ماجرای یک تغییر 5میلیاردی
تغییرنام ایستگاه پارک ملت قطارشهری یکی از موضوعات احتمالاً قریبالوقوعی است که مردم در کنار سایر تغییرنامها، با آن روبهرو خواهند شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، یکی از دستورکارهای جلسه گذشته شورای اسلامی شهر مشهد تغییرنام ایستگاه پارک ملت قطارشهری به ایستگاه پارک ملت/ دانشگاه فردوسی بود که به دلیل کمبود وقت، بررسی و رأیگیری در خصوص آن به جلسه آینده شورای شهر موکول شد. برخی از اعضای شورا نسبتبه این موضوع واکنش نشان دادند. هزینهداربودن، عادتنکردن مردم به نامهای جدید و عدم ضرورت از جمله دلایلی بود که در این خصوص اعلام شد. در این گزارش سعی داریم برخی از ابعاد این تغییرنام 500 میلیونی را واکاوی کنیم.
نظرسنجی از مردم صورت نگرفته است
شهناز رمارم، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد اظهار میکند: درتمام دنیا مرسوم است که به نام دانشگاه برند خود یک ایستگاه مترو دارند. این مساله باید از ابتدا در نامگذاری ایستگاههای قطارشهری لحاظ میشد.از طرفی مشهد یک شهر گردشگری و زیارتی است و پارک ملت هم برای مردم یک نوستالوژی است.
وی ادامه میدهد: اینکه نام ایستگاه پارک ملت جا افتاده است یک مساله است و مساله دیگررویکرد فرهنگی شورا در حمایت از نخبگان وجامعه فرهنگی است. در بین اعضای شورای شهر درخصوص این تغییر نام چندین رویکرد وجود دارد؛ عدهای میگویند در این ایستگاه دانشگاه فردوسی تنها نیست ودانشگاه علوم پزشکی هم هست، همچنین دانشکده دندانپزشکی و داروسازی هم جلوی ایستگاه مترو قراردارند، اما دانشگاه فردوسی برند قدیمیتروچهارمین دانشگاه کشوراست وتمام ویژگیهایی را که ایستگاهی بهنام آن شود، داراست.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «تعویض نام ایستگاه پارک ملت به دانشگاه فردوسی یا هرنام دیگری علاوه برتبعات اجتماعی و فرهنگی، در این شرایط اقتصادی هزینه مالی هم دارد»، خاطرنشان میکند: معاونت حملونقل اعلام کرده این هزینه بیش از 5میلیارد ریال است. این هزینه مربوط به تغییرات سیستم گویا، نقشه جغرافیایی و.. است. این تغییر نام، سیستمهای نرمافزاری مترو همچون سیگنالینگ، مخابرات، سیروحرکت، سرورهای سیستم و… که خارجی هستند را تحت تاثیرقرارمیدهد.
رمارم تصریح میکند: ممکن است از این منظرکه الان در شرایط مالی خوبی نیستیم و درآمدهای شهرداری دچار مشکل است با این تغیرنام مخالفت کنیم. اگر قراربه چنین هزینهای باشد حتما رای مخالف خواهم داد. زیرا در این شرایط صلاح نیست هزینه جدیدی را به شهرداری تحمیل کنیم.
این عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهرمشهد با بیان اینکه « لایحه شهرداری تغییر نام از پارک ملت به دانشگاه فردوسی بوده است»، میگوید: من مخالفتم را با حذف نام پارک ملت اعلام کردهام. در کمیسیون فرهنگی به این جمع بندی رسیدیم که تغییرنام به پارک ملت/ دانشگاه فردوسی باشد. این موضوع در کمیسیون فرهنگی رای آورده و به صحن علنی میرود.
رمارم خاطرنشان کرد: در خصوص تغییر نام ایستگاه پارک ملت قطار شهری متاسفانه نظرسنجی از مردم صورت نگرفته است. نظر سنجی دقیقی از مردم باید انجام شود نه اینکه یک نفر نظرسازی کند.
وی ادامه داد: تاکنون در نامگذاریها و تغییر نامها، نظرسنجی از شورا ندیدهایم در این شورا به این موضوع اعتقاد داریم و یکی از شعارهایمان بوده و همچنین در مبانی اصلاح طلبی رجوع به نظر مردم و مشارکت شهروندان در مدیریت شهری از مولفههای اصلی است اما تاکنون توفیق پیدا نکردهایم نظرسنجی انجام دهیم؛ معمولا یا پیشنهادات به ما رسیده یا لوایح شهرداری بوده و ما در مقابل یک پیشنهاد تصمیم گرفتهایم. من یادم نمیآید که نظرسنجی انجام شده باشد.
