1

تمام فراز و فرودهای سوپرمن تیم ملی

رضا قوچان‌نژاد که لحظات به ‌یادماندنی زیادی را در تیم ملی ثبت کرد و بارها منجی تیم ملی، در بزنگاه‌های تاریخی بود از دیدارهای ملی خداحافظی کرد.

به گزارش وب سایت نود، رضا قوچان‌نژاد با انتشار پیامی در صفحه شخصی‌اش در شبکه‌های اجتماعی از بازی‌های ملی خداحافظی کرد.  با روی کار آمدن کارلوس کی‌روش در تیم ملی، این مربی، پس از چند ماه به دنبال استعدادهای ایرانی شاغل از خارج کشور رفت. بعد از اشکان دژاگه، رضا قوچان‌نژاد دومین بازیکن دو تابعیتی بود که از سوی کی‌روش به تیم ملی فراخوانده شد. قوچان‌نژاد که قبلا برای تیم ملی هلند در تمامی رده‌های پایه بازی کرده بود. برای اولین بار در پاییز ۹۱ در بازی رفت ایران-کره‌جنوبی در انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۴ و در حالیکه ۲۴ سال داشت برای تیم ملی ایران به میدان رفت. قوچان‌نژاد برای گلزنی تا سومین بازی ملی صبر کرد تا در دیدار با لبنان در انتخابی جام ملت‌های آسیا دو گل به ثمر رساند.

رضا قوچان‌‌نژاد ناجی ایران در راه صعود به جام‌جهانی

شاید نظیر تاثیری که رضا قوچان‌نژاد در ۳ بازی پایانی ایران در مرحله انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۴ گذاشت هیچ بازیکنی در هیچ مقطعی از تاریخ تیم ملی نگذاشته باشد. با توجه به نتایج به دست آمده برای تیم ملی، ایران محکوم به پیروزی در هر ۳ دیدار آخر خود بود و باید به مصاف تیم‌های قطر، لبنان و کره‌جنوبی می‌رفت.

بازی نخست با قطر در دوحه دیدار حساس و نفس‌گیری بود اما گره بازی به دست قوچی باز شد. این بازیکن در دقیقه ۶۶ از فرصتی که نصیبش شد نهایت استفاده را برد و دروازه قطر را باز کرد و ایران با همان یک گل پیروز میدان شد.

در دومین بازی، ایران در آزادی باید به دیدار لبنان می‌رفت و به جز پیروزی به دنبال تفاضل گل نیز بود ایران با ۴ گل لبنان را از پیش رو برداشت و این دیدار نیز با گلزنی قوچان‌نژاد همراه بود با این پیروزی ۲ گام از ۳ گام تیم ملی با موفقیت طی شد.

به یادماندنی‌ترین تصویر دوران بازیگری قوچی در اولسان و در بازی با کره‌جنوبی ثبت شد. در این بازی، تیم ملی روز پرفشاری را پشت سر گذاشت و دروازه ایران بارها تا آستانه باز شدن رفت ولی قوچان‌نژاد توپی که موقعیت به حساب نمی‌آمد و از روی تیزچنگی او و غفلت مدافع کره‌ای به دست آمد را به گل صعود ایران به جام‌جهانی تبدیل کرد.

بهترین آغاز در تیم ملی

روند گلزنی‌های قوچان‌نژاد در تیم ملی ادامه داشت تا این بازیکن توانست در ۱۰ بازی نخست ملی خود ۸ گل به ثمر رساند و بهترین شروع یک بازیکن در تیم ملی ایران را از نظر آمار گلزنی رقم زند. تیم ملی پس از پایان دوران بازیگری علی دایی، سال‌ها از خلا یک مهاجم تمام عیار رنج می‌برد و با ظهور قوچان‌نژاد این کمبود از بین رفت.

جام جهانی ۲۰۱۴- افتخار گلزنی در جام‌جهانی

رضا قوچان‌نژاد، امید اصلی گلزنی برای ایران در جام‌جهانی ۲۰۱۴ بود. این بازیکن یک فرصت عالی را در دیدار با آرژانتین از دست داد ولی نهایتا در بازی آخر با بوسنی تنها گل ایران در آن دوره را به ثمر رساند.

جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵-ذخیره طلایی

در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵، با ظهور سردار آزمون جای رضا قوچان‌نژاد در تیم ملی تنگ شد و این بازیکن دیگر گزینه اول کارلوس کی‌روش برای نوک خط حمله بود. قوچان‌نژاد فقط در بازی نخست در ترکیب نخست قرار داشت و در بقیه بازی‌ها به عنوان بازیکن تعویضی به زمین آمد ولی نقش او تغییری نکرد و همچنان نجات دهنده تیم ملی در لحظات حساس و بحرانی بود.

تیم ملی در بازی آخر مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا در دیداری که سرگروه، گروه را مشخص می‌کرد به مصاف امارات رفت. رضا قوچان‌نژاد که بعد از دقیقه ۷۰ وارد زمین شد توانست دقیقه ۹۰ دروازه حریف را باز کند و ایران پیروز میدان شود.

