1

افزایش نرخ ارز فرصتی برای صادرات

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: همه نگرانی‌ها در خصوص افزایش نرخ ارز بجا بوده اما با این وجود افزایش نرخ ارز فرصتی برای صادرات است.

راضیه علیرضایی روز چهارشنبه در نشست خبری دومین نمایشگاه تخصصی کالای ایرانی (ساخت ایران) و دهمین نمایشگاه اختصاصی فرش دست‌باف مشهد افزود: موضوع نمایشگاه یکی از برنامه‌های مهم ما در سال حمایت از کالای ایرانی است، تلاش بسیاری انجام دادیم که در حین برگزاری نمایشگاه «ساخت ایران» چند کار ارزشمند صورت گیرد و در این راستا از 14 برنامه‌ که از سوی وزارت صنعت ابلاغ شد، چند مورد مانند توسعه سرمایه‌گذاری، بهره‌وری عوامل تولید، توسعه صادرات و اصلاح و بهبود نظام توزیع و توسعه و تقویت بنگاه‌های تولیدی برایی ما حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: در تحقق و اجرای این برنامه‌ها فرایندهای نمایشگاهی می‌تواند کمک بسیاری کند. در راه رسیدن به پیشرفت‌هایی که تاکنون رخ داده، یکسری از مسائل ما را کمک کرد که از جمله آن‌ می‌توان به پیگیری هدفمند برای معرفی کالای ایرانی اشاره داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: همچنین در قالب این معرفی‌ها و برگزاری نمایشگاه‌ها سعی بر آن شده که آن زنجیره و بخشی‌هایی که توان جذب سرمایه‌گذاری دارند، به خوبی معرفی شوند.

وی عنوان کرد: به طور مثال در یکی از زنجیره‌های مرتبط با فرش ‌دست بافت، رنگرزی و خروج از فصل سنتی رنگ‌های نخ فرش است که این زنجیره به عنوان یکی از رشته‌های تولید فرش دست بافت اهمیت زیادی برای ما دارد.

علیرضایی بیان کرد: در این نمایشگاه تلاش ما به این سمت تغییر مسیر داده که نشان دهیم قادریم نیازهای خود را تولید کنیم، در این راستا واحدهای تولیدی و تولیدکنندگان ما همواره در حال تلاش بوده و هستند.

وی اضافه کرد: یکی از مطالبی که این روزها مساله اصلی ما بوده، بحث نقدینگی سرگردانی است که به دنبال سود بیشتر زنجیره تامین و تولید کالای ایرانی با دسترسی به بازار بزرگ ایران و اطراف آن توجیه اقتصادی را ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه همه نگرانی‌ها در خصوص افزایش نرخ ارز به جا بوده اما با این وجود افزایش این نرخ فرصتی برای صادرات است، تصریح کرد: اگر بخش هیجانی آن را کنار بگذاریم، ما با افزایش نرخ ارزی مواجهیم که می‌تواند فرصتی برای افزایش صادرات و نیز ایجاد فرصت‌های جدید باشد.

علیرضایی در خصوص تامین ارز برای تهیه مواد اولیه تولید اظهار کرد: در فرآیندی که از ابتدا بانک مرکزی برای طبقه‌بندی کالاها اعلام کرده بود، عنوان شد ارز برای همه تقاضاها تامین خواهد شد و ما نیز بر همین اساس تمام تقاضاهای خود را در حوزه تولید ارسال کرده ایم و پیگیر مسائل ارزی آن‌ بوده ایم. وی ادامه داد: هفته گذشته در روند طبقه‌بندی و کدینگ تقاضای کالا تغییراتی ایجاد شد و 4 گروه از نظر طبقه‌بندی تغییر پیدا کرد. ما همه تلاش خود را کرده‌ایم تا 90 درصد مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را در ردیف‌های یک و دو که ارز آن به صورت حتمی تامین می‌شود، طبقه‌بندی کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص تخصیص ارز و استفاده از روش‌های نسیه عنوان کرد: این امر نیز برای ما مهم بوده و استفاده از ظرفیت‌های واحدهای تولیدی برای گشایش LC و تامین مواد اولیه از این طریق و همچنین گشایش‌های بانکی از مواردی بوده که باید در بانک مرکزی این موضوع را پیگیری می‌کردیم. این موارد را در جلساتی با حضور استاندار پیش بردیم.

علیرضایی خاطرنشان کرد: تقاضاهای مواد اولیه، قطعات و ماشین‌آلات تولید با تایید و تاکید استاندار خراسان رضوی مصوب شده و از وزارت صنعت، معدن و تجارت تاییدیه‌های لازم در این خصوص اخذ گردیده است. وی در خصوص موجودیت کالاهای اساسی در استان بیان کرد: ذخایرکالاهای اساسی استان به طور دقیق نظارت می‌شود و در سامانه نظارت بر کنترل انبارها نیز همه چیز به طور دقیق ثبت خواهد شد.

حضور تجار کشورهای همسایه در نمایشگاه بین المللی مشهد

در ادامه این نشست، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد از برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی ساخت ایران در نمایشگاه مشهد خبر داد.

علیرضا هوشنگ‌نژاد افزود: دومین نمایشگاه تخصصی تولید ملی، کالای ایرانی (ساخت ایران) در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد از 7 تا 11 تیرماه از ساعت 16 تا 22 آغاز می‌شود.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد با اشاره به‌اینکه در نمایشگاه ساخت ایران برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته است که با حضور تجارکشورهای افغانستان و پاکستان به‌فراهم شدن صادرات و رفع بحران واحدهای تولیدی کمک شود، ادامه داد: هیات‌های تجاری کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان و عراق در این نمایشگاه حضور می‌یابند. وی بیان کرد: همزمان با نمایشگاه تخصصی تولید ملی، کالای ایرانی، دهمین نمایشگاه فرش دستباف ایرانی نیز برگزار می‌شود، حدود 200 شرکت به‌مساحت 8 هزار متر در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند.

هوشنگ‌نژاد متذکر شد: تعداد شرکت‌کنندگان در نمایشگاه بین‌المللی ساخت ایران نسبت به‌سال گذشته، 15 درصد رشد داشته که در کنار آن، رشد 20 درصدی در میزان متراژ داشته‌ایم.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد ضمن اشاره به‌اینکه نمایشگاه فرش دستباف ایرانی در سه سالن به مساحت 2 هزار متر برگزار می‌شود؛ یادآور شد: برای 10 تیر ماه امسال، پنل تخصصی پیش‌بینی شده است که با حضور تجار پاکستان و افغانستان با صادرکنندگان ما درراستای حمایت و تقویت گفت‌و‌گوهای تجاری نشست‌هایی برگزار می‌شود. وی گفت: فرش آستان قدس همزمان با سایر واحد‌های تولیدی آستان قدس در این نمایشگاه حضور می‌یابد.

انتهای خبر/مرجان فرهمند