با تغییرنامهایی که مردم به آن عادت کردهاند، مخالفم
بتول گندمی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد در گفتوگوبا ایسنا اظهارمیکند: در مجموع با تغییرنامهایی که مردم به آنها عادت کردهاند، مخالف هستم و خواسته مردم مهمترین اصل در نامگذاری است خصوصا در جایی که میخواهیم تغیرایجاد کنیم.
وی ادامه میدهد: خوب بود زمانی که نام ایستگاه پارک ملت قطارشهری را انتخاب میکردند به دانشگاه فردوسی هم توجه میشد که نامی متناسب با جایگاه پارک ملت و دانشگاه فردوسی که روبروی هم هستند، انتخاب میکردند. حالا تقریبا مردم به این نام عادت کرداند و آن را پذیرفتهاند. با تغییر آن خیلی موافق نیستم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات ومنابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان میکند: پیشنهاد کمیسیون فرهنگی ترکیب کردن این دونام با هم و به صورت پارک ملت/ دانشگاه فردوسی است. با این موضوع تاحدودی موافقت دارم، اما اینجا هم دغدغهای وجود دارد مبنی براینکه ساختارقطار شهری بهگونهای است که تغییرات در آن هزینه تحمیل می کند، مهم است که این هزینه چه مقدار باشد. با تغییر ایستگاه پارک ملت قطارشهری به پارک ملت/ دانشگاه فردوسی به شرط اینکه تحمیل هزینه نداشته باشد، موافق هستم.
گندمی با اشاره به اینکه «در نامگذاریها به سه اصل توجه میکنیم»، تصریح میکند: در نامگذاریهای جدید وهمچنین تغییرنامها نظرمردم بسیارمهم است.در مناطق جدید خود مردم آن منطقه باید پیشنهاد نام بدهند و در مناطق قدیمی هم تغییر نام باید خواسته مردم آن منطقه باشد و این موضوع را بپذیرند. همچنین این تغییرات برای ما باید ایجاد هزینه نداشته باشد.
ضرورتی برای تغییرنام ایستگاه پارک ملت وجود ندارد
محسن حسینیپویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: به صورت کلی تغییر نام هزینه دارد. هم هزینه معنوی برای مردم دارد که با نامی که انس گرفتند باید قطع ارتباط کنند، هم هزینه مادی دارد و باید نان در آدرسهای چاپ شده، اعلامهای رسمی و… تغییر کند. بنابراین تغییر نام هم برای مردم و هم بیت المال هزینه دارد.
وی ادامه میدهد: ضرورتی برای تغییر نامهایی که مردم با آنها انس گرفتهاند و بدون مشکل هستند وجود ندارد و نباید به سراغ آنها برویم. در صورتی باید تغییر نام انجام شود که بنا به دلایلی مردم ناراضی یا نام نامناسب باشد یا اینکه نام تکراری باشد و برای مردم ایجاد مشکل کند.
حسینیپویا تصریح میکند: در جایی که نام تکراری، نامناسب نباشد و مردم هم از آن رضایت داشته باشند لزومی برای تغییرآن نمیبینم. با همین دلایل، دلیلی برای تغییر نام ایستگاه پارک ملت نمیبینم. نام پارک ملت از طرف مردم پذیرفته شده و ضرورتی برای تغییر آن وجود ندارد.
وی عنوان میکند: دوستان معتقدند دانشگاه فردوسی برند مشهد است، ماهم این موضوع را قبول داریم اما این دلیل نمیشود که پارک ملت را تحت الشعاع قرار و نامی که از قدیم وجود داشته را تغییر دهیم. همچنین دانشگاه علوم پزشکی هم در دانشگاه فردوسی مستقر است، اگر بخواهیم نام پارک ملت را به دانشگاه فردوسی تغییر نام دهیم ممکن است برای دوستان ما در دانشگاه علوم پزشکی هم ایجاد ابهام شود که چرا نام دانشگاه علوم پزشکی در نظر گرفته نشده، این موضوع هم مشکلات تغییر نام را مضاعف می کند.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد خاطر نشان میکند: در حال حاضر من به تغییر نام ایستگاه پارک ملت رای مخالف میدهم البته شاید با توضیحاتی که دوستان در جلسه علنی خواهند داد، متقاعد شدم.
انتهای خبر/