در بازی مرحله یک چهارم‌ نهایی، ایران به دیدار عراق رفت. این بازی در وقت قانونی به تساوی یک –یک رسید و در وقت اضافی تیم ملی عراق تا دقیقه ۱۱۸ از ایران پیش بود تا اینکه رضا قوچان‌نژاد که از دقیقه ۸۳ وارد زمین شده بود باز هم تیم ملی را نجات داد و  بازی را به تساوی کشاند هر چند که ایران در ضربات پنالتی حذف شد.

انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۸-آغاز با گلزنی قوچی

صعود به جام‌جهانی ۲۰۱۸ یکی از آسانترین و مقتدرترین صعودهای ایران در تاریخ جام‌جهانی است. این صعود با یک نتیجه خوب در بازی نخست برابر قطر رقم خورد. بازی با قطر تا آخرین دقایق بازی گره خورده بود تا اینکه رضا قوچان‌نژاد که به عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شد و از اشتباه عمر باری سنگربان قطر نهایت استفاده را کرد و دروازه این تیم را باز کرد.

هت‌تریک برابر گینه بیسائوا و آخرین گل ملی

قوچان‌نژاد در بازی تدارکاتی تیم ملی در مالزی برابر گینه ‌بیسائوا موفق به هت‌تریک شد و از آن بازی، بازیکنی موفق به هت‌تریک در تیم ملی نشده است. شاید در آن مقطع کمتر کسی فکر می‌کرد این گل‌ها آخرین گل‌های قوچان‌نژاد در تیم ملی باشد ولی با ظهور مهاجمانی نظیر آزمون و طارمی و اوج گرفتن کریم انصاری‌فر جای قوچان‌نژاد در تیم ملی، تنگ‌تر و تنگ‌تر شد و این بازیکن کمتر فرصت بازی پیدا کرد. این بازیکن در آخرین بازی ملی در دیدار دوستانه با لیتوانی، قبل از آغاز جام‌جهانی یک نیمه به میدان رفت.

جام‌جهانی ۲۰۱۸-ذخیره‌نشین مطلق

با توجه به تعدد مهاجم در ترکیب تیم ملی، رضا قوچان‌نژاد فرصت بازی در جام جهانی را پیدا نکرد. از ابتدای بازی‌ها، حضور قوچی در ترکیب اصلی بعید به نظر می‌رسید ولی با توجه به سابقه درخشان این بازیکن در حضور به عنوان بازیکن تعویضی به تصور بر آن بود که شماره ۱۶ تیم ملی حداقل دقایقی فرصت بازی پیدا کند.

البته از ۹ تعویض تیم ملی در جام‌جهانی، ۴ تعویض، اجباری بود که همین مساله شانس بازی قوچان‌نژاد را کم‌تر کرد.

خداحافظی از تیم ملی

گوچی به محض رسیدن به تهران نارضایتی‌اش از نیمکت‌نشینی را غیر مستقیم به زبان آورد، ولی تصور نمی‌شد که ناراحتی‌اش به قدری زیاد باشد که تصمیم به خداحافظی بگیرد. با این حال تصمیم مهاجم هیرنفین تا حدودی قابل درک است. او متوجه شد که در سلسله ‌مراتب کی‌روش مثل گذشته اولویت ندارد و از این به بعد هم اگر اوضاع برایش بدتر نشود، بهتر نخواهد شد. تیم ملی در خط حمله ترافیک شدیدی دارد و مهاجمی مثل کاوه رضایی هم پشت خط است. گوچی متوجه شد که در اردوهای آتی ممکن است دعوت نشود یا در بهترین حالت دقایق کمی به زمین برود.

سفرهای طولانی به تهران در طول فصل می‌تواند به فوتبال باشگاهی و زندگی شخصی او لطمه بزند و لابد به این نتیجه رسیده که برای چند دقیقه بازی احتمالی چنین مرارتی را به جان نخرد.

مشابه تصمیم قوچان‌نژاد را بارها در فوتبال اروپا دیده‌ایم. بازیکنانی که از مرز 30 سالگی عبور می‌کنند، ترجیح می‌دهند به جنگ زمان و رقیبان جوانتر نروند و انرژی و تمرکزشان را روی فوتبال باشگاهی بگذارند. خداحافظی به موقع نیاز به اراده و هوشی دارد که در هر بازیکنی نمی‌بینیم و ماندن بیش از اندازه در تیم ملی ریسک بزرگی است که می‌تواند دستاوردهای قبلی را هم بر باد دهد.

قوچان‌نژاد تصمیم به خداحافظی از بازی‌های ملی گرفت تا ۶ سال حضور موثر این بازیکن در تیم ملی پایان پذیرد. این بازیکن در ۴۳ بازی ملی ۱۷ گل زد و نهمین گلزن برتر تاریخ تیم ملی ایران است.

 

انتهای خبر/