جامعه شناسی، گذران اوقات فراغت با ورزش از غیر پویا شدن و به انحراف رفتن تواناییهای افراد جامعه به ویژه جوانان جلوگیری میکند و در مقابل، قابلیت تولید و بهره وری آنها در قالبهای مختلف اجتماعی و اقتصادی را هرچه بیشتر تقویت مینماید.
به طور کلی ورزش در تمام دوران زندگی انسانها حائز اهمیت است ولی چون مبنای تربیت جسم و روح در سنین جوانی گذاشته میشود باید اهمیت بیشتری در این دوران برای ورزش قائل بود. بسیاری از آثار نامطلوب محیط اجتماعی، اقتصادی وضعیت خانوادگی و نظایر آن با استفاده از ورزش میتواند کاهش یابد یا حتی به طور کلی از میان برود.
ادامه دارد…
انتهای خبر/