کمکهای مردمی از مشهد خارج نمیشود
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی گفت: به هیچ وجه پولی از وجوهات مردمی به خارج از شهر یا استانی منتقل نمیشود و بر اساس شرع و قانون وجوهات و کمکهای مردمی به هیچجا داده نمیشود.
حبیبالله آسوده در نشستی خبری که ظهر روز گذشته با حضور اصحاب رسانه در رابطه با سلسله نشستهای تخصصی- رسانهای که در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: به دلیل بیثباتی وضعیت اقتصادی کشور، رشد درآمدها متناسب با نیازهای مردم کشور نیست. بنابراین حتی در کمکهایی که به کمیته امداد و نیازمندان میشود بایستی میزان تورم و تفاوت نیازها را سنجید.
وی بیان کرد: مجموع صدقههای خراسانرضوی در سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان بوده است. حال آنکه در سال گذشته ۱۲۰۰ مسکن، تعداد ۵ هزار و…جهیزیه به نیازمندان از سوی کمیته امداد ارائه شده است. همچنین ۱۱۰ هزار طرح اشتغال با حدود ۱۵ هزار ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد شد. همچنین تعداد ۲۵ هزار دانشآموز، ۵ هزار دانشجو، بیش از ۱۸۵ هزار خانواده که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر را در بر دارد و ۱۲ هزار یتیم ۳۵ هزار نفر فرزند محسنین … تحت پوشش کمیته امداد خراسانرضوی هستند بنابراین باز هم با توجه به رشد کمکهای نیکوکاران به کمیته امداد نمیتوان تمامی نیازهای این افراد را برطرف کرد.
آسوده با اشاره به تصویب قانون زکات تصریح کرد: با توجه به اهمیت زکات، قانون زکات در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و پس از آن شورای زکات در استانها و شهرستانها تاسیس شد. از سویی دیگر در کنار زکات واجب بایستی به زکات مستحب هم توجه شود که برای کاهش فقر از آن استفاده میشود. در واقع زکات مستحب در زمینه خدمترسانی به محرومان و خدمات عمرانی جمع آوری میشود که فعالیتهای عمرانی ۴۰ درصد از این هزینهها را به خود اختصاص میدهد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته میزان ۲۲ میلیارد تومان در زمینه زکات جمعآوری شده بود که ۶۰ درصد این مبلغ به محرومان و خدماترسانی به آنها هزینه شد. امید براین است که در سال جاری میزان زکات جمعآوری شده بیش از ۲۸ میلیارد تومان باشد هر چند به دلیل خشکسالیهای موجود در استان امکان کاهش این مبلغ وجود خواهد داشت. همچنین باید توجه داشت زکات در هر منطقهای که جمعآوری میشود در همان منطقه جغرافیایی هزینه خواهد شد.
آسوده با بیان اینکه ” در سال گذشته حدود ۶ میلیارد تومان در پایگاههای زکات فطره جمعآوری شد” ادامه داد: تلاش بر این است که در سال جاری سیستم بانکی و حوزه مشارکت را بسیج کنیم و به محض جمعآوری فطریه مردم، آن را در حداقل زمان به دست نیازمندان برسانیم. در همین راستا در سراسر شهر مشهد به ۱۴۸۰ پایگاه شورای زکات مجوز داده شده است که تعداد ۵۳۰ پایگاه مربوط به کمیته امداد و مابقی به بهزیستی، نیروی انتظامی و … تعلق دارد.
وی توضیح داد: تفاوت زکات واجب و مستحب در این است که زکات واجب بر ۹ مورد چون گندم، جو، شتر و… تعلق میگیرد، اما در زکات مستحب هر شخص میتواند از درآمدی که دارد انفاق کند. در این راستا کسانی که شرایط اقتصادی خوبی دارند میتوانند به افرادی که دچار فقر اقتصادی هستند کمک کنند. نکته مهم دیگر این است که زکات محرومان که طی یک سال جمعآوری میشود در زمینه معیشتی، تامین جهیزیه، مسکن و… هزینه میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری بیش از ۱۲ هزار سبد کالا ارائه شد. همچنین مردم در بحث اطعام کمکهای بسیاری کردند.
آسوده با اشاره به همکاریهای مناسب سیستمبانکی خراسانرضوی افزود: بیش از ۹۸ درصد تسهیلات اشتغال به وسیله سیستم بانکی در استان تامین شد. از تعداد اشتغال ۱۲۳ هزار کارآفرینی ۱۵ هزار آن متعلق به کمیته امداد امام خمینی است. یکی از نکات مهم این است که در روز قدس عملکرد صندوقهای ما نسبت به برخی از سرفصلها در سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد بوده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی تصریح کرد: در سفر اخیر رئیس جمهور به استان تفاهمنامهای نوشته شد که دارای دو بند است. بر اساس آن هزار میلیارد تومان از منابع تسهیلات قرضالحسنه بانکی به کمیته امداد خراسانرضوی اختصاص مییابد همچنین از محل توسعه ملی بالغ بر ۱۵ هزار کسب و کار به کمیته امداد خراسان رضوی اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه “به هیچ وجه پولی از وجوهات مردمی به خارج از شهر یا استانی منتقل نمیشود” ادامه داد: بر اساس شرع و قانون وجوهات و کمکهای مردمی به هیچجا داده نمیشود.
آسوده تصریح کرد: در سال جاری به تعداد ۵۰ هزار پشتیبان برای فرزندان ایتام و محسنین نیازمندیم. در واقع نیاز به حمایتگری مسئولان، بازاریان و … برای حمایت از یتیمان و محسنین داریم. نکته اینجاست که در طول ۲۵ روز ماه رمضان سال جاری بیش از ۳۰۰۰ نفر پشتیبان جذب شده است که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشتهایم.