1

برخی قوانین مربوط به پوشش دختران دانشجو مربوط به دهه ۶۰ است

مسئول واحد خواهران دفتر نهاد نمایندگی مقام رهبری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برخی از قوانین موجود در زمینه پوشش در دانشگاه‌ها مربوط به دهه ۶۰ است.

به گزارش ایسنا، صراف‌نژاد در همایشی با عنوان “حقوق دختران دانشجو” که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بیان کرد: بایستی برخی از این قوانین قدیمی در زمینه پوشش دختران در دانشگاه‌ها را به‌روز کنیم. برای نمونه رنگ‌های تیره را حذف کنیم تا دختران ما به راحتی بتوانند رنگ‌های شاد در پوشش خود استفاده کنند. که این تغییرات نیازمند پیگیری‌های قانونی دختران دانشجو است.

وی با بیان اینکه باید جایگاه دختران و زنان در جامعه و دانشگاه تعریف شود زیرا متاسفانه همیشه شاهد ستمی تاریخی نسبت به زن بوده‌ایم، افزود: ما بر اساس دیدگاه دینی در جستجوی آن هستیم تا هویت واقعی یک انسان و یک دختر را در جامعه نمایش دهیم تا بتوانند جایگاه واقعی خود را به دست آورند.

مسئول واحد خواهران دفتر نهاد نمایندگی مقام رهبری دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: حقوق و جایگاه دختران ما آنطور که باید تبیین و تایید نشده و همین مشکل موجب بروز احساساتی چون تغییر جنسیت در دختران می‌شود. بر اساس آموزه‌های اصلی دین، زن هدف اصلی خلقت آدم مطرح می‌شود و بیانگر این است که جایگاه و ارزش زن در دین بسیار بالاست، حال آنکه این جایگاه تنها به صورت ظاهری است.

صراف نژاد با اشاره به اینکه چقدر جامعه اسلامی ما توانسته حقوق زنان را به‌جا آورد تا مورد سو ءاستفاده و آزار قرار نگیرند، اضافه کرد: زنان و دختران دانشجوی ما بایستی حقوق خود را بشناسند و مطالباتشان را مطرح کنند تا بتوانند مشکلات و معضلات خود را در دانشگاه تا حدودی رفع کنند. این سخن بدان معنا نیست که خواستار از بین بردن حقوق مردان هستیم بلکه خواهان جایگاه و قدر و منزلت متناسب زن و مرد در جامعه‌ایم.

مسئول واحد خواهران دفتر نهاد نمایندگی مقام رهبری دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به موضوع حجاب و عفاف دختران دانشجو تاکید کرد: موضوع تذکر دادن در زمینه حجاب و عفاف ارتباطی با دفتر نهاد رهبری ندارد ممکن است که نهاد رهبری نماینده‌ای در کمیته انضباطی داشته باشد، اما معمولا این نماینده پشتیبان دانشجویان است. یکی از موضوعاتی که نبود آن در دانشگاه احساس می‌شد، شیوه تذکر دادن به بانوان در دانشگاه بود. در واقع این تذکر بایستی زمینه‌ای عقلانی، دینی و منطقی داشته باشد.

صرافی‌نژاد خاطرنشان کرد:  ما بایستی در مسائل گوناگونی ورود پیدا کنیم، خواسته‌های خود را مطرح کنیم، پیشنهاداتی قانونی در چارچوب دین ارائه دهیم. اگر قرار باشد تذکر دادن در زمینه پوشش دختران دانشجو شخصی و سلیقه‌ای باشد مشکلات زیادی در پی دارد. ادبیات و شکل تذکر در حوزه پوشش یکی از دغدغه‌های ما بوده است و نیازمندیم که مسائل مربوط به حجاب و عفاف دختران دانشگاه سازماندهی شود. در واقع رعایت شان افراد و عدالت در دادن تذکر بسیار اهمیت دارد.